Novým CEO společnosti Grit se stal Lubomír Veselý

19. října 2021 – Brněnská společnost Grit, jejíž cloudové nástroje využívá například Mall a Alza, má nového generálního ředitele. Od 1. října se jím stal dosavadní CSO Lubomír Veselý. Končící ředitel a spolumajitel Dalibor Damborský se přesouvá do představenstva.

Lubomír Veselý nastoupil do Gritu v roce 2013 jako key account manager a postupně se vypracoval na pozici CSO (obchodního a marketingového ředitele). Od října letošního roku převezme roli CEO po spoluzakladateli firmy Daliboru Damborském, který se přesouvá do představenstva. V něm se bude věnovat širší strategii a rozvoji společnosti. 

„Svůj odchod z pozice generálního ředitele vnímám jako přirozený posun firmy. Lubomír byl jako obchodní ředitel v úzkém kontaktu s klienty a trhem, a proto věřím, že Grit posune správným směrem. Obzvláště v dnešní době, kdy je trh s cloudovými nástroji velmi dynamický, jde o důležitý krok,“ popisuje odstupující ředitel Dalibor Damborský.

V roli CEO bude Lubomír Veselý zodpovědný za chod firmy, její výsledky a směřování. Své výsledky bude předkládat právě zmíněnému představenstvu. Vývojářská firma tímto krokem kompletně přechází z majitelské struktury na manažerskou.

Dalibor Damborský a Lubomír Veselý byli v roce 2019 hlavními strůjci rebrandingu společnosti z CCV Informační systémy na Grit. V rámci této změny se rozhodli společnost zaměřit na vývoj vlastních cloudových nástrojů místo implementace systémů od jiných výrobců. V současné době vyvíjí například nástroje pro elektronickou výměnu dokladů a příjem faktur pomocí umělé inteligence či systém pro řízení skladu.

„Mým hlavním cílem na pozici nového generálního ředitele bude dokončit již probíhající změnu společnosti. Míříme k tomu stát se zákaznicky orientovanou firmou a tvořit vlastní řešení pro automatizaci dodavatelsko-odběratelského řetězce. Dalším cílem pak bude rozšířit působení Gritu do dalších zemí Evropy,“ říká Lubomír Veselý

O společnosti Grit

Grit je přední český poskytovatel cloudových služeb, které firmám pomáhají s automatizací toku dokladů, zboží a peněz. Mezi jeho klienty patří například Alza, Plzeňský Prazdroj, Rohlík.cz, eD system, Pro-doma nebo Unilever. Grit je českým lídrem v oboru EDI komunikace. Do května 2019 firma vystupovala pod jménem CCV Informační systémy.