VMware Cloud urychluje modernizaci aplikací pomocí modulárních multicloudových služeb

Nová služba VMware Cloud Universal nabízí flexibilní model předplatného pro účely multicloudu 

PALO ALTO, Kalifornie – 12. dubna 2021 – Řešení společnosti VMware již více než 20 let slouží k provozování klíčových podnikových aplikací po celém světě. Více než 300 000 zákazníků na řešeních VMware postavilo a provozuje přes 85 milionů výpočetních prostředí a více než pět milionů vývojářů denně buduje aplikace na technologiích VMware. Dnes společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW) zákazníkům pomáhá naplno využít možnosti multicloudu a poskytovat moderní aplikace tak rychle, jak pro své aktivity potřebují.  

VMware Cloud je distribuovaná multicloudová platforma, která umožňuje urychlit modernizaci aplikací v datovém centru, v koncových lokalitách a v libovolném cloudu. Přináší výrazné výhody jak vývojářům, tak správcům IT, kteří jsou mnohdy nuceni ke kompromisům. VMware Cloud zvyšuje produktivitu vývojářů tím, že jim umožňuje budovat aplikace a nasazovat je v libovolném cloudu. Platforma umožňuje podnikovému IT modernizovat infrastrukturu a provozovat ji ekonomičtěji a s menšími riziky. Spolu s představením VMware Cloud přichází VMware s dalšími souvisejícími novinkami. Patří mezi ně:

  • VMware Cloud Universal: flexibilní předplatné, které zjednodušuje pořízení a spotřebu multicloudové infrastruktury VMware a služeb pro její správu.
  • VMware Cloud Console: prostředí pro jednotné monitorování a správu cloudové infrastruktury VMware bez ohledu na to, kde je umístěná.
  • VMware App Navigator: nová nabídka pro vyhodnocování a stanovování priorit transformace aplikací podle jejich užitku v kontextu celého aplikačního prostředí.

„Stojíme na prahu další fáze vývoje cloudu a aplikací. Architektura je stále více distribuovaná a stále častěji multicloudová a moderní aplikace co do počtu brzy překonají ty tradiční. Všichni manažeři IT dnes řeší otázku, jak využít tyto inovace bez zvýšení komplexity a rizik,” říká Raghu Raghuram, provozní ředitel pro produkty a cloudové služby společnosti VMware. „VMware Cloud je dnes jediné cloudové řešení, které mohou zákazníci využít v datovém centru i v libovolném cloudu a díky tomu modernizovat rychleji, jednodušeji a bezpečněji. U služby VMware Cloud Universal stačí jediná licence a zákazníci získají schopnost nasazovat aplikace v jakémkoli prostředí a libovolně je přesouvat podle toho, jak se mění obchodní nebo technické požadavky.“

„VMware Cloud v AWS nám poskytl bezpečné umístění pro běžící aplikace. Mohli jsme vzít naši platformu VMware Cloud a celou ji přesunout přímo do AWS,“ říká Sarah Lucas, ředitelka pro infrastrukturu a platformy sázkové kanceláře William Hill. „Mohli jsme přejít do veřejného cloudu rychle, aniž bychom museli školit náš IT tým v práci s jiným cloudovým prostředím. K dnešnímu dni jsme migrovali přes 3000 virtuálních strojů a stovky aplikací. Nyní můžeme flexibilněji škálovat a zavádět služby rychleji a konzistentněji v celé platformě VMware Cloud. Očekáváme, že VMware Cloud Universal nám nabídne ještě flexibilnější model pro provoz a další rozvoj našeho prostředí VMware Cloud.“ 

Modulární multicloudové služby pro všechny aplikace a pro všechna prostředí

Iniciativy zaměřené na aplikace vedou k lepším obchodním výsledkům, zlepšují zákaznickou zkušenost, podporují rozvoj inovativních digitálních služeb a umožňují práci odkudkoli. Firmy, které společnost VMware oslovila ve svém průzkumu, uvádí, že 90 % takových iniciativ se týká modernizace (1) a 80 % dnes nasazuje aplikace distribuovaně v datovém centru, cloudu a koncových lokalitách(2).

