Chytrá investice pro copycentra a výrobce reklamy. Canon představuje novou flatbed tiskárnu Arizona 135 GT

PRAHA, 29. června 2021 – Společnost Canon představuje novou flatbed tiskárnu Arizona 135 GT. Ta je určena hlavně výrobcům reklamního značení, copycentrům a ofsetovým a sítotiskovým tiskárnám, pro něž je chytrou investicí do technologií, které pomohou rozvíjet nové obchodní příležitosti. Ať už se jedná o oblast aplikací na pevná média, velkoformátový grafický průmysl nebo další rozšíření možností aplikací, Arizona 135 GT přináší výhody oceňované řady Arizona – vysokou kvalitu obrazu, působivou produktivitu, spolehlivost a všestrannost. Navíc je její provoz velmi úsporný a šetrný k životnímu prostředí.

Model Arizona 135 GT se snadno ovládá a je navržen pro vynikající produktivitu a rozmanitost aplikací. Poskytuje výjimečnou kvalitu obrazu díky grayscale technologii tisku VariaDot, která využívá pokročilé techniky výběru velikosti kapek pro dosažení fotorealistických obrazů. Se schopností zpracovávat substráty o velikosti až 125 x 250 cm a tloušťce až 50,8 mm a tisknout rychlostí až 34,2 m²/hodinu představuje Arizona 135 GT chytrou investici pro tisk v malých nákladech od pouhých 2 000 m² ročně.

Produktivitu této tiskárny ještě zvyšují snadno použitelné funkce včetně skládání, dávkování složitých úloh, krokování a opakování, zrcadlení a změny přiřazení tiskových režimů. Přesná registrace tisku zabraňuje chybám a možnost provádět úpravy na poslední chvíli přímo v tiskárně šetří cenný čas. 

Vzhledem k tomu, že provozuschopnost je pro každou tiskovou operaci klíčová, je tiskárna Arizona 135 GT vybavena řadou servisních funkcí, které maximalizují její dobu: automatizovaný systém zajišťuje údržbu tiskové hlavy bez manuálních zásahů a selektivně obnovuje funkčnost trysek během několika sekund, zatímco služba On Remote Service umožňuje uživateli autorizovat vzdálenou pomoc zkušených servisních techniků.

Rozšíření portfolia o aplikace na obrovské škále médií

Díky technologii flatbed tisku Arizona a jejímu vytvrzování pomocí UV-LED je možné vytvářet širokou škálu trvanlivých aplikací na pevná nebo pružná média se standardním nebo porézním povrchem, včetně skla, hliníku a jiných kovů, plátna, dřeva, MDF, kartonu, keramických dlaždic a plastů. Volitelná sada Arizona Static Suppression Upgrade Kit umožňuje tisknout také na tvrdé plastové materiály, jako je akrylát, polykarbonát a styren, zatímco vysokotlaký vakuový systém Arizona Classic zajišťuje mimořádně spolehlivé přidržení média během tisku, a to i v případě pevných médií s nerovným povrchem. Další možnosti se otevírají díky doplňku pro tisk na média z rolí (Roll Media Option). Ten umožňuje uživatelům vytvářet aplikace z flexibilních médií o šířce až 220 cm, včetně tenkých a na teplo citlivých médií, a tisknout přes noc úlohy typu roll-to-roll bez nutnosti dohledu. 

Kreativní možnosti díky softwaru Arizona Xpert

Tiskárna Arizona 135 GT se dodává s předtiskovým softwarem Arizona Xpert, který umožňuje snadný návrh a výrobu vysoce hodnotných aplikací. Software obsahuje připravené šablony a dovoluje uživatelům, aby tyto návrhy sdíleli přímo se zákazníky. Návrháři si tak mohou prohlédnout konečný produkt pomocí 3D zobrazení v Arizona Xpert Extensions, čímž se minimalizují chyby a zvyšuje se šance na dokonalý tisk hned při prvním pokusu. S tím souvisí i minimalizace odpadu, růst marží a rychlejší realizace zakázek. Nové obchodní příležitosti otevírá také možnost vícevrtstvého tisku s reliéfním povrchem.

Udržitelné řešení flatbed tisku

Technologie VariaDot, kterou tiskárna Arizona 135 GT disponuje, využívá proměnlivou velikost kapek od 6 do 30 pikolitrů. Nejenže díky tomu vznikají ostré obrázky, ale Arizona 135 GT spotřebuje až o 50 % méně inkoustu než běžné flatbed tiskárny. Inkousty s certifikací UL GREENGUARD Gold jsou vhodné pro jakékoli vnitřní aplikace, jako jsou školy, nemocnice a maloobchody. Nízké emise také přispívají ke zdravějšímu prostředí při tisku. Kromě toho se tiskárna Arizona 135 GT vyznačuje nízkou spotřebou energie díky funkci okamžitého zapnutí a minimální době zahřívání s využitím LED lamp. Mezi další funkce patří standardní napájecí zdroj, energeticky úsporný proces vytvrzování a efektivní vakuová čerpadla. Stroje budou také časem zařazeny do programu repasování produktové řady Arizona, který již tak velmi udržitelné tiskárně zajistí druhý život.

Michele Tuscano, ředitel Global Partner Channel a viceprezident společnosti Canon EMEA pro velkoformátový tisk, uvedl: „Rodina flatbed tiskáren Arizona se proslavila svou kvalitou tisku, produktivitou, spolehlivostí a univerzálností aplikací a získala mnoho ocenění. Výsledkem je více než 7 500 instalací po celém světě. Uvedením modelu Arizona 135 GT na trh chceme nabídnout výrobcům značení, poskytovatelům tiskových služeb a ofsetovým a sítotiskovým tiskárnám, ať už začínajícím v oboru velkoformátové grafiky, nebo těm, které chtějí diverzifikovat své působení o nové aplikace, ideální platformu pro tisk různých aplikací na pevná i flexibilní média. Jako nejnovější člen páté generace tiskáren Arizona nabízí Arizona 135 GT uživatelům za atraktivní cenu stejné základní technologie a výhody jako její sourozenci pro tisk středních objemů a jsme přesvědčeni, že se u zákazníků opět osvědčí stejně jako její předchůdci.“

Další informace o modelu Arizona 135 GT naleznete na: https://www.canon-europe.com/business-printers-and-faxes/arizona-135-gt. Chcete-li se dozvědět více o produktové řadě Arizona, navštivte stránku: https://www.canon-europe.com/business-printers-and-faxes/specialty-and-industrial/ 



O společnosti Canon Europe
Canon Europe je strategickou centrálou pro region EMEA společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává zhruba 13,5 tisíce lidí. Na celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou. Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Neustále investuje do správných oblastí a využívá příležitostí k růstu – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie. Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby tento dopad minimalizovali i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon.Canon je průkopníkem, který přispívá ke zlepšování neustále se vyvíjejícího světa zobrazovací techniky. Svými technologiemi a inovativním duchem Canon posouvá hranice možného a pomáhá tak lidem podívat se na svět z nové perspektivy. Vnášíme do života kreativitu, snímek za snímkem. Protože jen pokud se dokážeme na svět správně podívat, můžeme jej změnit k lepšímu.Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.