Trenér fotbalové reprezentace Šilhavý převzal Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid

Trenér České fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý krátce před zahájením evropského šampionátu převzal klíčky od nového vozu Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid.

Prodloužení spolupráce české fotbalové reprezentace s jihokorejskou automobilkou Hyundai podstatně zvýšilo počet elektrifikovaných a plně elektrických vozů ve flotile českého národního týmu. Nejnovějším přírůstkem ve flotile je plug-in hybridní SUV Hyundai SANTA FE, které si Jaroslav Šilhavý převzal těsně před zahájením evropského fotbalového šampionátu.

Nový plug-in hybridní pohon SANTA FE s výkonem 265 koní kombinuje to nejlepší ze světa elektromobilů a vozů se spalovacími motory. Zatímco v městském prostředí zvládne na elektřinu zcela bez emisí ujet až 69 km, při cestování na delší vzdálenosti spoléhá na spolupráci benzinového motoru a elektromotoru a nabídne tak dynamiku i dlouhý dojezd na jedno natankování.

„Mám radost, že tímto krokem můžu alespoň trochu přispět ke zlepšování životního prostředí v místech, kde žijeme. SANTA FE je navíc skutečně krásné auto, takže se moc těším, až se po skončení turnaje pořádně svezu,“ uvedl Šilhavý.

„Vážím si toho, že zástupci českého týmu čím dál tím častěji volí ekologické verze našich modelů. Vrcholná varianta našeho největšího SUV SANTA FE je ale navíc skutečně reprezentativní, komfortní a současně praktický sedmimístný vůz. Pevně věřím, že za jeho volantem bude pan trenér spokojený,“ uvedl generální ředitel společnosti Hyundai Motor Czech Martin Saitz.

Jaroslav Šilhavý převzal plug-in hybridní verzi modelu SANTA FE ve vrcholné výbavě Luxury, v níž nechybí např. head-up displej s promítáním na čelní sklo, kamerové monitorování mrtvého úhlu, asistent pro jízdu na dálnici nebo sedadla čalouněná prémiovou kůží Nappa s elektrickým nastavením, pamětí polohy, vyhříváním i ventilací. Vůz pohání benzinový motor nové generace Smartstream o výkonu 132,2 kW ve spojení s elektromotorem o výkonu 66,9 kW, napájeným sadou akumulátorů o kapacitě 13,8 kWh s možností externího dobíjení. Pohonný řetězec doplňuje šestistupňová automatická převodovka a pohon všech kol HTRAC. Díky kombinované hodnotě emisí CO2 36,9 g/km bude moci trenér našich reprezentantů, stejně jako ostatní zákazníci, bezplatně parkovat na modrých a fialových zónách v Praze a využívat českých dálnic a rychlostních silnic.