Společnost O2 Slovakia si vybírá společnost Ericsson jako partnera pro komerční 5G síť

Společnost O2 Slovakia si vybrala společnost Ericsson jako svého výhradního dodavatele řešení rádiové přístupové sítě 5G. V rámci smlouvy společnost Ericsson provede i modernizaci infrastruktury 2G, 3G a 4G RAN pomocí produktů a řešení z portfolia rádiových systémů Ericsson.

3. května 2021 – Smlouva navazuje na pilotní projekt s více dodavateli, který proběhl v pilotních 5G sítích poskytovatele služeb v Bratislavě koncem roku 2020. Ve stejném období společnost O2 Slovakia úspěšně získala spektrum v klíčových frekvenčních pásmech 5G 700 MHz, 900 MHz a 1800 MHz.

Technologie 5G RAN společnosti Ericsson z portfolia rádiových systémů Ericsson umožní společnosti O2 Slovakia poskytovat zákazníkům lepší mobilní širokopásmové připojení (MBB) a pokročilé mobilní širokopásmové připojení (eMBB) a také podporovat nové podnikatelské záměry v oblasti vysokokapacitního pevného bezdrátového přístupu, jako jsou například televizní služby.

Technologie digitální transformace posílí nové služby a přinese nové možnosti použití pro průmyslová odvětví a společnost.

Energeticky úsporné portfolio společnosti Ericsson umožní společnosti O2 Slovakia mimo jiné snížit spotřebu energie v jejích sítích a současně zajistit předpokládaný čtyřnásobný nárůst datového provozu smartphonů do roku 2026, jak je odhadováno ve zprávě Ericsson Mobility Report.

Jenny Lindqvist, ředitelka regionu severní a střední Evropy ve společnosti Ericsson, říká: „Jsme velmi rádi, že jsme byli vybráni jako partner společnosti O2 Slovakia pro dodávku technologie 5G sítě do komerčního provozu. 5G je transformační platforma, která bude mít zásadní dopad na ekonomické oživení Slovenska po pandemii COVID-19. Kromě dodržení tohoto slibu náš rádiový systém Ericsson pomůže společnosti O2 Slovakia splnit její cíle udržitelnosti: snížit spotřebu energie a přispět k pokračující dekarbonizaci v odvětví ICT a v dalších sektorech. Abychom toho dosáhli do roku 2022, zavázali jsme se, že u našeho produktového portfolia 5G desetkrát zvýšíme energetickou účinnost oproti 4G na přenesená data, což nám pomůže obrátit trend zatím stále stoupající energetické křivky v mobilních sítích.“

Igor Tóth, generální ředitel společnosti O2 Slovakia, říká: „Díky této smlouvě budeme schopni poskytnout mobilní zážitky nové generace pro naše zákazníky, splňující rostoucí požadavky na datový provoz a umožnit nové služby. Také půjde zajistit velmi kvalitní konektivita pro domácnosti s pevným bezdrátovým přístupem. Kromě zavedení 5G přinese modernizace 2G, 3G a 4G sítě pomocí produktů a řešení společnosti Ericsson i významné výhody v oblasti energetické účinnosti, díky čemuž budeme moci vybudovat udržitelnější digitální budoucnost pro Slovensko.“

Podle poslední zprávy agentury Analysys Mason se předpokládá, že případy použití 5G vygenerují 771 milionů EUR čistého výnosu pro slovenský HDP napříč chytrými (smart) sektory venkova, výroby, města a veřejných služeb.

Dohromady se smlouvou s O2 Slovakia má společnost Ericsson nyní 137 dohod a smluv na komerční provoz 5G sítí s jednotlivými operátory, z nichž 78 je veřejně oznámených smluv na provoz 5G sítí, včetně 85 zprovozněných 5G sítí na pěti kontinentech.

Sledujte nás na sociálních sítích:

Přihlaste se k odběru tiskových zpráv zde.

Přihlaste se k Ericsson Blogu zde.

www.twitter.com/ericsson
www.facebook.com/ericsson
www.linkedin.com/company/ericsson

Další informace k dispozici zde:
Ericsson Newsroom

O společnosti Ericsson
Ericsson umožňuje poskytovatelům telekomunikačních služeb dosahovat plné míry konektivity. Portfolio společnosti zahrnuje sítě, digitální služby, Managed Services či podporu nových obchodních modelů. Veškeré produkty a služby jsou navrženy tak, aby zákazníkům pomáhaly urychlovat digitalizaci, zvyšovat efektivitu a nacházet nové zdroje příjmů. Investice a inovace společnosti Ericsson rozšířily výhody telefonie a mobilního širokopásmového spojení k miliardám lidí po celém světě. Akcie Ericssonu jsou obchodovány na Nasdaq Stockholm a Nasdaq New York. www.ericsson.com