ARBES Technologies potvrdil svou stabilitu a opět zaznamenal meziroční růst tržeb

Praha 31. května 2021 – ARBES Technologies, přední evropský dodavatel informačních systémů pro bankovnictví, finanční trhy a zdravotnictví, zveřejnil hospodářské výsledky za rok 2020. Příjmy meziročně vzrostly o 13 % na 387 milionů korun. Provozní zisk dosáhl před zdaněním výše 56,8 milionu Kč, což v meziročním srovnání znamená 61% růst.

V posledních pěti letech, od roku 2016 do 2020, dosáhl ARBES Technologies kontinuálního růstu, a to jak v tržbách, tak v zisku. „V roce 2020 byly historicky znovu překonány nejvyšší tržby společnosti. V letošním roce máme v plánu nejen další organický růst tržeb, ale především je přiblížit k půl miliardě korun,“ říká Jiří Žůrek, člen představenstva a finanční ředitel společnosti ARBES Technologies. Na dobré finanční bilanci se rovněž projevil rostoucí prodej vlastních informačních systémů. Ty společnost ARBES Technologies dodala a spravuje mnoha významným zákazníkům, hlavně z oblasti finančnictví a zdravotnictví. Vedle zcela nových realizací jako například implementace produktu českému obchodníkovi s komoditami, rozšíření spolupráce se slovenskou investiční společností, dodávky nových funkcí pro klienty v oblasti distribuce produktů investičního bankovnictví, šlo o pokračující projekty ve společnostech skupiny Amundi, bankách CREDITAS či Raiffeisenbank.

I přes složitou situaci způsobenou koronavirovou pandemií si společnosti skupiny ARBES Technologies dokázaly upevnit svou pozici na trhu poskytovatelů softwarových řešení díky trvalému rozvoji a inovaci svých produktů prostřednictvím moderních technologií. V posledních třech letech navíc do holdingu přibyly dvě dceřiné společnosti. V roce 2018 došlo k akvizici slovenské firmy Finamis, významného poskytovatele IT řešení pro finanční instituce v segmentu investičního bankovnictví a leasingu. Koncem roku 2019 potom vznikla nová firma INBRAIT, start-up s ženským elementem. Posláním INBRAITu je dodat organizacím chybějící specialisty v oblasti informačních technologií, a to formou outsourcingu IT kapacit.

V tomto roce ARBES Technologies čeká celá řada projektů – společně s novými aplikacemi pro koncové uživatele klientů plánuje vypustit na trh i vlastní digitální platformu. Zároveň si letos připomene 30. výročí činnosti na trhu. „Jako dodavatel unikátních informačních systémů v evropském měřítku, děláme ‚oligopolní‘ a produktově orientovaný byznys v lukrativních segmentech. V roce 1998 jsme jako první v Česku zprostředkovali přímé bankovnictví. Pro eBanku, dnes součástí Raiffeisenbank, jsme vytvořili a dodali core bankingový systém přinášející revoluci na tomto poli, přístup do banky přes internet,“ poukazuje Jiří Žůrek

Společnost ARBES Technologies bude i nadále inovovat své produkty, hledat prostor pro jejich další zlepšení a také sjednocovat a produktivizovat používaná integrační a front-endová řešení. Do svých řešení vkládá dlouhodobé i praktické zkušenosti s nastavením bankovních a investičních služeb, zejména s ohledem na lokální regulatorní a reportingové požadavky. „I nadále budeme posilovat svoji roli top dodavatele informačních systémů pro finanční trhy a bankovnictví. Disponujeme skvělými konzultanty a know-how. I proto jsou naše služby na špičkové úrovni. Co slíbíme, to dodržíme,“ dodává závěrem Jiří Žůrek

O společnosti ARBES Technologies

Společnost ARBES Technologies byla založena v roce 1991. V průběhu své mnohaleté působnosti získala zkušenosti v oblasti tvorby, vývoje a podpory softwarových řešení. Portfolio informačních systémů skupiny ARBES Technologies zahrnuje komplexní řešení pro retailové a privátní bankovnictví, správu investičního portfolia, obchodování s cennými papíry, správu a distribuci otevřených podílových fondů, finanční leasing a řešení pro enterprise content management a business proces management. Od roku 2011 se ARBES také věnuje rozvoji řešení pro správu obsahu a podporu obchodních procesů na platformách Alfresco a Documentum. Od roku 2014 dodává kompletní řešení pro leasingové společnosti, integruje biometrické podpisy a sleduje nové technologické trendy, které zakomponovává do svých řešení. V roce 2018 akvírovala společnost Finamis, významného poskytovatele IT řešení pro finanční instituce v segmentu investičního bankovnictví a leasingu. 

Více informací na www.arbes.com a www.linkedin.com/company/arbestechnologies.