Huawei představuje nový MateBook 14. Přináší vylepšený výkon a dotykový 2K FullView displej

Společnost Huawei s radostí uvádí nový HUAWEI MateBook 14. Výkonný notebook kombinuje špičkový design s inovační DNA řady MateBook a s procesorem AMD Ryzen™ 7 4800H, vysokorychlostním a vysokokapacitním úložištěm 512 GB SSD a novým a vylepšeným chladicím systémem HUAWEI Shark Fin, který zaručuje špičkový výkon ve své třídě.

Bohatá sada funkcí Huawei Share nabízí vylepšené možnosti pro různá zařízení a všechny situace, které uživatelům pomohou při jakékoliv činnosti. HUAWEI MateBook 14 přichází na trh společně s řadou příslušenství, včetně klasického batohu HUAWEI a tenké klávesnice.

HUAWEI MateBook 14 zachovává DNA této série a vystihuje ji v lehkém, přenosném a minimalistickém designu, který dokazuje krásu jednoduchosti. Dotyková obrazovka 2K FullView s tenkými rámečky okolo displeje má poměr stran 3:2 a nabízí 90procentní poměr obrazovky k tělu notebooku pro pohlcující vizuální zážitek, který charakterizuje notebooky Huawei, a zároveň podporuje multi-touch a gesta, které umožňují uživatelům ovládat notebook stejně jako chytrý telefon.

Nový design chladicího systému s ventilátory HUAWEI Shark Fin poskytuje efektivnější chlazení, které umožňuje HUAWEI MateBook 14 plně využít procesor AMD Ryzen™ 7 4800H a zajistit plynulý a konzistentní výkon. Součástí notebooku je baterie o kapacitě 56 Wh, která poskytuje neuvěřitelnou výdrž baterie až 10 hodin při nepřetržitém přehrávání videa v kvalitě 1080p. Huawei Share, Multi-screen Collaboration a PC Manager jsou nabízeny společně s inovativními funkcemi, včetně Eye Comfort Mode, Fingerprint Power Button a kapesního napájecího adaptéru, který skvěle poslouží při práci na cestách.

Lehký design, který maximalizuje mobilní produktivitu

HUAWEI MateBook 14 je vybavený designem FullView Display a má rámečky tenké až 4,9 mm. Nový notebook Huawei, který se odlišuje od tradičních 14palcových notebooků, nabízí displej v poměu 3:2, který poskytuje vynikající možnosti čtení, surfování po internetu nebo kódování.

14palcový displej FullView s rozlišením 2K 2160 x 1440, hustotou pixelů 185 pixelů na palec (ppi) a podporou 100 procent barevného prostoru sRGB, kontrastním poměrem 1500:1 a špičkovým jasem 300 nitů zprostředkuje obrázky ve vysokém rozlišení, stejně jako filmy v kvalitě Blu-ray. Displej současně poskytuje skvělou přesnost barev pro úlohy citlivé na barvy, jako je úprava obrázků nebo videí.

Vysoce přesná vícebodová dotyková obrazovka na HUAWEI MateBook 14 umožňuje uživatelům ovládat notebook stejně lehce jako chytrý telefon, stejně jako více zařízení najednou s funkcí Multi-screen Collaboration. Pořizování snímků obrazovky je stejně snadné jako dosud díky funkci Finger Gesture Screenshot, která byla průkopnickým počinem společnosti Huawei. Displej FullView také podporuje DC Dimming, který eliminuje blikání, a je certifikovaný TÜV Rheinland díky nízké produkci modrého světla.

Notebook s tloušťkou pouhých 15,9 mm a hmotností 1,49 kg snadno podporuje požadavky na mobilní produktivitu každého uživatele.

Silný výkon přináší plynulé zážitky

HUAWEI MateBook 14 se může pochlubit procesorem AMD Ryzen™ 7 4800H, díky kterému se v lehkém těle skrývá silný výkon. Nové procesory, postavené na pokročilém 7nm procesu FinFET, synergizují s dvoukanálovou pamětí DDR4 až do velikosti 16 GB a vysokorychlostním polovodičovým diskem PCIe s kapacitou 512 GB pro podporu rychlého a stabilního výkonu, aby mohli uživatelé plně vyjádřit svou kreativitu – ať už se jedná o multitasking nebo zvládání těžkých výpočetních úloh.

Výkonný chladicí systém se dvěma ventilátory s lopatkami ve tvaru písmene S a dvěma tepelnými trubicemi udržuje HUAWEI MateBook 14 v chladu a tichosti, a to i při vysokém vytížení.

Kromě prvotřídního designu a vysokého výkonu je nezbytnou součástí také životnost baterie. 56Wh vysokokapacitní baterie v HUAWEI MateBook 14 spolupracuje s chytrým řešením správy napájení Huawei, aby maximalizovala životnost baterie, takže se uživatelé mohou soustředit na důležité věci. Všestranný 65W napájecí adaptér USB typu C, který je součástí balení, podporuje několik standardů výstupního výkonu nejen pro rychlé nabíjení notebooku, ale také HUAWEI SuperCharge při připojení ke kompatibilním smartphonům Huawei. A v případě potřeby umožňuje reverzní nabíjení Power Off využívat nový 14palcový notebook jako power banku pro nabíjení dalších zařízení.

Protože se potřeba výkonu může v průběhu dne lišit, HUAWEI MateBook 14 obsahuje jednoduchou klávesovou zkratku „Fn+P“ pro přepínání mezi režimy Standard a Performance.

C:\Users\c00585520\Desktop\项目\PC\笔记本\数字系列\Kevin&Wright D\PMO终版材料\ID创拍\Kelvin D_ID图_灰色_1_201113\JPG\6M\08.jpg

AI Life experience

Služba Huawei Share, postavená na technologii společnosti Huawei, bourá systémové hranice mezi zařízeními s Windows a Android, aby poskytovala bezproblémové uživatelské prostředí pro více zařízení. Upgradovaný Huawei Share na HUAWEI MateBook 14 umožňuje uživatelům bezproblémovou práci s notebookem a smartphonem Huawei na jediném displeji. Spolupráce na více obrazovkách umožňuje ovládání napříč zařízeními a sdílení hardwarových funkcí, takže uživatelé můžou provádět hlasové a zvukové hovory prostřednictvím počítače, prohlížet a upravovat dokumenty v úložišti smartphonu přímo v notebooku a současně otevřít až tři aplikace pro chytré telefony.

HUAWEI MateBook 14 je vybavený také zapínacím tlačítkem se zabudovanou čtečkou otisků prstů, které kombinuje funkce čtečky otisků prstů a vypínače pro zefektivnění přihlašování do systému Windows. 2W zvukový systém se dvěma reproduktory pracuje v kombinaci s korekcí zkreslení a přináší posluchačům pohlcující prostorový zvuk. Touchpad nabízí příjemné ovládání a současně podporuje integrované připojení Huawei Share, které uživatelům umožňuje rychle aktivovat spolupráci na více obrazovkách.

Nový HUAWEI MateBook 14 je k dostání na e-shopu Huawei a u všech běžných partnerů od pondělí 16. 8. za cenu 21999 Kč.

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 33letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.