Nejinteligentnější 4K webkamera Dell pro výjimečné video při online schůzkách

Praha, 8. července 2021 Pandemie koronaviru navždy změnila význam videokonferencí. Jen v prvním týdnu celosvětových lockdownů si 62 milionů uživatelů stáhlo videokonferenční aplikace. A to je jenom začátek. Očekává se, že hodnota trhu videokonferenčních řešení do roku 2026 přesáhne 50 miliard dolarů. Společnost Dell se proto rozhodla vnést zcela nový vítr do nabídky webkamer a představuje Dell UltraSharp Webcam – externí webkameru s rozlišením 4K, která je ideální pro profesionální použití a pro každého, kdo stojí o špičkový dojem z videokonferencí. 

Devět z technologií, které kamera využívá, je přihlášených k patentové ochraně. Týkají se obrazové kvality, inteligence a uživatelského komfortu. Realizace celé vize začala analýzou obrazové kvality digitálních zrcadlovek, jaké užívají profesionální fotografové a fotografičtí nadšenci. Na základě toho byla vyvinuta webkamera, která dosahuje srovnatelné kvality obrazu jako DSLR a zároveň je inteligentní a snadno použitelná. 

4K webkamera s nejlepším obrazem ve své třídě

Dell UltraSharp poskytuje nejlepší obrazovou kvalitu ve třídě 4K webkamer a vynikající kvalitu videa za všech světelných podmínek. Po vzoru digitálních zrcadlovek je webkamera Dell UltraSharp vybavená velkým snímačem 4K Sony STARVIS CMOS a objektivem s víceprvkovou optickou sestavou, která zachycuje více světla a je zárukou čistého a ostrého videa. 

Funkce digitálního skládání obrazu s vysokým dynamickým rozsahem Digital Overlap HDR pomáhá zachovat věrné barvy a vyváženou expozici za libovolných světelných podmínek. S kvalitou obrazu při horším světle pomáhá i funkce odstranění 3D/2D šumu, která z videa automaticky eliminuje zrnitost.

Inteligentní funkce

Stejně jako PC Dell, je i kamera vybavena chytrými funkcemi, takže se dokáže přizpůsobit jakémukoliv uspořádání a situaci. K tomu využívá například automatické komponování obrazu, které mluvčího pomocí umělé inteligence neustále centruje a zaostřuje. Přizpůsobit lze také úhel záběru – na výběr je mezi 65°, 78° a 90° – a k dispozici je případně i 5x digitální zoom.

Webkamera Dell UltraSharp je vybavená technologií Windows Hello pro rychlé a bezpečné přihlášení do systému pomocí rozpoznání obličeje. Má také zabudovanou funkci Dell ExpressSign-in, která spolupracuje s počítači Dell – to znamená, že senzory přiblížení na webkameře detekují přítomnost uživatele a automaticky ho přihlásí, a když odejde od počítače, tak ho zase odhlásí. To zaručuje ještě vyšší bezpečnost, aniž by bylo potřeba hnout prstem. Pochlubit se může i certifikací pro platformy jako jsou Microsoft Teams nebo Zoom. Třešinkou na dortu je magnetická krytka, která bezpečně chrání soukromí i čočku objektivu, když se kamera právě nepoužívá. Při videohovoru naopak stačí krytku jednoduše magneticky připnout na zadní stranu kamery, odkud se nemůže nikam zakutálet. 

Komfortní uchycení

Webkamera Dell UltraSharp na první pohled zaujme štíhlým designem celokovového těla vyvedeného z kvalitního hliníku. K nenápadnému úchytu na monitor se připíná magneticky a má i adaptér na stativový závit. 

Webkamera Dell UltraSharp Webcam (WB7022) bude v České republice k dispozici v průběhu července 2021 za doporučenou koncovou cenu 5100 Kč s DPH.

Další informace naleznete v press kitu

O společnosti Dell Technologies


Dell Technologies pomáhá organizacím a jednotlivcům budovat svoji digitální budoucnost, transformovat způsob, jakým pracují, žijí a hrají. Společnost poskytuje a dodává zákazníkům nejkomplexnější a nejinovativnější portfolio technologií a služeb, aby dokázali úspěšně konkurovat v dnešní éře dat.