Triumfální úspěch modelu Kia Sorento v soutěžích Red Dot a iF Design Awards

–        Nová elektrifikovaná generace SUV získává dvě ocenění

–        Kia od roku 2009 obdržela již 47 ocenění v renomovaných soutěžích Red Dot a iF Design Awards

Praha, 14. dubna 2021 – Nová Kia Sorento rozšířila svoji sbírku ocenění o dva další trumfy světového významu. Vlajkové SUV značky Kia získalo ocenění Red Dot Award i iF Award v oblasti produktového designu.

Značka Kia, známá svým akcentem na design, tímto nejnovějším úspěchem v designových kláních Red Dot a iF ještě rozšířila úctyhodnou sérii ocenění z obou uvedených soutěží. Od roku 2009, kdy model Soul jako první zástupce značky obdržel cenu Red Dot, byl prestižní trumf „red dot“ udělen celkem 26 modelům značky Kia. A v soutěžním klání iF Award, kde značka zaznamenala první úspěch v roce 2010, se celkový počet oceněných vozů Kia díky novému Sorentu zvýšil na 21.

Nové Sorento bylo krátce po své loňské premiéře oceněno za svůj mimořádný design v anketě „Auto s pohonem všech kol roku 2020“ magazínu Auto Bild Allrad. Krátce poté získalo nejvýznamnější cenu na německém trhu, kterou byl „Zlatý volant 2020“ v kategorii „Velká SUV“. Letos v březnu bylo Sorento hlasováním označeno za „Světové ženské auto roku 2021“ v kategorii „Velká SUV“.

Nová generace SUV vznikla ve spolupráci celosvětové sítě návrhářů Kia. Komentuje Karim Habib, šéf globálního návrhářského centra Kia (Kia Design Center): „Naším cílem při navrhování nového Sorenta bylo rozvinout robustní estetické kvality předchozích generací s větším důrazem na kultivovanost a eleganci. Celý postup byl vlastně inspirován koncepcí ‚kultivované smělosti‘ – výsledkem je přitom vyzrálý a vyvážený, nicméně i sebejistý design. Nesmírně nás těší, že tuto práci ocenili porotci tak renomovaných soutěží, jakými jsou Red Dot a iF.“