Naplnit skleničky a jede se! Vinografí vinná tramvaj opět vyjela

Ve čtvrtek 16. září vyjela ve večerních hodinách ze Senovážného náměstí tramvaj plná vína a dobré nálady. Pro návštěvníky byla nachystaná speciální degustační nabídka šesti vín a doprovodného občerstvení, které “cestujícím” podávali sommelieři. Za organizací úspěšné akce stojí pražský vinný bar Vinograf

Součástí degustace byla jízda historickou tramvají. Ta vyjížděla ze zastávky „Vinografská“, která byla zvlášť zprovozněná speciálně pro tuto příležitost. Projížďka trvala dvě hodiny a z Jindřišské tramvaj projela Prahu křížem krážem, včetně tradiční zastávky s programem na Letné , aby svou trasu ukončila v nové pobočce Vinografu v Korunní ulici. Vinograf po uzavření vinného baru na Malé Straně tak opět může cestovat tranmvají “z Vinografu do Vinografu”. K degustaci bylo pro návštěvníky nachystáno celkem šest vín, a to oblíbená Cava Cupada no. 25 od Pere Mata, pro tuto příležitost servírovaná v lahvi magnum, neméně oblíbený Riesling z Rheingau od Flicka, moravské cuvée Sexenberg 2016 z vinařství Jäger&Pialek, nefiltrované rakouské Kolfok Weiss, Spätburgunder od Flicků a na závěr robustní Grenache de Narbonne z jihu Francie.  

“Vinografí tramvaj” je dnes již tradičním konceptem zážitkových degustací tohoto pražského vinného baru. O skutečnosti, že Vinograf umí zákazníky a milovníky vína oslovit, svědčí plná obsazenost tramvaje. 

Vzhledem k pozitivním ohlasům, se kterými se vinná tramvaj setkává z řad návštěvníků, bude nyní Vinograf tuto službu nabízet jako balíček. Klienti budou moci využít degustační tramvajové jízdy obsluhované Vinografem pro své firemní i soukromé akce.

O Vinografu

Vinograf je vinný bar v centru Prahy na Senovážném náměstí nabízející jak vína z celého světa, tak skvělou “wine-friendly” teplou kuchyni šéfkuchaře Dušana Mackoviče. Nabízí velkou  spoustu vín na skleničku, ještě více po lahvích, skvělý výběr sýrů a uzenin, přátelskou atmosféru a erudovaný personál v čele s šéfsommelierkou Klárou Kollárovou