V luxusních viladomech projektu Tulipa Třebešín otevřela AFI Europe vzorový byt

Společnost AFI Europe vytvořila nový vzorový byt pro vilové domy, které jsou součástí rozsáhlého rezidenčního projektu Tulipa Třebešín v Praze 3 na pomezí Malešic a Strašnic. Viladomy, které zahrnují pouze 25 velkometrážních bytů na třech nadzemních podlažích, jsou oproti předchozím fázím určeny pro vyšší segment bydlení. Ten je patrný jak v samotné práci s prostorem, tak i ve volbě luxusnějších materiálů v rámci standardů. Za návrhem nadčasově zařízeného vzorového bytu, který vznikl v dispozici 4+kk, je interiérová designérka Magdalena Hopkins. Ta s developerem dlouhodobě spolupracuje a má za sebou řadu úspěšných realizací v jeho rezidenčních projektech. 

„Zvolené řešení ukazuje, jak lze prostor ideálně využít a vyzdvihnout jeho jednotlivé části – společenskou, pracovní i odpočinkovou. Záměrně jsme zvolili neutrální barvy převážně v béžových a šedých odstínech v kombinaci s tmavým dřevem, které vytvářejí potřebný kontrast. Z pohledu materiálů hrají hlavní roli dýha a umělý kámen, které interiéru dodávají zemitost. O punc nadčasovosti se postaraly kovové prvky. Celkově vzorový byt působí elegantním a vzdušným dojmem, přičemž jeho kompaktnost dotvářejí vhodně zvolené doplňky v podobě designových svítidel, dekoračních polštářů, koberce s příměsí hedvábí, jednoduchých, ale přitom luxusních závěsů anebo obrazu na míru od společnosti Livefordetails. Věřím, že se navržený interiér stane inspirací nejen pro všechny zájemce o bydlení v Tulipě Třebešín, ale i pro řadu dalších, kteří si právě zařizují své nové domovy,“ komentuje interiérová designérka Magdalena Hopkins z MH Interiors.

„Byty ve viladomech jsou prostorově velkorysé, a to v rozmezí od 90 do 120 metrů čtverečních v závislosti na typu dispozice, která se pohybuje od 3+kk do 4+kk. V současnosti máme prodáno 15 bytových jednotek a s dalšími zájemci jednáme,“ říká Elena Pisotchi, obchodní a marketingová manažerka AFI Europe, a dodává: „Naším cílem bylo ve vzorovém bytě ukázat, že různé výklenky, zákoutí anebo potřebné přesahy nábytkových sestav mohou být maximálně využity – jako úložný prostor, který ale zároveň tvoří zajímavý designový prvek podtrhující celý interiér.“

Při návrhu vzorového bytu kladli jeho tvůrci velký důraz na obývací část, která je místem setkávání a lidé v ní tráví většinu času. Rohové posezení vytvořené na míru má netradičně zakomponovaný konferenční stolek a na svém konci ještě taburet, který může být využit variabilně: jako prodloužené sezení na pohovce, podnožka pro natažené nohy anebo v případě návštěv i extra posezení v prostoru. Obývací část navazuje na jídelní kout s kuchyní a vstupní halu, které dominují posuvné dveře. V kuchyni vznikl malý poloostrůvek, který prostor nejen opticky rozděluje, ale zároveň skýtá další pracovní a úložný prostor. Nabízí také velmi oblíbené barové sezení, kdy děti nebo hosté mohou komunikovat s tím, kdo se právě pohybuje v kuchyni. 

Každý z vilových domů, za jejichž architektonickým návrhem stojí ateliér Smitka, zahrnuje maximálně pět bytů. Všechny disponují vlastní terasou, sklepem, garážovým stáním v suterénu a společnou zahradou. 

Viladomy jsou součástí rozsáhlého rezidenčního projektu Tulipa Třebešín, ke kterému náleží veřejný park i mateřská škola pro celkem 60 dětí. Nově vznikající čtvrť roste poblíž autobusové zastávky Třebešín cca 5 minut jízdy od stanice metra A Želivského. Nedaleko se nachází Olšanská poliklinika a obchodní centrum Atrium Flora se širokým spektrem obchodů a služeb.

www.villadomy.cz

AFI EUROPE Czech Republic je předním investorem a developerem v oblasti komerčních a bytových nemovitostí. V České republice společnost působí od roku 1997, kde dokončila celou řadu úspěšných projektů: nákupní centra Palác Flora a AFI Palác Pardubice, rezidenční komplexy Korunní Dvůr, Tulipa Rokytka, Tulipa Modřanská rokle a Tulipa City nebo logistický park D8 European Park. Na poli kancelářských nemovitostí dosud realizovala tři fáze administrativního centra Classic 7 Business Park, AFI Karlín, AFI Vokovice a AFI City 1. V procesu výstavby je rozsáhlé portfolio nájemních bytů, které vyrostou v projektech Tulipa Karlín v Praze 8, Tulipa Třebešín v Praze 3 a v multifunkčním areálu AFI City na městském brownfieldu v Praze 9 u stanice metra Kolbenova. V dubnu 2021 společnost rozšířila své dosavadní portfolio o akvizici administrativního komplexu Avenir Business Park v NovýchButovicích.