VMware Cloud je platforma pro lokální i cloudové prostředí s jednotným zabezpečením a řízením provozu, podporuje tradiční i moderní aplikace, nabízí připojení ke všem nativním cloudovým službám a splňuje požadavky vývojářů i správců IT. Zákazníkům přináší jednoduchost jediného provozního modelu pro celý multicloud a přenositelnost, která odstraňuje problém hranic mezi jednotlivými cloudy. Zákazníci získávají podstatné výhody včetně zvýšení produktivity vývojářů až o 80 % s využitím aplikačních služeb VMware Tanzu(3), snížení provozních nákladů o 59 %(4) a urychlení migrace do cloudu o 46 %(5).

VMware Cloud umožňuje zákazníkům nasazovat aplikace na platformě VMware Cloud Foundation běžící v cloudu Amazon Web Services (AWS), Azure, Google Cloud, IBM Cloud, nebo Oracle Cloud, na platformě VMware Cloud on Dell EMC a v cloudových prostředích poskytovaných stovkami ověřených partnerů v rámci programu VMware Cloud Verified. Tržiště VMware Marketplace zákazníkům zpřístupňuje tisíce ověřených vývojářských řešení od třetích stran nebo poskytovaných jako open source. Zákazníci VMware Cloud mohou také využívat nativní veřejné cloudy a poskytovat vývojářům přístup k veškerým nativně cloudovým službám.

Větší hospodárnost, jednodušší provoz a rychlejší modernizace aplikací

Nová předplatní služba VMware Cloud Universal poskytuje zákazníkům větší flexibilitu a lepší přenositelnost. Mohou tedy zavádět cloud tempem, jaké jim vyhovuje, a využívat výhody jednotného provozního modelu ve všech cloudech. VMware Cloud Universal je ideální volbou pro zákazníky, kteří zvolí hybridní cloudovou architekturu, kteří mají prodloužený nebo variabilní harmonogram migrace do cloudu, kteří mají vysoce náročné požadavky na cloud nebo chtějí financovat lokální infrastrukturu v modelu OPEX. U služby VMware Cloud Universal si zákazníci nakupují kredity pro multicloudovou infrastrukturu VMware a její správu a uplatňují je u lokálních implementací VMware Cloud Foundation, cloudu VMware na AWS nebo cloudu VMware na Dell EMC. Hlavní výhody služby VMware Cloud Universal:

Možnosti volby a flexibilita: po jednorázovém nákupu je možné kdykoli po dobu platnosti smlouvy zavést libovolnou aplikovatelnou službu. 

Konvertibilita: nevyužité kredity pro lokální Cloud Foundation lze kdykoli během platnosti převést a uplatnit pro VMware Cloud na AWS nebo VMware Cloud na Dell EMC. 

Akcelerace přechodu do cloudu: zákazníci přecházející na multicloud mohou flexibilně využít stávající investice do trvalých licencí VMware jako kredity pro VMware Cloud Universal

Integrované Kubernetes: VMware Tanzu ve verzi Standard pro zjednodušené nasazování a provoz Kubernetes.

Správa a provoz multicloudových prostředí: VMware vRealize Cloud Universal pro správu multicloudu ve formě služby.

VMware Success 360: pomáhá zákazníkům průběžně získávat přinosy a rychleji dosahovat výsledků, zahrnuje plánování úspěšného přechodu na cloud a průběžné poradenství, odborné semináře a specializovanou aktivní podporu.

K ovládání nové služby slouží rozhraní VMware Cloud Console, které poskytuje ucelený přehled a kontrolu nad celou infrastrukturou VMware Cloud v lokálních, cloudových a koncových lokalitách. Cloud Console je integrovaný portál, kde zákazníci mohou alokovat, spravovat a lépe optimalizovat veškeré prostředky VMware Cloud. Prostřednictvím portálu Cloud Console mohou zákazníci uplatňovat kredity, využívat relevantní cloudové prostředky v rámci služby VMware Cloud Universal a kontaktovat podporu VMware.

