HTC Viveport zahajuje výstavu kočičího umění japonského umělce Shu Yamamota

Virtuální výstava „Step into Cat Art“ bude zahájena 17. září a nabídne i možnost zakoupit NFT kočičího umění přímo v obchodě platformy Viveport.

Praha, 1. září 2021 – japonský umělec Shu Yamamoto odhalí ve spolupráci s obchodem HTC Viveport virtuální výstavu “Step into Cat Art”. Ta jeho dílu dodá nový rozměr tím, že umožní kočičím postavám na statických obrazech “ožít” ve virtuální realitě. 

Výstava CAT ART poprvé představí virtuální verze všech 124 kusů Yamamotových nástěnných maleb The Hisstine Chapel, odkazujících na slavnou Sixtinskou kapli a zahrne také světoznámá díla, jako jsou Mewna Lisa a The Kitty with The Pearl Earring. Další překročení hranice mezi uměním a realitou přinese kočičí filtr na Instagramu pro zařízení s operačními systémy iOS a Android, který lidem umožní vytvářet vlastní adaptace kočičího umění s tvářemi jejich kočičích mazlíčků. Technický tým společnosti Viveport pomohl Shu Yamamotovi přepracovat jeho klasické kočičí obrazy tak, aby obsahovaly dynamický pohyb, zvukové detaily a interaktivní prvky. Díky nim VR díla vyskakují z rámu plátna. Virtuální výstava CAT ART umožňuje, aby na jedno místo vstoupilo více návštěvníků najednou a zažili tak živý, pohlcující zážitek z virtuální výstavy. Výstava navíc podporuje prohlížení napříč platformami. Bude tak dostupná na jakémkoli mobilním telefonu, počítači nebo VR zařízení.

“Posláním obchodu Viveport je nabídnout uživatelům kulturní VR obsah napříč uměním, hrami a videem, a tím dále rozvíjet VIVE metaverse. Je úchvatné sledovat, jak pohlcení dokáže zcela změnit způsob, jakým prožíváte daný okamžik. Ať už jde o ocenění uměleckých děl, sledování příběhu nebo hraní her,” řekl Joseph Lin, prezident obchodu Viveport.

V souvislosti se zahájením virtuální výstavy CAT ART spustí obchod Viveport 17. září 2021 také svůj NFT obchod, který bude prodávat NFT představující díla z výstavy CAT ART. Obchod Viveport NFT bude podporovat jak fiat, tak ETH a Matic platby, což spotřebitelům poskytne přívětivější a intuitivnější možnosti digitálních transakcí. 

“Naše spolupráce s CAT ART Shu Yamamota je fantastickým příkladem spojení umění s VR a NFT v rámci dalšího rozšiřování Metaverza. Doufáme, že se nám prostřednictvím této výstavy podaří zprostředkovat jedinečnou kočičí perspektivu, tak jak Shu Yamamoto zamýšlel a v důsledku poskytnout návštěvníkům jedinečný a pohlcující zážitek z návštěvy a nákupu NFT,” doplnil Lin.

O výstavě “Step into Cat Art”

Termín výstavy: 17. září 2021 –31. března 2022

Vstupenky v prodeji od: 10. září 2021

Cena: 7.99 USD / 6.99 EUR (cena se může lišit v závislosti na regionu a aktuálním kurzu měn)

Organizátor: HTC Viveport, Dai Nippon Printing Co., Ltd., udnFunLife

Partner: Acoustiguide, LAWSON TICKET, Immersive VR Education Ltd.

Oficiální webové stránky: https://www.campaign.viveport.com/step-into-catart

Kočičí Instagramový filtr: https://www.instagram.com/ar/514036433192917/  (dostupný od 30.8.2021)

O systému virtuální reality HTC Vive™

HTC Vive je první komplexní systém virtuální reality vyvinutý ve spolupráci firem HTC a Valve, který je od základu designován pro virtuální realitu v pokojovém měřítku (room-scale VR). Vive přináší, díky nastavitelnému headsetu, dvěma bezdrátovým ovladačům s HD haptickou odezvou a preciznímu snímáním pohybu v rozsahu 360°, ohromující vizuální zážitek a možnost přirozené interakce s virtuálním prostředím. Zároveň systém umožňuje bezdrátové spojení s mobilním telefonem a přenos jeho nejdůležitějších funkcí do virtuální reality, stejně jako propojení s reálným světem pomocí vestavěné kamery. Tyto technologie praktickým způsobem zvyšují bezpečnost a umožňují bezstarostné ponoření do virtuální reality, díky kterému vás virtuální světy zprostředkované systémem HTC Vive pohltí vizuálně, fyzicky i emocionálně. Více informací na www.htcvive.com.