Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea obdržela certifikaci Passive House Component

Praha, 22. června 2021 – Společnost Panasonic Heating & Cooling Solutions oznámila, že její vysoce účinná tepelná čerpadla Aquarea All-in-One Compact , Aquarea Bi-Bloc a větrací jednotka s rekuperací tepla byly certifikovány jako Passive House Component (komponent vhodný do pasivního domu) respektovanou německou organizací Passive House Institute (PHI).

PHI je nezávislý výzkumný ústav založený v roce 1996, jenž sehrál klíčovou roli při vývoji konceptu Passive House (Pasivní dům). Tak je označována budova, která splňuje přísná kritéria energetických úspor při provozu domu. Jedná se o jediný mezinárodně uznávaný a na výkonnosti založený energetický standard ve stavebnictví. Passive House je dobrovolný standard energetické účinnosti, který snižuje ekologickou stopu budovy a nedílnou součástí takových staveb je i velmi nízká spotřeba energie za účelem vytápění nebo chlazení.

„Je mi ctí, že jednotky z naší řady rezidenčních tepelných čerpadel Aquarea dostávají tak důležitou certifikaci,” říká Radek Vanduch, hlavní technik společnosti Panasonic Heating & Cooling Solutions a dodává: „Snažíme se vytvářet energeticky účinná řešení, která poskytují vysokou míru pohodlí pro uživatele domácnosti i nemalé ekonomické úspory v energetických nákladech.“

Tepelná čerpadla vzduch-voda a ventilační jednotka společnosti Panasonic byly certifikovány díky svému vysokému výkonu, účinnosti, výjimečnému uživatelskému komfortu a nízkým nákladům na energii. Inovativní technologie Aquarea přeměňuje teplo ve vzduchu na teplo pro využití v domácnosti. Ve srovnání s konvenčními kotli a elektrickými ohřívači, snižuje emise CO2 a dopad na životní prostředí. Panasonic je jedním z mála výrobců, kteří vyrábějí modely tepelných čerpadel o výkonu 3 kW. Tyto modely se využívají právě v pasivních domech, protože mají vysokou účinnost a lze je přesně řídit podle aktuálního požadavku na vytápění.

Více informací o řešeních Panasonic najdete https://www.aircon.panasonic.eu/. Certifikované modely komponent pasivního domu naleznete zde –  https://database.passivehouse.com.

O divizi Panasonic Heating & Cooling

Panasonic vyrobil první klimatizační jednotku již v roce 1958 a v současné době patří k lídrům na trhu s vytápěcí a chladící techniky. Každoročně vyrábí přes 200 milionů kompresorů a jeho produkty se prodávají ve 120 zemích světa. Panasonic se specializuje na inovativní řešení pro 4 oblasti – vytápění a klimatizace pro rodinné domy, kanceláře, firmy a průmyslové areály. Společnost klade důraz na kvalitu svých řešení, jejich funkční a moderní design i na dodržování nejpřísnějších standardů a norem – především pokud jde o vysokou energetickou účinnost a snižování ekologické zátěže a hlučnosti nabízených řešení. Pro více informací navštivte www.aircon.panasonic.eu.