Mastercard rozšiřuje své partnerství s League of Legends European Championship (LEC)

17. srpna 2021 – Společnost Mastercard rozšířila své partnerství s videoherní společností Riot Games. V návaznosti na čtyřletou úspěšnou celosvětovou spolupráci s touto značkou bude Mastercard sponzorovat finále ligy elektronických sportů League of Legends European Championship (LEC) a posílí tak svůj vztah s největší evropskou esportovou komunitou.

Pro fanoušky esportu bude partnerství mezi společností Mastercard a finálovým podnikem ligy elektronických sportů League of Legends European Championship příležitostí k jedinečným zážitkům k nezaplacení při sledování těch nejlepších hráčů. První utkání v rámci finálového playoff – LEC Summer Playoffs, ve kterém se utkají přední evropské týmy, začala v pátek 13. srpna 2021.Vítěz a další dva umístěné týmy se kvalifikují na mistrovství světa pro rok 2021.

K novému partnerství se vyjádřila Jeannette Liendo, viceprezidentka společnosti Mastercard Europe pro marketing a komunikaci: „Jsme hrdí na to, že jsme se stali partnery seriálu League of Legends European Championship. Pokračujeme tím v úspěšné celosvětové spolupráci se společností Riot Games. Chceme lidem dávat možnost vychutnávat si, co je baví, a mnoho lidí v Evropě baví League of Legends. Nyní se těšíme na možnost přinášet fanouškům zážitky k nezaplacení nejen během finálového podniku seriálu League of Legends European Championship, ale i při dalších podobných akcích.“

„Společnost Mastercard již uzavřela mnoho profesionálních partnerství v rámci League of Legends a nás nesmírně těší, že ji můžeme přivítat i přímo v evropském šampionátu. Snaha společnosti Mastercard vždy poskytovat to nejlepší významně přispěje k tomu, aby si fanoušci finálová klání užili na zcela nové úrovni,” uvedl Zeynep Gencaga, manažer společnosti Riot Games zodpovědný za obchodní rozvoj a partnerství v regionu Evropy, Blízkého východu a severní Afriky.

Hra League of Legends si značnou oblibu získala již brzy po svém uvedení na trh v roce 2009. Za pouhé tři roky se jí bavilo již jedenáct milionů hráčů 1. Poslední dostupné údaje o měsíčních počtech aktivních hráčů uvádějí čísla mezi 100 a 120 miliony 2.

Jako oficiální partner seriálu League of Legends European Championship bude společnost Mastercard poskytovat řadu exkluzivních digitálních zážitků i těch přímo v místě konání. Všechny budou dostupné prostřednictvím internetových stránek na adrese Priceless.com. Společnost Mastercard bude navíc v průběhu letních a jarních play off sponzorovat novou soutěž pod titulem Hra týdne (Play of the Week). Fanoušci díky tomu získají jedinečnou příležitost vyhrát vstupenky na nadcházející podniky play off a další ceny. V rámci partnerství bude Mastercard také sponzorovat zvláštní prémie nabízené během oficiálních přenosů soutěže: v průběhu sledování hry budou mít fanoušci možnost získávat různé odměny – od herních prvků až po zboží spojené se soutěží a zúčastněnými týmy.

Společnost Mastercard toto partnerství, oznámené v roce 2018, průběžně rozšiřuje a posiluje tak svou pozici ve světě League of Legends. Mastercard tak coby globální technologická firma posiluje svou přítomnost v oblasti digitálního sponzoringu esportu a zábavy světové úrovně. A podobně jako v případě sportovních podniků v reálném světě se Mastercard výrazně angažuje i ve světě digitálním, například v severské lize NLC, severoamerické sérii LCS, brazilské CBLOL či v globálních akcích jako je světové mistrovství nebo Mid-Season Invitational.

POZNÁMKY PRO EDITORY

  1. Zdroj dat: Game Informer. Údaje zveřejněny v listopadu 2011 (tři roky po uvedení na trh). https://www.gameinformer.com/b/news/archive/2011/11/18/league-of-legends-surpasses-11m-monthly-users.aspx
  2. Zdroj dat: League Feed. Zveřejněno v červenci 2021. https://leaguefeed.net/did-you-know-total-league-of-legends-player-count-updated/

O společnosti Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je technologická společnost s celosvětovou působností v oboru zprostředkování plateb. Zajišťováním bezpečných, jednoduchých, chytrých a snadno dostupných platebních transakcí Mastercard podporuje a propojuje inkluzivní digitální ekonomiku prospěšnou všem, kdekoliv na světě. Inovace a řešení využívající zabezpečených dat a sítí, partnerství a energie společnosti Mastercard pomáhají jednotlivcům, finančním institucím, vládním orgánům i firmám naplňovat beze zbytku jejich potenciál. Firemní kultura společnosti a vše, co Mastercard dělá uvnitř i navenek, se řídí firemním kvocientem slušnosti. Se společností Mastercard je možné se spojit ve více než 210 zemích a oblastech. Mastercard vytváří udržitelný svět, v němž se všem nabízejí možnosti k nezaplacení.

Společnost je možné sledovat na Twitteru prostřednictvím profilů @MastercardEU a @MastercardNews, dále je možné se připojit k diskusi na blogu Beyond the Transaction Blog či se přihlásit k odběru novinek, jež poskytuje Engagement Bureau.