Broker Consulting hlásí za letošní první pololetí růst o 45 procent

Praha, 11. srpna 2021 – Poradenská společnost Broker Consulting, a.s. propojující finanční a realitní služby dosáhla v Česku za první pololetí letošního roku o 45 % vyššího obratu než za stejné období loni. Za prvních šest měsíců si tak připsala 843 milionů korun. Na příznivých výsledcích se zásadní měrou podílelo právě spojení financí a realit. Objem zprostředkovaných úvěrů meziročně vzrostl o 93 %, objem realitních transakcí o neuvěřitelných 97 %. Obrat z investičních produktů vzrostl o 30 %. Rychle roste i celá širší skupina Broker Consulting, která meziročně posílila o 39 % na obrat 1,205 miliardy korun. 

„Za silným růstem o 45 procent stojí kvalitní práce našich konzultantů i zaměstnanců. Pozitivně se projevuje také náš personální růst. Od loňského roku nastupuje do naší společnosti každý měsíc několik desítek nových spolupracovníků. Ti se rekrutují jak řad z absolventů vysokých škol, tak zkušených lidí z korporátní sféry a malých firem z jiných oborů. Všichni, včetně našich franšízantů konceptu OK POINT, jsme maximálně napnuli síly, abychom byli v uplynulém náročném období schopni pomoci klientům s řešením mnohdy náročných situací. Za dobrými výsledky jednoznačně stojí i náš koncept poskytování služeb v oblasti financí a realit na jednom místě, který zůstává na trhu stále unikátní způsobem i rozsahem,“ komentuje půlroční výsledky firmy její zakladatel Petr Hrubý.

Právě propojení financí a realit se odráží i v růstu objemu zprostředkovaných úvěrů a realitních transakcí. V letošním prvním pololetí zprostředkovala společnost Broker Consulting svým klientům úvěry v celkové výši 13,1 miliardy korun. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2020 tak objem úvěrů vzrostl o 93 %, přičemž u hypotečních úvěrů došlo k navýšení dokonce o 97 %. Ještě masivnějšího nárůstu společnost dosáhla u zprostředkovaných firemních úvěrů, jejichž půlroční objem se meziročně zvýšil téměř dvojnásobně, tj. o 192 %. 

Obdobně zdařile zakončila firma první pololetí také v oblasti realit. Klientům pomohla uskutečnit realitní transakce v celkové výši 4,8 miliardy korun, jejich objem tak v porovnání se stejným obdobím roku 2020 vzrostl o 97 %. Příznivá čísla potvrzují úspěšné etablování konceptu Finance.Reality.Spolu, který firma přestavila v roce 2015. Koncept nabízí klientům možnost vyřídit si veškeré finanční a realitní záležitosti pohodlně z jednoho místa. 

Dobré výsledky realitních obchodů jsou rovněž dány intenzivnější spoluprací Broker Consulting s více než 100 developery napříč republikou. Pro ně se spojení financí a realit stále častěji stává hlavním motivem ke spolupráci. Vedle administrativní, právní a marketingové podpory získávají jistotu, že kupující bude mít kompletní servis v zajištění financování. Potvrzením úspěšné spolupráce firmy s developery je enormní nárůst objemu transakcí realizovaných v rámci developerských projektů, který v letošním prvním pololetí překonal loňský výsledek z téhož období o 165 %.

Společnost Broker Consulting posílila v první půli tohoto roku také v oblasti zprostředkování investičních produktů. Obrat ze zprostředkování investic se meziročně zvýšil o 30 %. 

Firmě se daří velmi úspěšně provozovat franšízový koncept OK POINT, který spustila v závěru roku 2015. V průběhu letošního prvního pololetí otevřela nové pobočky v Jablonci nad Nisou, Plzni a Ostravě-Porubě. V současné době je pro klienty otevřeno 42 franšízových poboček, jejich další rozšíření je plánováno ještě do konce tohoto roku. 

„Ve druhé půli letošního roku nás čeká cela řada výzev a úkolů. Vedle zkvalitňování individuální péče o klienty se chceme soustředit na další rozvoj našeho úspěšného franšízového konceptu OK POINT. Velkou pozornost rovněž věnujeme získávání a zapracování nových kolegů a spolupracovníků, kteří budou mít k dispozici nové digitální nástroje,“ odhaluje plány společnosti Broker Consulting pro zbytek roku její generální ředitel Vilém Podliska. 

Širší skupina Broker Consulting, do které patří kromě Broker Consulting a.s., Česká republika také například společnosti Broker Consulting Slovensko, Procredia, Prodomia, BC Real, MONECO Investiční společnost a další společnosti meziročně posílila o 39 % na obrat 1,205 miliardy korun.

O společnosti Broker Consulting

Broker Consulting patří mezi nejvýznamnější společnosti poskytující finanční a realitní služby v České republice a na Slovensku. Svým klientům přináší nadstandardní nabídku finančních, bankovních a realitních služeb.

Od roku 1998 získala důvěru více než 600 000 klientů. Poskytuje také služby přes 4 000 firmám. Distribuci služeb zajišťuje přibližně 2 000 konzultantů (profesionální konzultanti, zaměstnanci, konzultanti v zapracování v ČR i SR) ve více než 100 kancelářích a 42 franšízových pobočkách OK POINT. Společnost uvedla na český a slovenský trh řadu inovací. Jednalo se například o investice do otevřených podílových fondů se zamykáním zisků nebo unikátní produkty životního dopojištění, které umožňují pojistit smrt a invaliditu za zlomek obvyklých cen. Bankovní, finanční a realitní služby společně pak přináší franšízový koncept OK POINT, který nabízí společnost Broker Consulting ve spolupráci s mBank a MONETA Money Bank.