Nositelná technologie může pomoci zmírnit tlak na pracovníky v první linii

Celý svět změnil své návy, aby se vypořádal s výzvami lockdownu. Jednou z největších změn bylo urychlení e-commerce. To soustředilo pozornost na dodavatelský řetězec a logistické operace jako nikdy předtím.

PRAHA, 20. října 2021 – Klíčovým poznatkem z krize posledních 15 měsíců je potřeba lépe se připravit na nepředvídatelné události. Podle odborníků je třeba zvýšit odolnost dodavatelských řetězců. To vyžaduje především flexibilní řešení pro nejisté tržní podmínky, nestálé prostředí, náhlé výkyvy a prudké změny. Samotná chytřejší technologie však není řešením. Tuto technologii musí společnosti využít k posílení pracovníků v první linii.

Jak tedy posílit pozici lidského pracovníka? Vše začíná tím, že mají k dispozici nástroje, které potřebují ke své práci. Potřebují technologii, která je vytvořená pro ně. Jinými slovy je zapotřebí design zaměřený na člověka.

Výhody nositelné technologie v dnešních dodavatelských řetězcích 

Ať se jedná o e-commerce nebo jakékoli jiné odvětví: Když se podíváte na dodavatelské řetězce, nevyhnutelně skončíte u skladů a logistiky. Tento druh práce bývá velmi namáhavý. Vyřizování objednávek, kontrola zásob, balení a všechny ostatní práce v tomto kontextu vyžadují fyzickou námahu a lidskou zručnost. Je to však také prostředí, ve kterém se významně uplatní nositelná technologie. Zejména pokud se řídí zásadou designu zaměřeného na člověka. 

Jak položky putují dodavatelským řetězcem přes sklady k zákazníkovi, jsou spravovány pomocí čárových kódů. Každý krok tohoto procesu se dokumentuje pomocí skenu čárového kódu. Tradiční skenery však mají několik nedostatků, které lze odstranit pomocí nositelných skenerů čárových kódů. 

Například: Rukavicové skenery mohou snížit počet běžných chyb při výběru položek až o 33 %, tedy pokud disponují možností okamžité zpětné vazby, která potvrdí dobrý výběr a upozorní na špatný výběr. Kromě toho mohou zkrátit dobu skenování až o 50 %, protože pracovníci je již nemusí zvedat, odkládat, natož hledat.

To může znamenat časovou úsporu až čtyři sekundy na jedno skenování. A tyto mikroefekty mohou vést k velkým celkovým úsporám v prostředí s vysokou frekvencí skenování, které je typické pro sklady a logistiku.

Panasonic a ProGlove nabízejí kombinované řešení nositelné technologie 

Nositelné skenery čárových kódů tak mohou zvýšit kvalitu, spolehlivost procesů a produktivitu. Všechny tyto výhody lze ještě rozšířit pomocí kombinovaného řešení společností Panasonic a ProGlove. Obě organizace spolupracují a nabízejí ucelený balíček buď jako samostatné skenovací řešení, nebo jako základní prvky řešení hlasového chystání položek společnosti Panasonic pro dodavatelský řetězec, skladové operace, kontrolu zásob a maloobchod.

Například řada ProGlove MARK 2 bez problémů zapadá do flexibilního řešení hlasového chystání položek společnosti Panasonic. Kombinuje použití náhlavní soupravy bluetooth s odolným kapesním zařízením TOUGHBOOK N1 nebo tabletem TOUGHBOOK S1 či A3 v pouzdře nebo připevněným na vysokozdvižném vozíku spolu se skenerem ProGlove MARK 2 a vlastní hlasovou aplikací TOUGHBOOK Omnia. 

Tento typ společného řešení poskytuje flexibilitu, kterou organizace v současné době potřebují. Pomáhá rozšířit schopnosti lidského pracovníka a otevírá cestu k digitální evoluci výroby. Jedná se o zásadní krok, protože vytváří základ pro propojení člověka s internetem věcí a zároveň podporuje spolupráci člověka se strojem. V tomto smyslu dodává a využívá technologie, které slouží lidským potřebám. To bude mít zásadní význam při dalším postupu do éry umělé inteligence a automatizace. A přestože se někteří obávají, že to může být spojeno s možným úbytkem pracovních míst, je pravděpodobné, že – jak naznačuje studie MIT – v budoucnu bude více volných pracovních míst, než bude pracovníků, kteří by je mohli obsadit. A pokud se ukáže, že je to pravda, máme další důvod, proč poskytnout pracovníkům co nejlepší technologické nástroje.

O společnosti Panasonic

Společnost Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji řady elektronických technologií a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, zařízení pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslavila 100 let od svého založení. Nyní provozuje 582 dceřiných společností, 87 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 62,5 miliard EUR za rok končící 31. března 2019. Společnost se napříč všemi divizemi snaží s použitím inovací vytvářet nové hodnoty. Díky svým technologiím chce vytvořit lepší svět a lepší život pro své zákazníky. Více o společnosti Panasonic najdete na: https://www.panasonic.com/global 

O společnosti Panasonic Connect Europe

Společnost Panasonic Connect Europe zahájila činnost 1. října 2021 a vytvořila novou agilní organizaci zaměřenou na B2B zákazníky. S více než 400 zaměstnanci bude stát v čele operací s novou významnou iniciativou B2B řešení nazvanou “Gemba Process Innovation”, kterou podporuje široká nabídka produktů pro podniky.

Společnost Panasonic Connect Europe bude mít sídlo ve Wiesbadenu a bude složen z následujících obchodních jednotek:

Mobile Solutions Business Division, která pomáhá mobilním pracovníkům zvyšovat produktivitu s řadou odolných notebooků, obchodních tabletů a kapesních počítačů Toughbook.

Media Entertainment Business Division zahrnující vizuální systémová řešení nabízející řadu vysoce jasných a spolehlivých projektorů i vysoce kvalitních displejů; a Broadcast & ProAV nabízející řešení Smart Live Production z komplexního portfolia skládajícího se z PTZ a systémových kamer, videokamer, platformy Kairos IT / IP, přepínačů a robotických řešení, která jsou široce používána pro snímání živých událostí, sportovní produkci, televizi a studia xR.

Business and Industry Solutions dodávající technologická řešení na míru zaměřená na maloobchod, logistiku a výrobu. Navrženo tak, aby zvýšilo provozní efektivitu a zlepšilo zákaznickou zkušenost a pomohlo podnikům podávat nejlepší výkony každý den.• Panasonic Factory Solutions Europe prodávající širokou škálu inteligentních továrních řešení včetně řešení pro výrobu elektroniky, robotických a svařovacích systémů a softwarových řešení.