Lenovo představuje hybridní tablety budoucnosti s 5G a nový software pro bezdrátové připojení

Poslední rok ukázal, že tablety se stávají nepostradatelnými zařízeními v práci i pro domácí zábavu. Lidé si potřebují oddechnout víc než kdy dřív, což potvrzuje aktuální výzkum mezi rodiči mileniálů, kteří jsou ochotní spíš svým dětem pořídit tablet než vlastní televizi, a pokračují tak v utváření digitální generace, která se učí a interaguje skrze streamovací platformy jako YoutubeTM a další.

Díky novému standardu jsme mohli zaznamenat nárůst digitální tvorby uživatelů v různých oblastech. Ať už se jedná o skládání hudby nebo psaní blogových příspěvků, nové tablety se přizpůsobují potřebám uživatelů, a proto s přídavnou klávesnicí přichází i větší praktický touchpad. Univerzálnost nemá v případě těchto zařízení ve spojení s novým bezdrátovým systémem Project Unity skoro žádné hranice a potěší milovníky chytré domácnosti2 i ty, kteří potřebují k práci druhý bezdrátový monitor. 

Společnost Lenovo představuje nové chytřejší tablety řady P, mezi které se řadí Lenovo Tab P12 Pro s novým bezdrátovým systémem Project Unity3 a také AndroidTM tablet s 5G připojením4 Lenovo Tab P11 5G.

Stvořen pro zábavu a všestrannost na cestách – Lenovo Tab P12 Pro

Lenovo Tab P12 Pro má vše, co byste od vlajkové lodi očekávali – kvalitní AMOLED displej, baterie s dlouhou výdrží, nové digitální pero s magnetickým nástavcem pro bezdrátové nabíjení a upozorněním proti ztrátě. Ultra lehké zařízení váží komplet s příslušenstvím okolo 1 kg a nabízí:

  • Skvělou zábavu: Celokovové tělo s váhou pouhých 565 g a ultra tenkým provedením nepřesahující 5,63 mm nabízí tenké rámečky na všech stranách. Výkon tabletu kontrolují senzory, které se přizpůsobí vašim potřebám, ať už potřebujete vysokou obnovovací frekvenci 120 Hz pro hraní her nebo snížení na 60 Hz pro nenáročné aplikace. Ostrý obraz zajišťuje rozlišení 16:10 s odolným 12,6palcovým AMOLED dotykovým displejem (2560 x 1600), který je vylepšený detailním rozvržením subpixelů S-Stripe RGB pro snížení zrnitosti. Displej tabletu nabízí barevný rozsah 107 % NTSC, hlubokou černou, jas až 600 nitů a s podporou Dolby Vision® zajišťuje neuvěřitelně kvalitní obraz. Zařízení také podporuje HDR10+.
A picture containing text, computer, computer

Description automatically generated
  • Zvuk jako v kině: Kvalitní obrazovka si zaslouží stejně dobrý zvuk. Tablet proto disponuje čtyřmi reproduktory JBL® s obklopujícím efektem a hlubším basovým efektem s podporou Dolby Atmos®. V kombinaci s Lenovo Premium Audio tak dostanete z tabletu opravdu kvalitní a vrstvený zvuk.

Užijte si zábavu na jednom místě s Entertainment Space [5]

  • Top funkce: Lenovo Tab P12 Pro je stvořen pro multitasking, prohlížení webu i občasné hraní her díky mobilní platformě Snapdragon® 870, která zajistí výkon a efektivitu během všech aktivit. Tablet disponuje až 8 GB paměti RAM a zajistí rychlé připojení skrze Wi-fi 66, které umožňuje mobilní systém Qualcomm® FastConnect™ 6800, na výběr máte i verzi tabletu s 5G. Obě možnosti nabízejí neobvykle velkou kapacitu baterie – 10 200 mAh s prodejně samostatnou rychlou 45W nabíječkou a výdrží až 17 hodin.7 Při večerních filmových maratonech se nemusíte bát o zdraví svých očí díky certifikaci TÜV Rheinland.
  • Produktivita na cestách: Jednoduše připojte k tabletu klávesnici a vytvořte si prostor pro práci
    a psaní e-mailů. Kreativní duše ocení možnost připojení Lenovo Precision Pen 3, které se automaticky spáruje s tabletem a spustí speciální aplikaci Instant Memo – ta přetvoří veškerou tvorbu perem v psaný text, takže si můžete psát a kreslit kdekoliv se vám zachce. Pero se bezdrátově nabíjí díky magnetickému držáku a nabízí i funkci dálkového ovládání pomocí tlačítka – stačí kliknout a přepnete si písničku, nebo uděláte fotku z přední či zadní kamery.
A picture containing text, person, table, indoor

Description automatically generated

Po rozbalení krabice najdete klávesnici v plné velikosti s integrovaným trackpadem, s 16 intuitivními funkčními klávesami a zdvihem 1,3 mm pro příjemnější užívání.

