PRINCIPAL podporuje budoucnost veřejné správy a stal se partnerem Digitálního úřadu

Praha, 22. dubna 2021 – Jako Gold Partner společnosti Microsoft se PRINCIPAL stal součástí nově spuštěného projektu www.digitalni-urad.cz, který si klade za cíl, že veřejná správa může fungovat podobně digitálně jako jiné uživatelsky přívětivé komerční služby. 

Společnost Microsoft v tomto projektu doporučuje PRINCIPAL jako implementačního partnera Sharepoint online zejména pro vytvoření platformy intranetu, která klientům umožňuje mj. propagaci novinek, sdílení odkazů či rychlé hledání obsahu. Uživatel si může najít přehled plánovaných akcí s možností registrace, pokročilý telefonní seznam či zobrazit plánek budovy a kanceláře. Zavedením intranetu spolu s integrací s MS Teams, sjednocení firemní a týmové komunikace a v neposlední řadě vytvoření zcela nového digitálního pracoviště PRINCIPAL již realizoval mj. pro Ministerstvo průmyslu a obchodu. 

Společně s ostatními dodavateli se PRINCIPAL bude snažit o snadné vytváření digitálních služeb pro občany, snížení provozních nákladů úřadů, využívání elektronické identity a digitálních služeb pro občany či podporovat kybernetickou bezpečnost.   

PRINCIPAL podporuje efektivní fungování veřejné správy a aktivně se snaží napomáhat její digitalizaci a reflektovat její trendy v podobě Průmyslu 4.0, Internet of Things, Paperless kanceláře aj. Pokud má být digitalizace veřejné správy úspěšná je nutná součinnost komerčních společností a institucí ve veřejné správě, které budou postupně nahrazovat současné úřední postupy či procesy a snažit se o jejich maximální efektivitu.

O společnosti:

Principal enginering je mezinárodní ICT společnost se 17letou zkušeností v oblastech SW vývoje, strategických konzultací a poskytování kvalifikovaných IT specialistů. PRINCIPAL dnes tvoří 400 profesionálů na zákaznických projektech a v portfoliu více než 4 000 ověřených ICT specialistů se zkušenostmi v navrhování business strategií, řízení inovací, agilního vývoje aplikací, projektového řízení, QA a testování či DevOps.