Novým členem představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR se stal Martin Jahn

Představenstvo Svazu průmyslu a dopravy ČR zaznamenalo změnu ve svém složení. Bohdana Wojnara nahradí Martin Jahn, který je členem vedení společnosti ŠKODA AUTO.

Představenstvo Svazu průmyslu kooptovalo Martina Jahna, který je v představenstvu ŠKODA AUTO zodpovědný za prodej a marketing a podílí se na vstupu automobilky do éry elektromobility a digitalizace. Od roku 2006 zastával vrcholné manažerské funkce v koncernu Volkswagen v různých zemích světa. Mezi lety 2004 a 2005 byl místopředsedou vlády pro ekonomiku. V letech 2009 až 2012 působil ve Svazu průmyslu a dopravy ČR jako viceprezident.

„Jsem velmi poctěn, že se vracím do vedení Svazu průmyslu a dopravy ČR a přebírám tuto zodpovědnou funkci po Bohdanu Wojnarovi, který zde odvedl velký kus práce. Těším se na spolupráci s kolegy, i když nás čeká zlomové období díky zásadním změnám v celém odvětví. Jsem pevně přesvědčen, že český průmysl má řadu předpokladů k tomu, aby v rychle se měnícím prostředí uspěl, a že z této etapy vyjde silnější než kdykoli v minulosti,“ prohlásil Martin Jahn.

V představenstvu Svazu průmyslu Jahn nahradí Bohdana Wojnara, nynějšího strategického poradce představenstva LIBERTY Ostrava pro oblasti personalistiky a odborových záležitostí, bývalého člena představenstva automobilky ŠKODA AUTO a prezidenta Sdružení automobilového průmyslu. 

Kooptaci nového člena představenstva musí ještě schválit listopadová Valná hromada SP ČR.