Western Digital posiluje možnosti rychlejšího rozhodování na periferiích a nehostinných vzdálených lokacích

Nové servery Ultrastar, včetně odolné verze MIL-spec, snižují latenci, zlepšují šířku přenosového pásma a umožňují firmám snadno přenášet, nasazovat, zabezpečit a analyzovat data v reálném čase

San José, Kalifornie/Praha, 15 června, 2021 – společnost Western Digital (NASDAQ: WDC), která poskytuje pevné základy pro světovou datovou infrastrukturu, oznámila dostupnost svých nových, vysoce výkonných serverů řady Ultrastar® Edge, které přinášejí počítačový výkon blíž místu, kde jsou data generována, a umožňují jejich rychlejší zpracování, nižší latenci a rychlejší rozhodování v reálném čase, a to i v případě, že je zařízení odpojeno.

S tím, jak roste přijímání sítě 5G, internetu věcí a cloudových úložišť, firmy a uživatelé očekávají u svých aplikací super rychlý výkon. To vytváří požadavky na novou chytrou architekturu úložišť vzdálených od datových center. Tato úložiště pak mohou přijímat, analyzovat a transformovat data přímo na periferních místech a vzdálených lokacích. Firmy navíc pracují s aplikacemi na extrémně odlehlých místech, jako jsou pouště, moře nebo džungle, a generují potřebu odolných zařízení pro zpracování dat a ukládání v místech, kde by přenosové sítě mohly být drahé, nesouvislé nebo neexistující.

Servery Western Digital Ultrastar Edge jsou navrženy pro poskytovatele cloudových služeb, telekomunikační společnosti a systémové integrátory. Servery se snadno transportují, jednoduše nasazují a škálují přímo v terénu, na vzdálených sdílených místech, ve výrobních závodech a ve vzdálených datových centrech. Nová řada zahrnuje extrémně odolný, stackovatelný server Ultrastar Edge-MR, který se snadno transportuje a je určen pro vojenské a speciální týmy a jednotky nasazené v terénu, v náročných podmínkách na odlehlých místech. Druhý server je Ultrastar Edge, transportovatelný rackový 2U server s pouzdrem pro transport, který je určen pro sdílené lokace a datová centra v první linii. Vzorky jsou k dispozici a obě tato řešení je možné již předobjednat. Dostupná budou začátkem čtvrtého čtvrtletí roku 2021.

„Stále více výpočetní kapacity je potřeba na periferních lokacích, v první linii, zejména v souvislosti s rozšířením aplikací citlivých na latenci systému. Očekáváme, že se do roku 2024 nasazení serverů na periferní lokace zdvojnásobí, s celkovým počtem v odhadu pět milionů jednotek. Tato úložiště budou klíčovým komponentem podporujícím prosazení inovací a produktů, cloudových služeb, rozvoj vzdálených datových center nebo zařízení s platformou CDN. V podstatě jakékoli vertikální odvětví, které spoléhá na umělou inteligenci, sensory a vzdálená data,” říká Manoj Sukumaran, hlavní analytik pro datová centra společnosti Omdia, a dodává: „Ve světě sítí 5G a internetu věcí musí výpočty a zpracování dat probíhat v první linii, na periferiích – blízko zařízení, strojního vybavení a na dosah koncových uživatelů – kde se generují data. Latence a šířka pásma je zde klíčovým faktorem pro úspěch. Máme radost, že Western Digital vstupuje na tento trh ve chvíli, kdy toto odvětví vyžaduje spolehlivé produkty od prodejců, kterým lze důvěřovat.”

„Jako technologický leader v oblasti úložišť neustále hledíme dál a předvídáme, jak naplňovat potřeby zákazníků,” říká Kurt Chan, viceprezident pro platformu datových center společnosti Western Digital, a dodává: „Vidíme nárůst v tvorbě dat na periferiích a příležitosti získat hodnotu z těchto dat, vnímáme dostupné trhy a zákazníky, kteří inovují a vykonávající práci na periferiích, přímo v terénu. To přináší příležitost pro naši novou produktovou řadu Ultrastar Edge.”

Ultrastar Edge-MR je extrémně odolné, stackovatelné zařízení, které je navrženo a testováno v souladu se standardy MIL-STD-810G-CHG-1 pro limitní nárazy a vibrace a podle MIL-STD-461G pro elektromagnetické rušení. Úložiště je certifikováno na úroveň IP32 a poskytuje vnější ochranu před průnikem vody a nečistot. Ultrastar Edge-MR zvládne veškeré extrémy, ať už se jedná o vojenskou akci, výzkum v Amazonii nebo analýzu dat během těžby ropy a zemního plynu. Obě řešení Ultrasta Edge přinášejí také platformu Trusted Platform Module 2.0, mají ochranné pouzdro proti neoprávněnému vniknutí, a jsou postavena tak, aby splnila nároky bezpečnostních standardů FIPS 140-2 na úrovni 2 a pomohla ukládat, zabezpečit, přenášet a sdílet citlivá data. 

„Od zdravotní péče až po výzvědné mise. Pro vládní orgány je kritická rychlost shromažďování dat a generování dat pro informace, a to kdykoli a kdekoli je potřeba, včetně vzdálených lokací v síti,” říká Jeff Johnson, jeden ze zakladatelů společnosti Aeon Computing, a dodává: „Je skvělé mít nový server Ultrastar Edge-MR v našem arzenálu, protože splnit náročné vojenské podmínky není vůbec snadné. Nyní můžeme poskytovat bezpečná a odolná řešení, která přinesou sílu cloudových úložišť doslova do první linie nebo do prostředí taktických operací po celém světě.” 

V centru všech řešení Ultrastar Edge je odolný, vysoce rychlostní server, který podporuje až 40 jader se dvěma škálovatelnými procesory Intel® Xeon® druhé řady, grafickou jednotkou NVIDIA® T4 GPU a osm SSD disků Ultrastar NVMe™, které zajistí až 61 TB ukládacího prostoru. Tato jedinečná kombinace poskytuje bleskové rychlosti a kapacitu pro analýzu dat v reálném čase, umělou inteligenci, hluboké učení a pro procesy a závěry strojového učení nebo transkódování videa přímo na místě. Servery mají dvě 50Gb nebo jedno 100Gb ethernetové připojení pro odesílání kritických dat zpět do cloudového úložiště nebo datového centra, při dostupnosti připojeni.

Související zdroje Western Digital: 

Buďte s námi na sítích Western Digital:

Twitter, LinkedIn, Blog, Facebook, YouTube

O společnosti Western Digital

Western Digital vytváří ideální prostředí pro data. Jako lídr v oblasti datové infrastruktury společnost podporuje potřebné inovace, které pomáhají zákazníkům zaznamenávat a uchovávat stále rostoucí objem dat v jejich diversitě, a také nabízí možnost k uloženým datům snadno přistupovat a transformovat je. Kdekoli se data nacházejí, od pokročilých datových center přes mobilní senzory až po osobní zařízení, špičková řešení Western Digital poskytují nástroje, jak využít všech možností dat. Datacentrická řešení společnosti Western Digital jsou na trhu dostupná pod značkami Western Digital®, G-Technology™, SanDisk® a WD®.