Heureka Group si vybrala Revolgy a Google Cloud pro spolupráci na cloudových službách v regionu CEE

Společnosti Heureka Group a Revolgy Business Solutions se domluvili na vzájemné spolupráci v oblasti hlavních cloudových služeb pro nové projekty v celém regionu střední a východní Evropy. Heureka Group, největší nákupní rádce a cenový srovnávač na českém a evropském trhu, se rozhodl přesunout své nové projekty do prostředí Google Cloud Platform a posílit tak svou pozici na trhu pomocí špičkových technologií. 

“Po několika jednáních jsme se s Revolgy domluvili na spolupráci v oblasti implementace cloudového řešení. Líbí se nám prozákaznický přístup Revolgy, od nového řešení si slibujeme vyšší rychlost, flexibilitu při vývoji a současně zjednodušení naší infrastruktury,” říká Lukáš Putna, technologický šéf Heureka Group. “Jsme nadšení, že si Heureka vybrala Revolgy jako partnera pro implementaci cloudu. Jako jeden z předních hráčů v oblasti cloudových služeb ve Střední Evropě máme s podobnými projekty rozsáhlé zkušenosti. V duchu naší filozofie, poskytujeme zákazníkům technické konzultace a školení celého týmu, pomáhá jim to totiž využít všechny výhody, které cloudová řešení nabízí,” dodává Miroslav Vlasák, CEO Revolgy. 

Spolupráce Heureka Group a Revolgy má za cíl implementovat cloudové řešení GCP a službu FinOps pro všechny nové projekty skupiny, definovat hlavní požadavky a očekávání teamů od nového řešení a nastavit moderní škálovatelnou infrastrukturu, která výrazně zvýší výkonnost, dostupnost, zabezpečení a zároveň zjednoduší správu a sníží náklady na provozované služby. 

“Nebudeme se totiž starat o provoz tradiční fyzické infrastruktury v podobě serveroven, ani platit specialisty na provoz, nákup hardware či pronájem prostor. Zároveň se chceme naučit využívat cloud efektivně a mít náklady na provoz pod kontrolou.” říká Lukáš Putna z Heureka Group. “Ze zkušeností víme, že rozsáhlá cloudová řešení mají svá úskalí, pokud nejsou spravována efektivně. V minulosti jsme byli svědky toho, že zákazník platil služby, které v daném čase nevyužíval. Mnoho organizací také bojuje s tzv. “shadow IT”, které rychle vede ke zbytečným a těžko spravovatelným nákladům. Proto na začátku spolupráce vždy veškeré náklady analyzujeme a navrhujeme řešení, kdy naši zákazníci platí jen za služby, které skutečně potřebují. Díky Revolgy FinOps mají všechny týmy výdaje za cloudové služby pevně v rukou.” říká Miroslav Vlasák, CEO Revolgy. “Týmům Heureky pomůžeme vše nastavit a provedeme je celým procesem implementace,” dodává Miroslav Vlasák. Revolgy v rámci spolupráce nabídne workshopy, školení a konzultační spolupráci, aby interní týmy Heureka Group dokázaly vytěžit z Google Cloud Platform maximum. 

O Heureka Group

Skupina Heureka Group, to je devět zemí střední a východní Evropy, 23 milionů návštěvníků měsíčně a nabídka z více než 55 tisíc internetových obchodů. Klíčovým posláním Heureka Group je propojování e‑shopů a značek se zákazníky. Hlavním cílem je pomoci e‑shopům, značkám a dalším partnerům oslovit všechny naše uživatele napříč celým regionem a poskytnout jim při tom maximální podporu po všech stránkách. Do skupiny Heureka Group patří také Árukereső.hu v Maďarsku, Compari.ro v Rumunsku, Pazaruvaj.com z Bulharska, Ceneje.si ze Slovinska, Jetfinije.hr z Chorvatska, Idealno.rs ze Srbska a Idealno.ba z Bosny.

O Revolgy

Revolgy je dnes s obratem téměř 500 milionů a takřka dvojnásobným růstem jednou z nejúspěšnějších českých firem na poli digitální transformace a cloudových řešení. Revolgy operuje v regionu střední a východní Evropy, včetně Pobaltí a regionu DACH. Společnost pomohla více než 1700 firmám po celém světě na jejich cestě do cloudu. Mezi její největší klienty patří estonský Bolt, Česká spořitelna, SemRush či Adcash. Revolgy je Google Cloud Premier Partner a Amazon Web Services Partner a s interním týmem více jak 70 zaměstnanců se stará o klidný spánek svých klientů už téměř 25 let.
Pro více informací navštivte: www.revolgy.com/media-kit