Hned šest nových posil obchodního a klientského týmu nabralo v nedávné době lokální zastoupení Gartneru, společnost KPC-Group.

V březnu letošního roku nastoupili do obchodního týmu na pozice Account Executive Štěpánka Drechsler, Stanislav Kosík a Jaroslav Peyerl, klientský tým se pak rozrostl o Clienta Managera Kristýnu Knorovou. V dubnu se významnou posilou klientského týmu stal Executive Partner Hynek Bury. Konečně v květnu posílil opět obchodní tým o Account Executive Helenu Doležalovou.

Account Executive Štěpánka Drechsler přináší zkušenosti z B2B prodeje v telekomunikačním i bankovním sektoru. Díky kariéře v personální oblasti – vyhledávání kandidátů na exekutivní pozice zejména pro finanční instituce – má zároveň solidní přehled o bankovnictví a také znalost dopadu změn v IT na firemní kulturu organizací. Ředitel KPC-Group Oldřich Příklenk ke změnám v lokálním týmu Gartneru doplňuje: „Štěpánka přináší do IT světa nyní klíčovou komponentu – takzvané soft skills. Kombinuje osobní zkušenost z recruitmentu, HR a rovněž tak zkušenosti z vlastního byznysu.“

Senior Account Executive Stanislav Kosík bude mít na starosti péči o zákazníky ve veřejném sektoru v ČR, jimž se věnuje již 20 let – v minulosti na obchodních pozicích ve společnostech Siemens IT Services, Hewlett-Packard, Microsoft a Oracle. Předtím 7 let pracoval ve státní správě jako ředitel sekce na Ministerstvu vnitra a později jako ředitel útvaru pro boj proti praní špinavých peněz na Ministerstvu financí. „Standovy zkušenosti znamenají výrazné posíleni našich kompetenci v oblasti veřejného sektoru. Není tajemstvím, že digitalizace české státní správy má prostor ke zlepšeni. Náš tým nabízí jak nezávislá doporučení, špičkové ověřené postupy a praxi ze zahraničí zpracovnou analytiky Gartneru, tak osobní zkušenost a znalost lokálních podmínek,“ dodává O. Příklenk.

Senior Account Executive Jaroslav Peyerl přichází do KPC Group po dvacetileté kariéře v IBM. Bude se věnovat pojišťovnictví a dalším klíčovým klientům nejen v sektoru finančních služeb. Přináší zkušenosti z trhů v Evropě, Asii a Spojených státech, kde spolupracoval s globálními klienty, jako např. PPF Group, Allianz, GE Capital, Generali, ING, KBC, Sberbank nebo VIG. „Pojišťovny a banky jsou nyní uprostřed zásadní byznysové digitální transformace – řada z nich si již uvědomila, že nestačí ‘kupovat ryby’ od externích konzultačních firem, ale je třeba naučit své interní týmy rybařit. Pomoc se zvyšováním interních kompetencí je tradiční role Gartneru a Jarda bude lídrem této změny,“ vysvětluje O. Příklenk.

Client Manager Kristýna Knorová je součástí klientského týmu a ujme se rostoucího počtu klientů v Exekutivním programu. Zkušenosti si přináší z několikaleté praxe ve Skandinávii a z domácích angažmá ve společnostech ČSA či Mazars. O. Příklenk dodává: „Kristýnu jsme vybrali pro její nadšení pro IT a zkušenosti s poskytováním kvalitních služeb zákazníkům. Právě proto posílí náš klientský tým exekutivních programů, který zajišťuje, že CIO, CTO, CDO a další členové nejvyšší exekutivy vytěží ze služeb Gartneru maximum.

Executive Partner Hynek Bury se bude věnovat nejvýznamnějším českým a slovenským klientům Gartneru napříč sektory, zejména v oblastech utilit, financí, bank a pojišťoven. Hynek do týmu přináší zkušenosti se zaváděním strategických změn z předchozího působení ve firmách GE, HP a Česká Spořitelna/Erste Group. „Role exekutivního partnera má tradiční profil – nezbytné jsou nejen dlouholeté zkušenosti v IT, ale také předchozí praxe na pozici CIO či šéfa informatiky. Hynek navíc přináší do našeho týmu osobní zkušenost s jednou z největších agilních transformací na českém trhu,“ doplňuje O. Příklenk.

Account Executive Helena Doležalová získala v minulosti své zkušenosti v IT a obchodu především u nejvýznamnějších dodavatelů HW jako jsou firmy DELL a Lenovo. Na své předchozí pozici ve společnosti SUSE Linux měla na starosti zákazníky z oblasti mid-market a enterprise segmentu primárně ze zemí Středního východu (UAE, Kataru, Saudské Arábie), Turecka, Izraele doplněné o menší společnosti v rámci ČR a SR. Nejnovější nástup do týmu Gartneru komentuje Oldřich Příklenk, ředitel KPC-Group, slovy: „Helena se zaměří na akceleraci naší hodnoty v sektoru „high-tech“ tedy firem s lokálně vyvinutým produktem s nimž usilují o vstup na zahraniční trh. Tento segment je v dnešní době obzvláště důležitý vzhledem k jeho vysoké přidané hodnotě.“

Společnost KPC-Group, zastoupení Gartneru pro ČR, SR a Rumunsko, má špičkový tým s průměrně čtrnáctiletou praxí v technologiích a řízení ICT. Naši exekutivní partneři sdílí se zákazníky víc než třicet let zkušeností na pozicích CIO v nejvýznamnějších tuzemských i zahraničních telekomunikacích, bankách a utilitách. Více o našem týmu, práci pro zastoupení Gartner a otevřených pozicích se dozvíte na našem webu.

O společnosti KPC-Group

KPC-Group, s.r.o., působí v ČR, SR a Rumunsku jako výhradní zastoupení Gartner, vedoucí nezávislé výzkumné a poradenské společnosti, jejímž cílem je pomáhat svým klientům dělat správná rozhodnutí v oblasti IT. Kromě prodeje služeb společnosti Gartner zajišťuje KPC-Group lokální podporu vrcholových manažerů a CIO, členů exekutivních programů Gartner, a služby v oblasti měření výkonnosti IT. 

Společnost KPC-Group byla založena v dubnu 2001. V letech 2005, 2007, 2008 a 2016 byla vyhodnocena jako nejlépe fungující zastoupení Gartner na světě a v roce 2018 v regionu EM. Od října 2010 je KPC-Group provozovatelem informační služby INSIDE, která již od roku 1999 mapuje dění na tuzemském i světovém trhu ICT.