Nová služba VMware App Navigator umožňuje stanovovat priority projektů modernizace aplikací a dosahovat výsledků rychleji. Jiné služby racionalizace portfolia se snaží naplánovat všechny aspekty, jsou pomalé a pracují s různými předpoklady, které jsou mnohdy mylné. App Navigator přistupuje k analýze portfolia agilním způsobem. Při plánování využívá automatizované nástroje a praktické experimentování a zachází pouze do takové hloubky, aby bylo možné projekt zahájit. Následně umožňuje rychle rozsah transformace aplikací a cloudu rozšířit. Zákazníci mohou ve spolupráci s experty společnosti VMware racionalizovat portfolio aplikací, volit vhodné strategie a prostředí pro modernizaci různých aplikací podle obchodních cílů a záměrů IT a sestavovat realistické, na výsledky orientované plány. To jim jednak pomáhá naplňovat obchodní potřeby rychleji bez ohledu na to, kdo práci provádí, jednak umožňuje soběstačnost kvůli minimalizaci rizik.

„AWS je pro VMware preferovaný poskytovatel veřejného cloudu pro výpočetní prostředí  vSphere,“ říká Matt Garman, viceprezident pro prodej a marketing společnosti AWS. „Zákazníci jsou nadšení z toho, jak rychle a snadno lze zavést hybridní prostředí založené na technologiích VMware, které pokrývá lokální datová centra a cloud AWS. Firmy z různých odvětví z celého světa mají výrazný zájem o zavádění VMware Cloud na AWS kvůli rychlejší modernizaci aplikací. Zákazníci mohou nyní využívat tytéž kredity VMware Universal pro službu VMware Cloud na AWS i pro lokální implementace VMware.“

„Společnosti Dell Technologies a VMware na vývoji IT infrastruktury dlouhodobě úzce spolupracují,“ říká Arthur Lewis, prezident globální divize infrastrukturních řešení společnosti Dell Technologies. „VMware Cloud on Dell EMC je plně řízená, bezpečná a škálovatelná cloudová platforma, která nabízí výhody lokální infrastruktury poskytované formou služby. Zákazníkům, kteří si raději spravují privátní cloudovou infrastrukturu sami, nabízíme portfolio řešení úzce provázaných s VMware Cloud Foundation. VMware Cloud Universal zjednodušuje zákazníkům rozhodování tím, že umožňuje investovat do hybridních a multicloudových řešení při zachování flexibility jejich nasazení.“

Dostupnost

VMware Cloud Universal je k dispozici ve všech anglicky mluvících zemích a oblastech. V Japonsku se očekává dostupnost ve druhé polovině účetního roku 2022. Předplatné VMware Cloud Foundation je k dispozici výhradně prostřednictvím služby VMware Cloud Universal. Převod předplatného VMware Cloud Foundation na VMware Cloud on AWS a VMware Cloud on Dell EMC bude možný od 1. čtvrtletí účetního roku 2022. VMware Cloud Console a VMware App Navigator jsou rovněž již k dispozici.

1-VMware FY22 Q1 Executive Pulse, January 2021, N=456

2-VMware FY22 H1 Benchmark: Cloud and Applications, March 2021, N=1184

3-Forrester Consulting Total Economic Impact™ Study Commissioned by VMware, “The Total Economic Impact of VMware Tanzu Application Service (formerly Pivotal Platform)”, December 2019

4-Forrester Consulting Total Economic Impact™ Study Commissioned by VMware, “The Total Economic Impact™ of VMware Cloud On AWS”, August 2019

5- IDC White Paper, sponsored by VMware, “The Business Value of Running Applications on VMware Cloud on AWS,” #US46919520, October 2020

O společnosti VMware 

Software společnosti VMware je základem komplexní globální digitální infrastruktury. Její nabídka zahrnuje řešení pro cloud, modernizaci aplikací, sítě, bezpečnost a digitální pracovní prostředí, která pomáhají zákazníkům poskytovat libovolné aplikace v libovolném cloudu pro libovolná zařízení. Společnost VMware sídlí v Palo Alto v Kalifornii a jejím dlouhodobým cílem je přinášet přelomové technologické inovace a pozitivně ovlivňovat svět. Další informace naleznete na stránkách https://www.vmware.com/company.html.