Sodexo Benefity: Fotbalové stříbro a milion korun pro Sue Ryder

Ve čtvrtek 9. září 2021 se na Strahově konal 13. ročník charitativního Sue Ryder Charity Cupu 2021 firem v malé kopané. Tým Sodexo na něm vybojoval krásné druhé místo. „Kvalita života je jednou z našich klíčových firemních hodnot, a proto jsme se již po desáté zúčastnili této skvělé charitativní akce. Stříbrná medaile z turnaje potěšila nejen naše hráče, ale i ostatní kolegy, kteří nadšeně fandili,“ říká Tereza Knířová, tisková mluvčí Sodexo Benefity, a zároveň připomíná, že letos o turnajovou trofej, kterou je křišťálový pohár, usilovalo 24 týmů.

„Bezprostředně po skončení finálového zápasu jsme byli trochu zklamaní, že nás o titul připravil tým ze společnosti 8000DŮVODŮ, ale vzápětí převážila radost z druhého místa. Vždyť za námi skončili giganti jako ČEZ či Poštovní spořitelna a také obhájce titulu z roku 2020 Tefos Slaný,“ připomíná kapitán Sodexo týmu Eduard Formáček.

Pořadatelem turnaje je nezisková organizace Sue Ryder, která již 23 let pečuje o seniory v hlavním městě. Výtěžek z turnaje ve výši 1 060 460 korun je určený na financování práce zdravotních sester v domově pro seniory Sue Ryder. Domov nabízí několik sociálních služeb a sestry, které v něm pracují, tak nesou velkou odpovědnost. „Dvacet čtyři hodin denně bdí nad životy starých lidí. Musí pohotově reagovat na změny jejich zdravotního stavu, dohlíží na užívání léků, odběry krve, převazy ran, spolupracují s mobilním hospicem, komunikují s rodinami,“ popisuje náročnou práci sester Matěj Lejsal, ředitel Sue Ryder. 

„Turnaj ukázal, že jako firma dokážeme zabodovat nejen na poli benefitů, ale i na fotbalovém hřišti, a ještě podpořit dobrou věc,“ uzavírá Tereza Knířová.

Foto: Sodexo

Více informací na www.sodexo.cz 

Sodexo v České republice 

Od roku 1992, kdy Sodexo vstoupilo na český trh, poskytuje všech 2 000 zaměstnanců skupiny v ČR služby, které zlepšují kvalitu každodenního života. Sodexo nabízí firmám i institucím služby v oblastech zaměstnaneckých benefitů, motivačních programů a řešení pro veřejnou správu, ať už prostřednictvím elektronických karet a poukázek na stravování a volný čas, dárkových poukázek nebo systému na správu benefitů Cafeteria. Dále pak i služby v oblasti komplexních řešení služeb na míru u klienta (firemní restaurace a širokou škálu služeb facility managementu – správy budov, údržby mechanických zařízení a elektro, revizí, projekt managementu, úklidu a administrativních služeb).