Covidu navzdory. Thermo Fisher Scientific rozšiřuje výrobní prostory a hledá nové zaměstnance

BRNO, 4. 8. 2021 – Společnost Thermo Fisher Scientific patří k předním výrobcům elektronových mikroskopů a spektrometrů.  Ve svém brněnském technologickém parku vyrábí vědecké přístroje, které dodává největším výrobcům elektroniky, farmaceutickým firmám nebo předním výzkumným institucím. Nyní se rozrostla na celkových 15 350 metrů čtverečních čistých prostor a přináší nová pracovní místa.

Firma Thermo Fisher Scientific začátkem letošního roku jako výsledek dlouholetého vývoje uvedla na trh kryo-elektronový mikroskop Thermo Scientific Tundra. Jedná se o nový vědecký přístroj, který umožní zrychlení poznání živého světa, zejména chorob, virů, a napomůže tak hledání léčebných postupů. Systém Tundra je díky maximální automatizaci uživatelsky jednoduchý a umožní rozšíření kryo-elektronové mikroskopie na nová pracoviště.

„Dokončení vývojových aktivit si vyžádalo rozšíření výrobních prostor, proto jsme 15. března letošního roku zahájili výstavbu, která byla dokončena koncem června. Tím se naše čisté prostory rozšířily na 15 350 metrů čtverečních. Jedná se o prostory umožňující nastavení složitých systémů, jako je právě elektronový mikroskop Tundra, který umí zobrazit klíčové detaily virů a dalších nanostruktur. Tyto schopnosti se využívají při vývoji vakcín, například i na COVID-19,“ říká Hynek Peřina, výrobní ředitel firmy.

V důsledku tvoření nového trhu s technologiemi roste firma Thermo Fisher Scientific i personálně. V brněnském technologickém centru zaměstnává přes 1 400 odborníků a nyní otevírá další desítky pracovních pozic. Zejména v oddělení výzkumu, vývoje softwaru, inženýrství a kolegy do výroby.

THERMO FISHER SCIENTIFIC

Thermo Fisher Scientific je světovým lídrem produktů pro vědu s obratem 35 miliard USD a více než 80 000 zaměstnanci v 50 zemích světa. Brněnské technologické centrum sídlící na Černovických terasách je největší výrobou elektronových mikroskopů na světě. Společnost zaměstnává přes 1 400 odborníků. Zejména specialisty v oblasti vývoje softwaru, fyziky, elektroniky, konstrukce, ale také logistiky. Již několik let je také největším exportérem v Jihomoravském kraji a pravidelně obhajuje titul Zaměstnavatel roku Jihomoravského kraje.