Nový Short-Throw objektiv Panasonic zajistí strhující projekce na minimální vzdálenost

Praha, 14. června 2021 – Společnost Panasonic na veletrhu ISE 2021 představila nový Short-Throw Zoom objektiv pro svůj tříčipový DLP™ projektor PT-RQ50K se svítivostí 50 000 lumenů. Objektiv reaguje na rostoucí poptávku po interiérové zážitkové zábavě vyžadující jasný obraz s vysokým rozlišením a prostorově úspornou instalaci. Díky strhující reprodukci obrazu ve 4K rozlišení na velké ploše, bez stínů a na krátkou vzdálenost objektiv ruší Panasonic ET-D3QW200 bariéru mezi divákem a zobrazovaným obsahem. Pro usnadnění instalace a zvýšení kvality obrazu v místech s omezeným prostorem disponuje tento flexibilní objektiv funkcemi optického zoomu a širokého rozsahu V/H Lens-Shift, zatímco jeho krátká projekční vzdálenost a konstrukce ve tvaru písmene L zmenšují hloubku instalace.

Realistické přirozené záběry ve 4K rozlišení diváky lákají 

Tvůrci projekcí mají nyní možnost realizovat své vize od samostatných velkoplošných projekcí až po 360° panoramata. Krátký projekční poměr (0,55–0,65:1, nativní 4K rozlišení, 4096 x 2160) znamená projekční vzdálenost přibližně 4370 mm (172 palců) pro 350palcový obraz. Diváci se mohou přiblížit na vzdálenost přibližně 1,8 m (5,9 stop) od promítací plochy, aniž by vrhali stín. Díky možnosti širokého rozsahu Vertical Lens-Shift (-8 %, +50 %) mohou uživatelé odstranit odsazení projekční plochy a umístit horní a dolní část obrazu tak, aby se dotýkal stropu a podlahy, čímž se dosáhne kompletního pokrytí stěn bez mezer. Krátká projekční vzdálenost s nulovým odsazením projekční plochy přispívá k plynulé prezentaci obrazu a hlubšímu ponoření do projekce.

Vynikající flexibilita zaručí jednodušší instalaci

Konstrukce ve tvaru písmene L v kombinaci s výjimečně krátkým rozptylovým poměrem pro objektiv se svítivostí 50 000 lumenů snižuje hloubku instalace. Tato úspora hloubky umožňuje promítání velmi jasného obrazu v prostorách, které by jinak byly příliš úzké na to, aby se do nich vešel projektor s takovým výkonem. Objektiv navíc zjednodušuje a urychluje instalaci projektoru a umožňuje snadné nastavení polohy obrazu po usazení projektoru.

Tento nejnovější přírůstek doplňuje kompletní řadu UST objektivů napříč celým portfoliem LCD, jednočipových DLP a tříčipových DLP projektorů Panasonic. To zajišťuje splnění požadavků na instalaci projektorů s jakýmkoli jasem.

Objektiv Panasonic ET-D3QW200 bude k dispozici tento měsíc. Navštivte: https://business.panasonic.cz/vizualni-systemy/et-d3qw200

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je celosvětovým lídrem ve vývoji inovativních technologií a řešení v oblasti spotřební elektroniky, bydlení, automobilového průmyslu a B2B. Společnost oslavila v roce 2018 sté výročí od svého založení a nyní po celém světě provozuje 528 dceřiných společností a 72 přidružených společností. Za obchodní rok končící 31. března 2020 vykázala konsolidované čisté tržby ve výši 61,9 miliardy EUR. Společnost se zavázala přinášet nové hodnoty prostřednictvím inovací. Své technologie používá k vytvoření lepšího života a světa pro zákazníky. 

Další informace o společnosti Panasonic: https://www.panasonic.com/cz/ 

Divize PSCEU

Divizi PSCEU společnosti Panasonic tvoří čtyři obchodní jednotky: mobilní řešení (tablety, notebooky, handheldová zařízení a zařízení 2 v 1 prodávána pod značkou Toughbook), zobrazovací řešení (projektory, profesionální displeje, řešení pro prezentaci a spolupráci a Broadcast & ProAV), bezpečnostní řešení (CCTV bezpečnostní kamery, softwarové aplikace Al a produkty Industrial Medical Vision) a obchodní a průmyslová řešení (B&I).

Informace o kategorii Panasonic Visual System Solutions

Panasonic Visual System Solutions je obchodní jednotka Panasonic System Communications Solutions Europe (PSCEU) se sídlem ve Wiesbadenu (Německo). Zobrazovací řešení Panasonic nabízí širokou řadu spolehlivých projektorů s vysokým jasem a také vysoce kvalitní profesionální displeje. Od divadel po univerzity, muzea nebo nákupní centra, od živých akcí po firemní instalace a vzdělávání jsou naše projektory a profesionální displeje snadno použitelné, udržovatelné a navržené tak, aby měly dlouhou životnost a nízké provozní náklady.
Další informace najdete na adrese: https://business.panasonic.cz/vizualni-systemy/