Další šance pro neziskovky. Canon s projektem Kopírka hledá kancelář rozdává multifunkce už popáté

PRAHA, 30. června 2021 – Společnost Canon a její partneři pokračují v úspěšném dobročinném projektu Kopírka hledá kancelář a letos již popáté darují použité, ale stále spolehlivé a výkonné přístroje do neziskových organizací. Na subjekty, které zašlou do 10. září 2021 kreativní přihlášku, čeká deset multifunkcí od Canonu. Projekt se letos rozšiřuje i na Slovensko.

Projekt Canonu a partnerských firem Kopírka hledá kancelář v předchozích letech obdaroval vybrané neziskovky téměř čtyřmi desítkami multifunkčních tiskáren a kopírek. V roce 2020 byla účast rekordní, své přihlášky zaslalo 72 organizací různého zaměření z celého Česka, štěstí se usmálo na osmnáct z nich. V roce 2021 Canon plánuje rozdat deset strojů a oslovit partnery a neziskovky také na Slovensku.

Jak se mohou neziskovky do projektu zapojit? 

Stačí zaslat mail na adresu canon@my.cz, kterým organizace osloví multifunkci Canon v první osobě a kreativním způsobem jí vysvětlí, proč by měla přijít pracovat právě k nim. Forma oslovení nemá žádná omezení a hravý styl je zcela na místě. Uzávěrka přihlášek je stanovena na 10. září 2021.

Třeba pražská organizace Smiling Crocodile starající se o děti s kombinovaným postižením vloni zaslala vtipnou básničku popisující, jak moc se děti na nového pomocníka těší. Se svou přihláškou uspěla a od podzimu v její kanceláři pomáhá multifunkce Canon imageRUNNER ADVANCE C256i. Další neziskovka poslala umně graficky zpracovaný týdenní rozvrh s činnostmi, při kterých bude stroj od Canonu pomáhat, a jindy přišla rovnou jednosměrná letenka „do ráje“. Přihlášky měly také formu videa, foto koláže nebo pohádky. 

„Každý rok jsme potěšeni obrovským zájmem o tento projekt, loňský ročník byl z hlediska počtu, kvality a kreativity přihlášek rekordní. Velmi jsme se pobavili a bylo těžké určit vítěze. Rozhodla originalita a vizuální přitažlivost, při výběru jsme se ale snažili respektovat i regionální a oborovou pestrost,“ říká Eva Kučmášová, šéfka komunikace Canonu ve střední Evropě.

Pomoc potřebným i cirkulární ekonomika

Smyslem projektu Kopírka hledá kancelář je ve spolupráci s partnerskými firmami Canonu nalézat uplatnění pro použité, ale stále plně funkční a spolehlivé kancelářské vybavení, které by jinak kvůli obměně firemní tiskové flotily bylo odsouzeno k recyklaci. Motivací Canonu je i naplňování závazku směřujícího k udržitelnějšímu provozu společnosti.

„Následujeme globální trend cirkulární ekonomiky a snažíme se chovat zodpovědně ve všech aspektech naší činnosti. Byla by škoda, kdyby kvalitní a plně funkční přístroje skončily ve šrotu a nemohly ještě několik let sloužit v organizacích, které se často potýkají s nedostatečným technickým vybavením. Máme z předchozích ročníků projektu Kopírka hledá kancelář skvělé ohlasy, jak tam naše přístroje každý den pomáhají,“ uzavírá Kučmášová.


O společnosti Canon Europe
Canon Europe je strategickou centrálou pro region EMEA společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává zhruba 13,5 tisíce lidí. Na celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou. Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Neustále investuje do správných oblastí a využívá příležitostí k růstu – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie. Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby tento dopad minimalizovali i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon.Canon je průkopníkem, který přispívá ke zlepšování neustále se vyvíjejícího světa zobrazovací techniky. Svými technologiemi a inovativním duchem Canon posouvá hranice možného a pomáhá tak lidem podívat se na svět z nové perspektivy. Vnášíme do života kreativitu, snímek za snímkem. Protože jen pokud se dokážeme na svět správně podívat, můžeme jej změnit k lepšímu.Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.