LG získalo 31 prestižních ocenění Red Dot Awards

Odborníci z oboru znovu ocenili vynikající design společnosti LG

Praha, 16. dubna – Společnost LG Electronics (LG) potvrdila své dominantní postavení v oblasti spotřebitelského a průmyslového designu, když získala působivých 31 Red Dot Awards, tedy jedněch z nejprestižnějších oborových ocenění. Pět z nich si odnesly produkty, které byly představené letos v lednu na veletrhu CES 21. Jedná se o chladničku s technologiemi InstaView® a Door-in-Door®, kombinovanou chladničku s mrazákem či vakuový vysavač CordZero. Red Dot Award ale získala také klimatizace a systém péče o oblečení Styler.

Mezi nejvýznamnější udělená ocenění patří ta v kategorii Materiály a povrchy. Odborníci vyzdvihli zvláště barvy, materiály a povrchové úpravy. Designérská řada spotřebičů, u nichž společnost LG s odvahou jí vlastní od základu přepracovala klasické konvenční přístroje, je nabitá pokročilými technologiemi. Zároveň je ale také vyšperkována prémiovými materiály, které lze přizpůsobit přesně podle přání zákazníků. Na výběr je například nerezová ocel, sklo, kov a také FENIX – inovativní materiál s vyspělou technologií povrchové úpravy od italské společnosti Arpa Industriale. Kombinace jednotlivých materiálů pak dokáže vyzdvihnout jedinečnost každého produktu v kolekci.

Další ocenění Red Dot získala pračka se sušičkou LG WashTower™. Jedná se o vertikální systém péče o prádlo, který šetří prostor v místnosti, zároveň si ale dokáže poradit s opravdu velkými objemy prádla. A právě výjimečný design byl tím, co oboroví experti na LG WashTower™ ocenili.  Z domácích spotřebičů si cenu Red Dot odneslo hned několik produktů z oblasti výpočetní techniky. U herního monitoru UltraGear™ nebo notebooku LG gram porota ocenila jedinečný, elegantní design, který podtrhuje vyspělé vlastnosti produktů.

Red Dot Design Awards jsou jednou ze tří nejprestižnějších profesionálních soutěží v oblasti designu, do níž bylo letos přihlášeno 7 800 produktů. Typický červený „puntík“, který smějí užívat oceněné produkty, je dnes pro zákazníky jakousi pečetí kvality v oblasti výjimečného designu.

„LG je značka, jejímž cílem je přinášet vysoce kvalitní produkty s jedinečným designem. Proto je pro nás vždy velkou ctí, když získáme uznání od Red Dot,“ říká Lee Chul-bae, ředitel LG Electronics’ Corporate Design Management Center. „Posláním naší společnosti je zlepšovat prostor vysoce kvalitními produkty, které zároveň skvěle vypadají. Inovativní design, který ještě předčí očekávání zákazníků, bude samozřejmě naší prioritou i v budoucnosti.“

# # #

O společnosti LG Electronics 

Společnost LG Electronics Inc. je globálním inovátorem v oblasti technologií a výroby, s působností na 140 místech a s více než 70 000 pracovníky po celém světě. S celosvětovým obratem v roce 2018 ve výši 54,4 miliard dolarů, se LG skládá z pěti společností – Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Mobile Communications, Vehicle Component Solutions and Business Solutions. Společnost LG je předním světovým výrobcem televizorů, chladniček, klimatizací, praček a mobilních zařízení, včetně prémiových produktů LG SIGNATURE a LG ThinQ podporující umělou inteligenci.Nejnovější zprávy společnosti LG naleznete na adrese www.LGnewsroom.com