Freedom24 nabídne Čechům příležitost účastnit se počáteční veřejné nabídky společnosti Robinhood

Praha, 17. června – Freedom Finance Europe Ltd nabízí českým investorům příležitost investovat do počáteční veřejné nabídky (IPO) společnosti Robinhood Markets Inc. Freedom Finance nedávno oznámila spuštění obchodní platformy Freedom24 v českém jazyce.

Portfolio investičních služeb a aplikací, dostupných českým uživatelům se rozrůstá. Mezinárodní investiční společnost Freedom Finance nyní nabízí investorům z Česka příležitost účastnit se tzv. počátečních veřejných nabídek (IPO) amerických a evropských společností, a to zcela online prostřednictvím platformy Freedom24. Ta je jediným online brokerem, který na evropském trhu nabízí možnost účasti na IPO na tolika zahraničních trzích.

Robinhood slaví globální úspěch díky aplikaci, která umožňuje nakupovat akcie, ETF, opce, kryptoměny a další finanční produkty s nulovými provizemi. Nedávné oznámení chystaného zalistování na burze vzbudilo výrazný zájem světových investorů o uvolnění jejích akcií.

Odhadovaná hodnota Robinhood

Časopisu Forbes očekává, že tržby společnosti letos dosáhnou 700 milionů dolarů, což by ve srovnání s loňským rokem znamenalo působivý nárůst o 250 %. 

Podle televize CNBC Robinhood v prvním čtvrtletí letošního roku dosáhl rekordních tržeb 331 milionů amerických dolarů, zatímco ve stejném období loňského roku to bylo 91 milionů. Ve druhém čtvrtletí roku 2020 činily tržby 360 milionů dolarů. Podle agentury Bloomberg byla společnost naposledy oceněna na 11,7 miliard dolarů, a to v září 2020. Robinhood požádal o soukromé IPO v březnu 2021, přičemž jeho odhadovaná hodnota vzrostla až na 40 miliard dolarů.

Během pandemie zaznamenal Robinhood spolu se zbytkem akciového trhu rekordní růst díky vstupu nových investorů na trh. Sociální sítě učinily z investování formu zábavy pro mnoho lidí, kteří měli díky práci z domova více času. Společnost rychle roste na základě obchodního modelu „freemium“. Tento krok doslova změnil celý obor, protože velcí hráči byli nuceni držet krok a nabídnout obchodování s nulovými provizemi.

V období od roku 2013 do 2020 se klientela Robinhood skládala ze 13 milionů lidí a jen v prvních dvou měsících roku 2021 se rozrostla o dalších 6 milionů lidí. Počet uživatelů, kteří si aplikaci každý týden stáhli, se v prvních měsících roku 2020 prudce zvýšil, což z Robinhood podle žebříčku Sensor Tower udělalo čtvrtou nejoblíbenější finanční aplikaci.

Čísla naznačují, že investoři v počáteční veřejné nabídce (IPO) projeví o akcie společnosti Robinhood velký zájem. Předplatitelé Freedom24 budou mezi těmi, kteří budou mít jedinečnou možnost investovat, než začne obchodování s akciemi společnosti na burze.

Počáteční veřejné nabídky (IPO) konečně i pro menší investory

IPO nebo také prvotní veřejná nabídka je přednostní nákup cenných papírů při vstupu společností na burzu. Přitažlivý je pro investory takzvaný IPO efekt. Často se stává, že jsou nabídky primárních akcií podhodnocené a při vstupu na burzu dochází k prudkému růstu cen akcií o desítky nebo i stovky procent. Například průměrný zisk ze všech IPO obchodovaných přes Freedom24 za první kvartál roku 2021 činil 78 %. Mezi výrazné prvotní nabídky poslední doby patří společnosti jako Airbnb (189% nárůst) nebo Unity Software (203 %). Zatímco dříve měli k IPO přístup pouze největší investoři s několika milióny dolarů, Freedom24 snížilo hranici pro účast na 2 000 dolarů.

###

O společnosti Freedom Finance

Freedom Finance Europe Ltd, aktivní člen Asociace finančních trhů v Evropě (AFME), je evropskou dceřinou společností Freedom Holding Corp. Prostřednictvím obchodní platformy Freedom24.com nabízí Freedom Finance přímý přístup k transakcím největších burz cenných papírů na americkém, evropském, ruském a asijském trhu. Kromě investic do akcií nabízí Freedom24 také přístup k IPO s vysokým růstovým potenciálem a úspěšně slouží investorům v 35 zemích.Více informací najdete na: https://cs.freedom24.com/