Zalando SE: Novým kandidátem dozorčí rady je Niklas Östberg z Delivery Hero

  • Dozorčí radu Zalanda opouští po pěti letech Jørgen Madsen Lindemann, jako jeho nástupce byl navržen Niklas Östberg, spoluzakladatel a CEO společnosti Delivery Hero (v České republice Dáme jídlo)
  • K finálnímu rozhodnutí dojde na každoroční valné hromadě, která se v roce 2021 uskuteční online, 19. května

Berlín, 8. dubna 2021 // Dozorčí rada Zalanda navrhla zvolit Niklase Östberga jako svého nového člena. Östberg je spoluzakladatelem a CEO společnosti Delivery Hero, jež operuje také v České republice prostřednictvím dceřinné společnosti Dáme Jídlo. V rámci svého působení v Delivery Hero přispěl prostřednictvím inteligentní alokace kapitálu a strategií lokalizace i nabírání talentu k růstu společnosti a vytvoření jejích klíčových hodnot. Nahradit by měl Jørgena Madsena Lindemanna, který byl jejím členem již od roku 2016 a o znovuzvolení se ucházet nebude.

Do kompetencí dozorčí rady spadá jmenování nových členů správní rady Zalanda, její pravidelný monitoring a poradenství ohledně managementu. Dále posuzuje výroční zprávu společnosti a report o jejím řízení. Na valné hromadě poté každoročně informuje o výsledcích auditu a pravidelně evaluuje efektivitu své činnosti. Mezi 9 členů dozorčí rady společnosti Zalando patří zástupci dlouhodobých investorů a nezávislí ekonomičtí odborníci. Jednu třetinu tvoří zástupci z řad zaměstnanců.

Shromáždění valné hromady proběhne tento rok online, a to 19. května 2021. Pozvánka a další informace jsou k dispozici na webu Zalanda

O společnosti Zalando

Zalando (https://corporate.zalando.com) je přední evropská módní a lifestyle online platforma, založená v Berlíně v roce 2008. Našich více než 38 milionů aktivních zákazníků na 17 trzích oblékáme od hlavy až k patě: od oblečení, obuvi, doplňků až po beauty produkty. Do našeho sortimentu mezinárodních značek patří jak světoznámá jména, tak místní labely. Platforma Zalando platí za ultimátní destinaci přinášející inspiraci, inovaci a interakci ve světě módy. Jako nejvíce trendy technologická společnost v Evropě vytrvale pracujeme na nalezení digitálních řešení pro každý aspekt cesty k módě: pro zákazníky, obchodní partnery a každého, kdo hraje klíčovou roli v příběhu firmy. Naším cílem je být prvním místem, kam zákazníci zamíří, když pomyslí na módu – tzv. starting point for fashion, a zároveň udržitelnou platformou s pozitivním dopadem na lidi i planetu.