Filip Korbel novým obchodním ředitelem IceWarp. Česká firma konkuruje Microsoftu a Googlu

PRAHA, 26. května 2021 – Vyzyvatel Microsoftu a Googlu v oblasti messagingu, kolaborace a video konferencí posílil vedení a na pozici Chief Sales Officer nastoupil Filip Korbel. V nové roli bude zodpovědný především za stanovení agresivní růstové strategie pro trhy, jako jsou jihovýchodní Asie, Latinská Amerika, jižní Afrika a Spojené státy americké.  V minulosti působil Korbel ve společnostech Ericsson, Altron a IBM.  

Filip Korbel má obchodní a manažerské zkušenosti, které nasbíral v oblastech SaaS a cloudu, ICT a také ve fintechu. Navíc výborně chápe nové potřeby zákazníků a spojuje je s technologiemi na trhu. V roce 2003 nastartoval vlastní malou společnost se zaměřením na virtualizaci desktopů, kterou následně exitoval společnosti Altron Business Solutions, a.s., kde poté působil ve funkci ředitele prodeje a člena představenstva. Od roku 2015 byl obchodním leadrem Commercial oddělení v IBM pro Česko a Slovensko. 

Jako Chief Sales Officer společnosti IceWarp nyní bude zodpovědný za vytvoření rozvojových obchodních strategií pro kolaborační řešení, které je přímou konkurencí Microsoft Exchange, Office 365 nebo Google Workspace. S expandujícím globálním obchodním týmem, pro který hledá více než šest nových členů, bude navazovat na úspěchy v Malajsii. Tam IceWarp úspěšně dodal 350 000 e-mailových schránek. Microsoft, doposud dominantního dodavatele pro messagingové platformy pro vládu v Malajsii, nahradil vlastním řešením za více než deset milionů dolarů.  

 „Na pozici obchodního ředitele pro globální trhy, SaaS a cloud pro naše kolaborační řešení jsme hledali silného leadera, který rozšíří vedení firmy a pomůže nám v dalším růstu. Filip a jeho globální sales tým se budou soustředit na posílení našich pozic ve světě po boku Microsoft a Google. Věřím, že Filipova silná energie a mezinárodní nadhled nad českou kotlinou budou pro IceWarp klíčovým přínosem,“ uvádí k personální akvizici CEO IceWarp Adam Paclt. 

„Nejenom, že jsem od začátku věděl, že to chci zkusit, ale tušil jsem také, jak těžké to bude. Česká republika opět ukázala, že něco dokážeme. A umíme to dobře jako Microsoft a Google a možná děláme i něco ještě lépe. Máme v Praze mezinárodní tým a pobočky IceWarp v USA, Německu a Indii. Účastním se plánování nových verzí a energie, která jde do inovací, nutí ostatní na trhu nás dohánět. Lidstvo musí nyní dohnat rok života po COVID-19 a vzchopit se a být chytřejší. IceWarp to už udělal a nyní to musíme světu a zákazníkům jasně sdělit,“ říká Filip Korbel. 

Filip Korbel má dvě děti a ve volných chvílích se věnuje amatérskému běhu a má rád les. Jeho velkým snem jsou závody ve skyrunningu, jako je Tromsø v Norsku. 

O společnosti IceWarp 

IceWarp  je česká společnost působící na trhu informačních technologií již od roku 2001. IceWarp na českém trhu distribuuje společnost Apptc.me. Zprvu se IceWarp zaměřovala na vlastní platformu pro mailový server, alternativu k tehdy nejrozšířenějšímu produktu Microsoft Exchange. V průběhu dvou desetiletí se však nabídka rozrostla o balík základních i pokročilých kancelářských nástrojů a platformy pro videokonference nebo týmový chat. 

Síť jeho obchodních partnerů dnes sahá do více než padesátky zemí po celém světě a mezi zákazníky patří veřejné instituce i renomované společnosti ze soukromé sféry.


Více informací naleznete na www.icewarp.cz nebo na sociálních sítích Twitter, Facebook a LinkedIn.