Třetí sezóna AXE FIFA COOL Ligy startuje. Nejvyšší soutěž nabídne rozšíření i nový formát

Fanoušci soubojů na virtuálních trávnících se opět dočkají. Začíná třetí sezóna FIFA COOL Ligy, která nově proběhne pod patronátem výrobce kosmetických přípravků AXE. To ale není jediná novinka, kterou si organizátoři z agentury PLAYzone připravili. Diváci se mohou těšit na atraktivnější herní formát a spojení první a druhé nejvyšší soutěže. O titul se tak utká šestnáct nejlepších FIFA hráčů Česka a Slovenska. Tím ale výčet změn nekončí. Po skončení jarní části ligy se fanoušci dočkají soutěží Big Shock! FIFA COOL pohár a THE NEW AXE EFFECT showmatch.

Miki a Seron – jediní dva čeští hráči, kteří se mohou pochlubit titulem šampiona COOL Ligy ve hře FIFA. Přidá se k nim někdo třetí, nebo se jeden z nich postaví na stupeň nejvyšší podruhé? Na to se diváci dozví odpověď 26. června, kdy se odehraje velké finále jarní části AXE FIFA COOL Ligy. Cesta budoucího šampiona v nejvyšší soutěži ale začne už 18. května, kdy odstartují skupinové zápasy, jejichž rozlosování začne po skončení kvalifikací.

Nová sezóna plná změn

V aktuální sezóně dojde ke spojení 1. a 2. divize. Počet hráčů, kteří se tak utkají o pohár, se zvýší na šestnáct. Ti budou rozděleni do čtyř skupiny po čtyřech. Skupiny se odehrají podle systému GSL. To znamená, že účastníci se proti sobě postaví v malém pavouku, kde dvě prohry znamenají vyřazení ze soutěže, dvě výhry naopak zajišťují postup do hlavního play-off. Na celkového vítěze pak čeká kromě poháru také finanční odměna ve výši 50 000 Kč. 

„Letos jsme se rozhodli vyrukovat hned s několika velkými změnami. Naším cílem je, aby každý zápas měl opravdový náboj a šlo v něm o hodně. I proto jsme oznámili nový formát, ve kterém se hráči musí soustředit na každý souboj, protože i malé zaváhání je může stát titul. Zároveň na fanoušky FIFA nezapomínáme ani po skončení hlavní ligy a nabízíme další zajímavé turnaje. Tyto novinky by nebylo možné přinést bez nového titulárního partnera, kterým se stává výrobce kosmetiky AXE,“ říká Pavel Kristián z agentury PLAYzone, hlavní organizátor AXE FIFA COOL Ligy.

Tím ale nabídka AXE COOL Ligy neskončí. Od 9. do 11. července se odehraje Big Shock! FIFA COOL pohár, kterého se bude moci zúčastnit každý. Hrát se bude systémem jednoduchého pavouka (single elimination) a v pozdějších fázích budou do pavouka poháru nasazeni také účastníci AXE FIFA COOL Ligy. Nejlépe umístění si rozdělí 40 000 Kč. Celou jarní sezónu pak uzavře THE NEW AXE EFFECT showmatch. A kdo se v něm utká? O tom rozhodnou svým hlasováním čtenáři portálu Playzone.cz. Na pověstnou třešničku na dortu v podobě tohoto exhibičního utkání se mohou diváci těšit 24. července. 

Harmonogram jarní fáze

TermínSoutěž
18. 5. až 8. 6. 2021Skupinová fáze AXE FIFA COOL Ligy
22. 6. až 26. 6. 2021Play-off AXE FIFA COOL Ligy
9. 7. až 11. 7. 2021Big Shock! FIFA COOL pohár
24. 7. 2021THE NEW AXE EFFECT showmatch.

Odkaz na vysílání: https://www.twitch.tv/playzonecz

Oficiální stránky AXE FIFA COOL Ligy: https://www.coolliga.cz/fifa

O PLAYzone

Agentura PLAYzone se zaměřuje na pořádání herních eventů, online marketing v herní komunitě, profesionální živé přenosy z herních i neherních akcí a také každoroční pořádaní Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách a Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách, která jsou považována za vrcholné esportové akce roku. Velkou aktivitou je také portál PLAYzone.cz, jenž je nejnavštěvovanějším herním portálem na českém internetu a jehož náplní je každodenní pořádání turnajů a zpravodajství z domácího i zahraničního světa progamingu, společně s celou řadou komunitních aktivit. V roce 2019 se strategicky spojil se stanicí Prima COOL. Cílem tohoto spojení je rozvoj e-sportu a dále pak zatraktivnění televizního a online vysílání na Prima COOL.