Unicorn posiluje kompetence v telekomunikacích

Praha| 1. července 2021 – Evropská společnost Unicorn Systems koupila 100% podíl společnosti TelcoOSS, která vznikla odštěpením divize společnosti Intelis se zaměřením na řešení pro správu telekomunikačních sítí. TelcoOSS tým dlouhodobě dodává řešení pro centrální evidenci sítě pro společnosti CETIN a O2 Czech Republic. Týmy obou společností spojí své znalosti, zkušenosti a technologie, které povedou k dalšímu rozvoji know-how a produktů v oblasti správy sítí pro telekomunikační společnosti.

Důvodem prodeje telekomunikační divize je podle jednatele společnosti Intelis Miroslava Burdy snaha získat prostředky pro urychlení rozvoje divize Energetika, zejména v oblasti výstavby a údržby energetických sítí, kde Intelis spatřuje svou budoucnost. „Věříme, že právě Unicorn je firma, která naváže a dále úspěšně rozvine řešení, které jsme po léta budovali. Unicorn má zkušenosti i sílu s tímto produktem uspět i v zahraničí, což by pro nás bylo obtížné,“ doplňuje Miroslav Burda. 

Karel Peška, ředitel produkčního streamu Unicorn Systems a nyní i jednatel společnosti TelcoOSS, doplňuje: „Strukturované informace o technologickém majetku patří mezi nejcennější aktiva každého operátora sítě. S rostoucím tlakem na adaptaci nových telekomunikačních technologií roste i tlak na robustnost, rychlost a flexibilitu systémů, které tyto procesy podporují. Akvizicí jsme posílili kompetence, díky nímž dokážeme lépe podpořit úspěch businessu našich telekomunikačních zákazníků a zároveň tím budeme pomáhat zvyšovat kvalitu telekomunikačních služeb pro všechny koncové zákazníky.“

„Oblast telekomunikační infrastruktury hraje a bude hrát klíčovou roli v digitalizaci světa kolem nás. Touto akvizicí rozšiřujeme naše kompetence v oblasti výstavby, evidence a provozu telekomunikačních sítí. Investice do 5G a optických sítí jsou nezbytné pro zajištění globální konkurenceschopnosti v digitálním věku. Naše řešení podporují právě ty procesy, které jsou klíčové pro efektivní výstavbu a využívání moderních telekomunikačních sítí. Podobně jako v energetice, je naší ambicí poskytovat řešení v této oblasti nejen v Česku, ale i v dalších zemích,“ říká Jan Konrád, obchodní ředitel a člen představenstva Unicorn Systems.

O Unicornu

Unicorn je renomovaná evropská společnost poskytující ty největší informační systémy a řešení z oblasti informačních technologií. Dlouhodobě se soustředíme na vysokou přidanou hodnotu a konkurenční výhodu přinášenou našim zákazníkům. Působíme na trhu již od roku 1990 a za tu dobu jsme vytvořili řadu špičkových a rozsáhlých řešení, která jsou rozšířena a užívána mezi těmi nejvýznamnějšími podniky z různých odvětví. Jsme zároveň provozovateli internetové služby Plus4U, ve které nabízíme široké portfolio služeb založených na robustních softwarových řešeních pro malé a střední podniky a hlavně pro lidi. Naším cílem je vzdělávat lidi a také společnost. Proto jsme v roce 2007 založili Unicorn University, která zároveň provozuje Unicorn Top Gun Academy – komplexní vzdělávací systém pro naše spolupracovníky, tedy pro všechny z nás.