Bell podepsal dohody o spolupráci s dodavateli v Německu

Společnost tak plní svůj závazek vůči německému sektoru vrtulových letadel

Fort Worth, TX (14. dubna 2021) Bell Textron Inc., dceřiná společnost Textron Inc. (NYSE: TXT), včera oznámila, že podepsala týmové smlouvy s německými dodavateli s cílem posílit svoje postavení v Německu a navázat průmyslovou spolupráci na místním trhu. V jejím rámci se Bell hodlá zúčastnit nadcházejícího výběrové řízení na obnovu flotily vrtulníků pro federální policii a nabídnout stroje Bell 525.

Průmyslová spolupráce zahrnuje:

Liebherr

GKN Aerospace

Solid Aerospace

PFWCEROBEAR

GmbH

Aircraft Philipp, člen skupiny AMAG Group

Kautex Textron GmbH

Tyto společnosti sídlí ve spolkových zemích Bádensko-Württembersko, Bavorsko, Severní Porýní-Vestfálsko a Porýní-Falc. Textron navíc v Německu dlouhodobě působí prostřednictvím svojí firmy Kautex, jejímž prostřednictvím dodává na německý trh stroje Bell. 

„Německo je významných trhem pro odbyt moderních vrtulníků a nás velmi těší, že místní spolkové policii můžeme nabídnout ten nejpokročilejší stroj ve své třídě,” řekl Michael Thacker, výkonný viceprezident pro inovace a obchodní podnikání. „Tím, že vytvoříme v Německu velmi silný průmyslový tým, se zase o krok posuneme blíž k tomu, abychom využili lokální odborné znalosti a s jejich pomocí zajistili nejlepší nabídku pro potřeby Bundespolizei.”

Bell 525, který je prvním komerčním vrtulníkem typu fly-by-wire na světě, představuje optimální řešení pro potřeby federální policie. Bell vyrábí stroje 525 s ohledem na specifika působení policie, ty proto splňují požadavky pro plnění kritických misí i ochrany obyvatel a kombinují ta nejlepší řešení ve své třídě, ať už v oblasti týče rychlosti, spolehlivosti nebo výkonu. 

„Německo modernizuje svou infrastrukturu a Bell se zavázal spolupracovat s průmyslovým týmem lokálních společností na řešení, jehož součástí bude pro místní ekonomiku významný přínos ze sdílení znalostí. Díky tomu bude moci docházet k dlouhodobé diverzifikaci v odvětví rotorových letadel,“ řekl Patrick Moulay, senior viceprezident pro mezinárodní obchod.

Společnost Bell má dlouhodobé vztahy s německými ozbrojenými silami i německou federální policií. V roce 1956 německé ozbrojené síly koupily stroje Bell 47 a v roce 1963 pořídily svůj první vrtulník UH-1. Spolehlivý Bell UH-1 je od té doby nepřetržitě v provozu.

###

O společnosti Bell 

Bell, dceřiná společnost konsorcia Textron Inc., je přední průmyslový výrobce komerčních a vojenských, pilotovaných i bezpilotních leteckých strojů a průkopník v oblasti otočných rotorových motorů. Celosvětově známá společnost pro svůj prvotřídní zákaznický servis, vývoj novinek, inovativních řešení a špičkovou kvalitu svých výrobků. Stroje z Bell slouží zákazníkům ve vice než 120 zemích světa. 

O konsorciu Textron Inc.

Textron Inc. je mezinárodní společnost, která využívá svou globální síť leteckého, vojenského, průmyslového a finančního obchodu, k tomu, aby svým zákazníkům poskytla inovativní řešení a prvotřídní servis. Společnost Textron je známá po celém světě svými silnými značkami – např. Bell Helicopter, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Greenlee a Textron Systems. Pro více informací navštivte www.textron.com.

Některá prohlášení v této tiskové zprávě jsou plánovaná prohlášení, které mohou obsahovat výnosy a tržby nebo popisovat strategie, cíle, výhledy apod. Toto prohlášení se vztahuje pouze k datu, kdy bylo vydáno, a naší povinností není jej v budoucnosti aktualizovat či revidovat. Toto prohlášení podléhá známým i neznámým rizikům a dalším faktorům, které se mohou lišit od našich skutečných výsledků.