Sodexo Zaměstnavatel roku 2021: Vítězové z kraje Královéhradeckého a Pardubického

Letošní 19. ročník ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku zná své první vítěze. V úterý 14. září odpoledne se zástupci pořádajícího Klubu zaměstnavatelů a generálního partnera, kterým je společnost Sodexo Benefity, sešli se zástupci vítězných firem z Pardubického a Královéhradeckého kraje. Slavnostní dekorování proběhlo v Mramorovém sále zámku Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou.

Dnešní vyhlašování výsledků bylo mimořádné v tom, že si vítězové mohli převzít své ocenění osobně. Myslím si, že se všem ulevilo, že se konečně můžeme scházet se „na živo“. V loňském roce se totiž tři ze sedmi vyhlášení regionálních vítězů i celorepublikové finále musely přesunout do virtuálního prostoru,“ řekl Daniel Čapek, generální ředitel Sodexo Benefity s tím, že v časech po covidu mnoho věcí v oblasti péče o zaměstnance nebude jako dříve: „O to zajímavější bude naše soutěž v této nové realitě.“

„Letošní ročník je v něčem podobný loňskému, protože kvůli covidovým omezením jsme opět museli vyhlášení výsledků posunout na druhé pololetí. Doufejme, že nyní na podzim se nám všechna vyhlášení, včetně celostátního finále, podaří realizovat s osobní účastí všech hostů,“ doplnil Pavel Hulák z Klubu zaměstnavatelů, který je organizátorem soutěže. 

Pro letošní rok pořadatelé připravili celkem sedm regionálních vyhlášení, vždy pro dva kraje současně. V úterý 2. listopadu pak čeká všechny celostátní finále v pražském obchodním domě Máj, kde kromě vyhlášení republikových vítězů budou uděleny i ceny v doprovodných kategoriích Cena personalistů za nejlepší HR projekt a Osobnost roku v oboru HR určené pro výjimečné individuality v oboru péče o lidské zdroje, které nominují účastníci regionálních setkání personalistů a o vítězi následně rozhoduje hlasování na LinkedIn. Na celostátním finále bude letos už podruhé udělena také cena pro nejlépe hodnoceného zaměstnavatele očima samotných zaměstnanců ve spolupráci s Atmoskopem pod názvem „Férový zaměstnavatel 2021 s dobrou atmosférou“.

„Minulý rok byl pro naši firmu náročný. Na jaře jsme na více než měsíc přerušili výrobu autobusů kvůli problémům v dodávkách vstupů. Přesto se nám i díky vysoké flexibilitě zaměstnanců, kteří operativně naskočili do nových režimů – podařilo vyrobit a dodat všechny vozy, které si naši zákazníci objednali. V krátké době jsme zvládli realizovat všechna opatření a k celkovému zvládnutí situace významně přispělo důsledné uplatňovaní všech opatření z epidemiologického plánu. Z hlediska zaměstnavatele bylo naší prioritou zabezpečení ochrany fyzického i duševního zdraví našich zaměstnanců. Neustále dodržujeme CNH Industrial Covid protokol, který nám pomohl zvládnout pandemii v předchozích vlnách. Proto předpokládáme, že pokud by podobná situace opětovně nastala, budeme připraveni,“ uvedla Iva Bursová, ředitelka lidských zdrojů společnosti Iveco Czech Republic, která v zámeckých komnatách převzala cenu Sodexo Zaměstnavatel regionu v Pardubickém kraji v kategorii do 5000 zaměstnanců.

V podobném duchu se vyjádřil také Lubomír Tuček, Country EBR & Communication společnosti Vitesco Technologies Czech Republic, jehož firma si odnesla ocenění Sodexo Zaměstnavatel regionu v Královéhradeckém kraji v kategorii do 5000 zaměstnanců. „Zatímco jinde se výrazně rozvolňovalo, my jsme zůstali ostražití a roušky od vypuknutí pandemie prakticky nesundali. Výrazně dříve, než bylo vládou nařízeno, jsme začali s testováním zaměstnanců a rovněž očkování probíhá přímo v areálu firmy. Druhou věcí, bez které by to nešlo, jsou dlouhodobě korektní a stabilní vztahy s naší odborovou organizací, která je pro nás cenným partnerem. A za třetí musíme poděkovat všem zaměstnankyním a zaměstnancům za loajalitu a podporu v této nelehké době. Díky těmto třem pilířům jsme dokázali postavit strategii, která je vhodná jak pro zaměstnance, tak nás jako zaměstnavatele,“ zdůraznil Tuček.

Rok a půl života s covidem nám ukázal, že vedle ekonomických výsledků jsou pro úspěch firem minimálně stejně nebo možná ještě důležitější také lidé. Přístup k zaměstnancům se potom zúročí i v celkových finančních výsledcích firem. My věříme, že firmy mohou fyzické i psychické zdraví svých zaměstnanců podpořit i díky našim benefitům a ti se jim odvděčí dobře odvedenou prací a loajálností. To je také důvod, proč chceme oceňovat ty nejlepší zaměstnavatele a proč jméno naší společnosti již jedenáctým rokem spojujeme s hodnocením Zaměstnavatele roku,“ uzavřel Daniel Čapek a připomněl tak ještě jednu z vedlejších kategorií, a sice Cenu za ochranu zdraví zaměstnanců.

Výsledky ocenění Sodexo Zaměstnavatel regionu v Královéhradeckém kraji

Do 500 zaměstnanců

1. Quadient Technologies Czech, s. r. o.

2. Spofa Dental, a. s.

3. místo nebylo uděleno

Do 5000 zaměstnanců

1. Vitesco Technologies Czech Republic, s. r. o.

2. a 3. místo nebylo uděleno

Výsledky ocenění Sodexo Zaměstnavatel regionu v Pardubickém kraji

Do 5000 zaměstnanců

1. Iveco Czech Republic, a. s.

2. Foxconn Group CZ

3. Autoneum CZ, s. r. o.  

Sodexo v České republice 

Od roku 1992, kdy Sodexo vstoupilo na český trh, poskytuje všech 2 000 zaměstnanců skupiny v ČR služby, které zlepšují kvalitu každodenního života. Sodexo nabízí firmám i institucím služby v oblastech zaměstnaneckých benefitů, motivačních programů a řešení pro veřejnou správu, ať už prostřednictvím elektronických karet a poukázek na stravování a volný čas, dárkových poukázek nebo systému na správu benefitů Cafeteria. Dále pak i služby v oblasti komplexních řešení služeb na míru u klienta (firemní restaurace a širokou škálu služeb facility managementu – správy budov, údržby mechanických zařízení a elektro, revizí, projekt managementu, úklidu a administrativních služeb).