Etnetera i letos aktivně mentoruje v mezifiremním programu T2Grow

Praha, 2. června 2021 – Mezifiremní mentoringový program Together2Grow už podeváté odstartoval spolupráci učících se firem, které mají zájem se aktivně rozvíjet, sdílet zkušenosti, inspirovat i být inspirátory pro druhé. V komunitě 50 firem napříč trhem nechybí ani Etnetera a jejích 8 aktivních mentoringových párů. 

Učení se navzájem, dobrovolné sdílení zkušeností i vědomé vytváření bezpečného prostředí pro objevování a učení se z chyb jsou v současné době pro komunitu učících se firem neodmyslitelnou součástí rozvoje zaměstnanců. Mezifiremní spolupráce se na českém trhu rodila postupně – nejdříve jako experiment a později jako plnohodnotná alternativa interního mentoringu, který někdy ve firmách narážel na nedůvěru. Externí spolupráce párů mentor – mentee budovaných napříč trhem přináší okamžitý dopad do praxe, jedinečnou znalost firemního prostředí, otevřenost k názoru druhého i vztah založený na dobrovolnosti a hodnotách definovaných etickým kodexem.

„Z mezifiremní mentoringové spolupráce si každý může odnést tolik, kolik si vezme,“ říká Bára Urbanová, partnerka programu Together2Grow. „Budujeme komunitu lidí, kteří se chtějí učit, mají si co vzájemně nabídnout a přitom jsou dostatečně různorodí, aby si dokázali být oporou i inspirativními partnery v učení,“ dodává. V iniciativě T2Grow pracuje s Lucií Havlíkovou a společně podtrhují princip KISS (Keep it smart and simple), díky němuž program funguje na hodnotách a principech, nikoliv na složité struktuře a procesech.  

Pro Etneteru je mentoringová spolupráce přirozeným doplňkem firemní kultury, která vychází z principů svobodné firmy a společných hodnot. Mimo jiné i otevřenost, spolupráce a schopnost učit se z chyb jsou principy, na kterých firma staví svou téměř 25 letou přítomnost i úspěch na trhu.

Našich osm párů je zatím rekordem a s radostí sledujeme, že všichni jdou do spolupráce s velkým entuziasmem. Věříme, že vydržíme do konce a že si nejen mentee, ale i naši mentoři odnesou nové dovednosti, které budou pro ně a pro firmu obohacující,“ říká Petr Votoček, ředitel HR a Operations v Etneteře.

Mentoring bude probíhat dalších devět měsíců, během nichž páry absolvují sérii osobních setkání, také společné workshopy s ostatními páry a po skončení běhu se mohou stát trvalou součástí komunity lidí, se kterými by se jinak těžko potkali. Více o programu na www.t2grow.cz

O Etnetera Group a.s.:

Společnost Etnetera Group je prostřednictvím společností Etnetera a.s., Etnetera Motion s.r.o. a Etnetera Activate a.s. zkušeným partnerem klientů při rozvoji digitální formy podnikání. Navrhuje a vyvíjí webová i mobilní řešení pro komunikaci se zákazníky a e-commerce, datovou a webovou analytiku a marketingovou automatizaci. Poskytuje konzultační služby v oblasti rozvoje e-commerce i agenturní full-service v oblasti kreativních komunikačních strategií zaměřených na brand building, influencer marketing, design nebo produkci obsahu. Obrat Etnetera Group za hospodářský rok 2020/2021 činil před konsolidací 370 milionů korun.