Pro dokonalou spolupráci všech zařízení představuje Lenovo na zařízení Tab P12 Pro nejnovější software Project Unity3.

Šťastni spolu – Project Unity3 

Běžný uživatel žongluje s více zařízeními víc než kdy dřív, přičemž každý produkt funguje nezávisle na tom druhém a při různých aktivitách. Lenovo ale vidí budoucnost technologií jako jeden propojený celek, kde spolupráce jednotlivých zařízení nečiní žádný problém a přináší uživatelům nové příležitosti. Příkladem této myšlenky je bezdrátové řešení s názvem Project Unity. Aplikace jednoduše vytvoří z Lenovo Tab P12 Pro chytrého parťáka, který se rychle spáruje a rozšíří nebo zrcadlí plochu, když je to potřeba.

A person holding a tablet

Description automatically generated with low confidence

Tablet nicméně nefunguje pouze jako rozšířená plocha, ale dokáže poskytnout plně funkční prostředí stejné, jako máte na počítači se simultánně spuštěnými programy. S Project Unity můžete mít na počítači spuštěný video hovor, zatímco plochu tabletu využijete ke sdílení obrázků či textu ve virtuálním prostředí hovoru. Stejné je to s PowerPoint prezentací, kdy můžete na jednom zařízení prezentovat a na druhém mít otevřené poznámky. Project Unity zkrátka vytváří jednotné prostředí napříč zařízeními pro plné využití funkcí a aplikací. Jedná se však jen o první krok – další funkce a vychytávky pro správu a ukládání dat očekávejte v nejbližších měsících.

Vždy připojen s 5G4 – Lenovo Tab P11 5G 

Lenovo Tab P11 5G je prvním zcela spotřebitelským tabletem společnosti Lenovo s nabídkou 5G a otvírá tak dveře k rychlému připojení všem, kteří se opět vracejí do škol a kanceláří. Ať už čekáte ve frontě nebo na zpožděný vlak, čas vám zkrátí připojení na internet s podporou sub-6Hz 5G4, díky kterému si můžete stáhnout oblíbený seriál za pár vteřin.8

Lenovo Tab P11 5G je snadno přenosný tablet s rozlišením 2K na 11palcovém IPS displeji, s certifikací TÜV pro ochranu očí a skvělou kvalitou obrazu díky Dolby Vision. Tablet podporuje DisplayPort a volitelnou klávesnici s Lenovo Presicion Pen 2 pro vyšší produktivitu.

Na hybridní práci nebo studium při cestování je podpora 5G ideální. Připojení v reálném čase umožňuje nano SIM karta a praktické fungování ulehčují funkce jako hands-free přihlašování díky přední kameře nebo rozmazání pozadí u video hovorů. Velké soubory můžete stahovat až 10krát rychleji než na připojení 4G8 a streamování s vysokou kvalitou zajistí mobilní platforma Snapdragon 750G 5G a až 8 GB RAM a 256 GB ROM. Milovníci her určitě ocení baterii s kapacitou 7700mAh a výdrží až 12 hodin při streamování7.

Tabletu nechybí ani 4 JBL reproduktory, Dolby Atmos a stylový design v různých barevných variantách – Moon White, Storm Grey, nebo Modernist Teal.9

Navšivte web Lenovo Tech World pro více informací.

Produktová videa:

Ceny a dostupnost14 

  • 12palcový tablet Lenovo Tab P12 Pro – cena pro Wi-Fi a 5G model zatím nebyla stanovena. Předpokládaná dostupnost je na začátku roku 2022.10
  • Project Unity bude součástí výbavy Lenovo Tab P12 Pro během října. Uživatelé si mohou zdarma stáhnout aplikaci v Microsoft Store nebo Google Play na OS Windows 10 nebo vyšší.14
  • 11palcový tablet Lenovo Tab P11 5G – cena nebyla zatím stanovena. Očekávaná dostupnost je do konce roku 2021.10

