PUMA staví PUMA W Series Team pro závody žen

Herzogenaurach, Německo ─  28. června 2021 ─ Globální sportovní značka PUMA naskakuje do rychlé dráhy rozvoje ženských závodů a staví závodní tým PUMA W Series. Tým bude tvořit pět různých jezdkyň ve vozech s charakteristickým designem vycházejícím z barevné škály ženské platformy PUMA “She Moves Us”. 

W Series (Seriál W), mezinárodní mistrovství jednosedadlových závodních vozidel určené pouze pro ženy, dokončuje přerod soutěže na mistrovství týmů od roku 2022. Značka PUMA přitom vstoupila do seriálu W již v roce 2019 jako oficiální dodavatel závodní výbavy a nyní se chopila příležitosti, aby se stala i součástí nově zaváděného konceptu. „Partnerství se seriálem W jede naplno. Již před zkušebními jízdami letošní sezóny PUMA vůbec poprvé   jezdkyním navrhla závodní kombinézy přímo na míru, tak, aby  jim perfektně seděly. To, že nyní můžeme oznámit vlastní závodní tým v seriálu, je úžasný další krok,” říká James Clark, vedoucí Sports Marketing Motorsport & Operations značky PUMA. 

Povědomí o závodě žen letos dále poroste, protože osm velkých cen seriálu W se bude konat  o stejných víkendech a na stejných závodních tratích jako závody Formule 1. PUMA se pyšní tím, že může podporovat ženské sportovkyně za pomoci platformy “She Moves Us”, která oslavuje ženy, jež posouvají kulturu a sport stále vpřed, a slouží tak jako inspirace pro mnoho dalších na celém světě. „Chceme udělat vše proto, aby ženy našly inspiraci i v jezdkyních seriálu W,“ dodává James Clark. 

Jsme nadšení, že můžeme spolupracovat se seriálem  W, a s potěšením vítáme v rodině PUMA Martu Garcia Lopezovou, Gosiu Rdestovou, Caitlin Woodovou, Abbi Pullingovou a Tasmin Pepperovou. Seriál W a jeho jezdkyně ztělesňují samu podstatu hesla She Moves Us, takže se těšíme na spolupráci a na to, že budeme dále posouvat hranice pro ženy aktivní  v motoristickém sportu,” řekl Adam Petrick, globální marketingový  ředitel značky PUMA.

Jezdkyně týmu PUMA W Series Marta Garcia Lopezová neskrývala před první velkou cenou sezóny, která se konala minulý víkend v Rakousku, své nadšení: „Když jsem se dozvěděla, že budu součástí týmu PUMA W Series, byla to pro mě opravdu čest. To, jak PUMA podporuje a motivuje sportovkyně, je přesně to, co tento sport potřebuje. Spolu s týmem PUMA W Series chci být u toho, až se bude Seriál W dostávat na vyšší úroveň. Design vozu je opravdu efektní a už se nemůžu dočkat, až do něj budu moct poprvé skočit. Všechno to mi nahrává, abych si mohla splnit svůj sen a letos mistrovství Seriálu W vyhrát.“

PUMA

PUMA je jednou z předních světových sportovních značek. Navrhuje, vyvíjí, prodává a propaguje obuv, oblečení a doplňky. Již více než 70 let PUMA trvale posouvá sport a kulturu na vyšší úroveň tím, že vytváří výrobky pro nejrychlejší sportovce světa. PUMA nabízí funkční a sportem inspirované výrobky například pro fotbal, běh a trénink, basketbal, golf a motoristický sport. Spolupracuje s renomovanými designéry a značkami a přenáší sportovní vlivy i na ulici a do světa módy. Puma Group vlastní značky PUMA, Cobra Golf a stichd. Společnost se sídlem v německém Herzogenaurachu své výrobky distribuuje ve více než 120 zemích a zaměstnává na celém světě více než 16 tisíc pracovníků.

Více informací na www.about.puma.com