Mibcon pomáhá růst společnosti NAY, jedničce v prodeji spotřební elektroniky na Slovensku

Praha, 21. října 2021 – Společnost NAY, jejíž dceřinou firmu Electro World známe z českého prostředí, provedla ve spolupráci se společností Mibcon výraznou optimalizaci a restrukturalizaci svých provozních systémů. Cílem rozsáhlého projektu bylo zlepšit dobu odezvy systémů a optimalizovat jejich výkon. Přechod na nový databázový systém také připravil prostředí pro budoucí využití nových technologií, které společnosti umožní být inovativní a růst.

„Změny podnikání v oblasti retailu kladou vyšší nároky na IT systémy. Pro jejich optimální chod bylo v NAY nutné řešit problémy ve výkonnostních parametrech produktivních systémů. Zároveň jsme provedli jejich generační obměnu a připravili prostředí pro přechod na SAP S/4HANA s většími možnostmi využití moderních technologií,“ říká Juraj Vojtko, výkonný ředitel společnosti MIBCON SK a člen představenstva MIBFORMA.

Transformace systémů společnosti NAY byla opravdu výrazná. Zahrnovala změnu operačního systému, datového centra, HW i databází. Probíhala v několika krocích, kdy nejprve proběhlo otestování původních systémů v privátním cloudu společnosti Dragon Internet uzpůsobeném pro provoz SAP systémů. Dále následovala migrace celé architektury SAP do datového centra Dragon Internet, migrace na novou databázi SAP HANA/Sybase ASE, jiný hardware a operační systém Linux.

Projekt hodnotí společnost NAY jako velmi úspěšný, s minimálním negativním dopadem na jejich podnikání. Ocenili zejména to, že po testování se výrazně zkrátila doba odstávky produkčního systému oproti původně plánované variantě. Migrace mezi hostingovými centry, na novou databázi a operační systém byla v každém prostředí dokončena do 12 hodin, takže zákaznický provoz nebyl nijak ovlivněn.

Společnost NAY a.s. je největším specializovaným prodejcem spotřební elektroniky ve Slovenské republice s tržním podílem přibližně 25 %. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Electro World je jedním z nejvýznamnějších prodejců elektroniky v České republice.