Specifikace

Lenovo Tab P12 Pro
ProcesorSnapdragon 870 Mobile Platform (5G model, podpora pásma sub-6 GHz)
OSAndroid 11
Audio4 SLS JBL reproduktory, Lenovo Premium Audio, Dolby Atmos
RAM + ROMAž 8GB + 256GB LPDDR5
Baterie10200mAh, kompatibilní s 45W rychlou nabíječkou
Displej12,6palcový 2K AMOLED, 120Hz, HDR10+, Dolby Vision, 600 nitů a DC tlumení
Váha565 gramů (pouze tělo tabletu)
Barva Storm Grey 
PříslušenstvíLenovo Precision Pen 3, Klávesnice s trackpadem
KonektivitaWi-Fi 6
Software Project Unity software, Google Entertainment Space5
Lenovo Tab P11 5G
ProcesorSnapdragon 750G 5G Mobile Platform, podpora pásma sub-6 GHz
OSAndroid 11
Audio4 JBL reproduktory, Dolby Atmos, Lenovo Premium Audio 
RAM + ROMAž 8GB RAM + 256GB ROM
Baterie7700mAh, 20W rychlá nabíječka
Displej11palcový 2K IPS a Dolby Vision, 400 nitů
Váha520 gramů (pouze tělo tabletu)
Barva Moon White, Storm Grey, Modernist Teal9
PříslušenstvíVolitelný Lenovo Precision Pen 2, volitelná klávesnice
SoftwareGoogle Entertainment Space5

1 Podle průzkumu YPulse Research, „Zpráva o používání a vlastnictví techniky/zařízení“, březen 2021.

2 Kompatibilní inteligentní domácí zařízení se prodávají samostatně.

3 Chcete-li spárovat tablet Android (vyžaduje se verze 11 a vyšší) prostřednictvím Project Unity s počítačem Lenovo Windows, musí váš počítač používat systém Microsoft Windows 10 a novější. Chcete-li začít, aplikace Project Unity, Microsoft a Android si může uživatel stáhnout z Microsoft Store a/nebo Google Play.

4 Vyžaduje síťovou službu 5G a samostatně zakoupený mobilní datový tarif, který se může lišit podle místa. Platí další podmínky a poplatky. Rychlost připojení se bude lišit v závislosti na umístění, prostředí, podmínkách sítě a dalších faktorech. Podrobnosti viz dopravce.

5 Entertainment Space vyžaduje účet Google.

6 Vyžaduje samostatně zakoupený router a plán Wi-Fi, který se může lišit podle místa. Platí další podmínky a poplatky. Rychlost Wi-Fi 6 je obvykle až 9,6 Gb / s ve srovnání s Wi-Fi 5 až 3,5 Gb / s. Rychlost připojení se bude lišit v závislosti na umístění, prostředí, podmínkách sítě a dalších faktorech. Skutečná dostupná kapacita je menší a liší se v důsledku mnoha faktorů, včetně formátování, vytváření oddílů a operačního systému atd., Které využívají část této kapacity. Dostupná kapacita se může měnit s aktualizacemi softwaru.

7 Všechny údaje o životnosti baterie jsou přibližné a jsou založeny na interním testování za optimálních laboratorních a síťových podmínek. Skutečný výkon baterie se bude lišit a závisí na mnoha faktorech, včetně konfigurace a používání produktu, softwaru, provozních podmínek, bezdrátové funkce, nastavení správy napájení, jasu obrazovky a dalších faktorů. Maximální kapacita baterie se časem a používáním přirozeně sníží.

8 Na základě síťového připojení 5G sub-6GHz, které poskytuje průměrnému uživateli rychlost stahování 10 Mbps. K dispozici s plánem služeb 5G a pokrytím sítě 5G (k dispozici na určitých vybraných trzích). Rychlost stahování se liší podle oblasti a poskytovatele služeb. Síla sítě se také liší podle poskytovatele služeb 5G. Podrobnosti viz dopravce.

9 Možnosti barev se mohou lišit podle trhu.10 Ceny nemusí zahrnovat daň a nezahrnují dopravu ani možnosti a mohou se změnit bez předchozího upozornění; platí další podmínky. Ceny distributorů se mohou lišit. Termíny a barevné varianty na skladě se mohou lišit podle geografie a produkty mohou být k dispozici pouze na vybraných trzích. Všechny nabídky závisí na dostupnosti. Lenovo si vyhrazuje právo kdykoli bez předchozího upozornění změnit nabídky produktů, funkce a specifikace.