Huawei spouští AppsUP, soutěž podporující inovace

Do letošního ročníku populární soutěže v aplikačních inovacích Huawei HMS již lze podávat přihlášky, celková výše odměn je 1 milion USD (21 milionů Kč)

  • Finanční odměna 200 000 USD (4 mil. Kč) je k dispozici pro 20 nejlepších aplikací v Evropě
  • Součástí letošního ročníku bude nově ocenění Tech Women’s Award pro nejlepší vývojářky
  • Registrace je možná od 10. června do 20. srpna 2021

Přední světová technologická společnost Huawei spustila každoroční soutěž v inovaci aplikací Huawei Mobile Services (HMS) s názvem AppsUP. Cílem programu je inspirovat talentované vývojáře z celého světa k vytváření průkopnických aplikací a podpořit digitální inovace.

Soutěžící AppsUP se budou podílet na inovacích lokalizovaných aplikací v ekosystému HMS společnosti Huawei, aby jejich uživatelům nabídli všechny výhody chytrých služeb. Do soutěže se můžou zapojit účastníci z regionů Evropa, Tichomoří, Latinská Amerika, Blízký východ & Afrika a Čína – letošním tématem je „HMS Innovate for All“ (Inovace HMS pro všechny).

Soutěž dává talentovaným vývojářům příležitost dosáhnout na prestižní ocenění a získat peněžní odměnu ve výši až 15 000 USD (314 000 Kč), přičemž celkový fond odměn činí 1 milion USD. K dispozici bude také komplexní technická podpora, která pomůže otevřít nové dveře v oblasti inovací. Soutěž je otevřena všem, od studentů a začínajících vývojářů až po zkušené profesionály.

„Ve společnosti Huawei se řídíme myšlenkou TECH4ALL a zajistit, aby v našem digitálním světě nezůstal nikdo pozadu,“ říká Filip Matys, PR manažer Huawei CBG. „V rámci naší soutěže AppsUP chceme motivovat novou generaci vývojářů aplikací k vytvoření uživatelsky pohodlného prostředí, které pomůže orientovat se ve stále propojenějším digitálním světě. Inovace je podstatou této soutěže a my se už těšíme na řešení, která vývojáři z celého světa vytvoří s pomocí Huawei Mobile Services.“

Soutěž se v loňském roce setkala s velkým zájmem, zapojily se do ní přes tři tisíce týmů z více než 170 zemí. K vidění byly tisíce inovativních aplikací HMS, které pokrývaly všechny potřeby každodenního života v oblastech zdraví a fitness, vzdělávání, ochrany životního prostředí, dopravy nebo veřejné bezpečnosti. Mezi loňské vítěze se zařadil Catrobat, neziskový projekt z kategorie ‘Best app’ pro Pocket Code, který vyvinul vlastní aplikaci vedoucí teenagery i dospělé ke kódování, nebo švédský Runbit, motivující uživatele k aktivnímu životnímu stylu, z něhož se zároveň stane zábavná hra.

Účastníci letošního ročníku AppsUP budou moci soutěžit v několika dalších kategoriích, například o cenu Tech Women’s Award (představenou poprvé), Excellent Student Award nebo Best HMS Core Innovation Award. Kromě finančních odměn získají finalisté také propagaci své aplikace v HUAWEI AppGallery, kterou využívá 700 milionů uživatelů.

HMS je třetím největším ekosystémem mobilních aplikací na světě, který oslovuje více než 700 milionů uživatelů po celém světě a poskytuje vývojářům jedinečnou synergii hardwaru a softwaru, což pomáhá energeticky efektivnímu vývoji a řešením pro uživatele.

Jak se zúčastnit

Zájemci se můžou registrovat do soutěže prostřednictvím oficiálních webových stránek od 10. června do 20. srpna. Zaregistrovat se leze buď jako jednotlivec, nebo jako tým až o třech členech.

Všechny aplikace musí být vyvinuty s využitím vybraných funkcí HMS Core a odeslány ke kontrole prostřednictvím webové stránky soutěže do 18. srpna 2021. Porota složená z odborníků z oblastí technologie, financí a her poté posoudí každou aplikaci na základě její funkčnosti, inovativnosti, společenského přínosu a uživatelského zážitku.

Dvacet nejlepších aplikací z každého regionu dostane prostor ve veřejném hlasování prostřednictvím webové stránky soutěže a HUAWEI AppGallery. Určující bude počet hlasů a stažení, které každá práce z užšího výběru obdrží od veřejnosti.

V říjnu představí finalisté své aplikace na regionálních akcích odborným porotcovským komisím, které určí vítěze.

Další informace o soutěži AppsUP najdete na webových stránkách Huawei AppsUP.

Kategorie Europe Awards:

Best App (3 vítězové)

Best Game  (3 vítězové)

Best Social Impact (3 vítězové)

Excellent Student Award (3 vítězové) 

Tech Women’s Award (3 vítězové)

Best HMS Core Innovation Award (3 vítězové)

All Scenario Coverage Award (1 vítěz)

Honourable Mention (5 vítězů)

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 33letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.