Zaměstnanci a klienti Gebrüder Weiss společně podpořili Nadaci Terezy Maxové

30. září 2021 – Zaměstnanci logistické společnosti Gebrüder Weiss se spolu s vybranými klienty zúčastnili letošního ročníku charitativní aktivity Nadace Terezy Maxové. Oranžovému týmu se podařilo za dvanáct dnů urazit přes 2 350 „terimetrů“ a vytvořit tak příspěvek ve výši 47 006 korun.  „Účastí na akci „Hýbejte se s TERIBEAREM“ navazujeme na loňský ročník této společensky prospěšné aktivity. Vedle zaměstnanců Gebrüder Weiss byli členy týmu také někteří z našich zákazníků,“ říká Jan Kodada, ředitel obchodu a marketingu Gebrüder Weiss ČR.

Nadace Terezy Maxové je charitativní organizací, která se ve svých projektech věnuje například pomoci rodinám v nouzi, návratu dětí z ústavů zpět do rodiny, podpoře pěstounské péče nebo pomoci mladým lidem z dětských domovů v přístupu ke studiu. Podstatou aktivity „Hýbejte se s TERIBEAREM“ je zisk finančních fondů, které umožňují realizaci programů nadace. Do aktivity „Hýbejte se s TERIBEAREM“ bylo možné se zapojit i virtuálně, a to do doby, než výše podpory pro nadaci dosáhne 10 milionů korun. Za každý uběhnutý kilometr přibylo na konto 20 korun, 5 kilometrů jízdy na kole je ekvivalentem jednoho kilometru absolvovaného „po svých“. „Terimetr“ je pak společným pojmenováním pro vzdálenost, která generuje příspěvek na účet nadace, kam putují také registrační poplatky všech účastníků. „Pohyb či sport je blízký velké části našich zaměstnanců, kteří v loňském roce přišli s nápadem podpořit naší aktivitou Teribear. Sloganem Gebrüder Weiss je „GW znamená pohyb“, tento způsob pomoci tedy zcela zapadá do naší firemní kultury,“ vysvětluje Harald Prohaska, Country Manager Gebrüder Weiss ČR. 

Podobně jako v loňském roce spojil Gebrüder Weiss svoje síly s klienty, kteří přijali pozvání společnosti a do akce „Hýbejte se s TERIBEAREM“ se rozhodli zapojit také. Zahájení aktivity „oranžového týmu“ ve čtvrtek 16. září 2021 se zároveň stalo příležitostí pro neformální setkání s obchodními partnery. Přestože silný déšť postavil vedle délky běhu před účastníky další náročnou výzvu, tři z členů týmu Gebrüder Weiss dokázali hned při svém prvním výkonu pokořit vzdálenost klasického půlmaratonu. Po dvanáctí dnech aktivity a vzájemné přátelské rivality urazil tým Gebrüder Weiss vzdálenost bezmála 2 500 kilometrů (v přepočtu 2 350,3 „terimetrů“) a obsadil letos celkovou 34. příčku. 9 členů týmu, překonalo během vzdálenost 100 km, 3 reprezentanti Gebrüder Weiss pak dokonce uběhli více než 200 km.  

„Mimořádně nás těší, že se náš záměr podpořit dobrou věc opět setkal s kladnou odezvou tolika kolegů a zákazníků. Naši sportovně společenskou aktivitu, která byla letos i díky počasí na startu skutečnou sportovní výzvou a zkouškou pevné vůle, jsme si skutečně užili. Všem členům týmu Gebrüder Weiss upřímně gratuluji a děkuji. Vedle podpory dobré věci a opravdového utužení týmového ducha jsme měli příležitost k osobnímu setkání, interakci a společnému silnému zážitku,“ uvádí Jan Kodada.

Tým Gebrüder Weiss při zahájení sportovní podpory aktivity Hýbejte se s Teribearem (zdroj: Gebrüder Weiss)

Členové týmu Gebrüder Weiss běží pro Teribeara i v silném dešti (zdroj: Gebrüder Weiss)

O společnosti


Firma Gebrüder Weiss zaměstnává více než 7400 zaměstnanců ve 170 vlastních pobočkách a patří k předním přepravcům a logistickým firmám v Evropě. Zastřešen společností Gebrüder Weiss Holding AG se sídlem v rakouském Lauterachu sdružuje tento podnik kromě svých hlavních obchodních divizí, jimiž jsou pozemní přeprava, letecká a námořní přeprava a logistika, též řadu vysoce specializovaných oborových řešení a dceřiných společností – mj. logistické poradenství x|vise, tectraxx (oborový specialista pro high-tech firmy), dicall (komunikační řešení, průzkum trhu, školení), Rail Cargo (železniční přeprava) a balíkovou službu Gebrüder Weiss Paketdienst, spolupodílník rakouské společnosti DPD. Toto propojení umožňuje koncernu reagovat rychle a flexibilně na požadavky zákazníků. Zásluhou velkého množství ekologických, ekonomických a sociálních opatření je tento rodinný podnik s historií v oblasti přepravy dlouhou více než 500 let považován i dnes za průkopníka v otázce udržitelného hospodaření.

V České republice společnost Gebrüder Weiss zaměstnává 366 zaměstnanců. Poskytuje tuzemské a mezinárodní pozemní přepravy, leteckou a námořní přepravu, skladovou logistiku a komplexní logistická řešení šitá na míru.