Softwarová řešení a služby Dell Technologies pro telekomunikace pomáhají urychlit inovace v oblasti 5G a Open RAN

Nová řešení a služby pro telekomunikace automatizují zavádění a správu otevřené, nativně cloudové síťové infrastruktury, která usnadňuje využití příležitostí na okrajích sítě

Praha, 25. října 2021 – Dell Technologies představuje nový telekomunikační software, řešení a služby, které pomohou poskytovatelům komunikačních služeb urychlit zavádění otevřených, nativně cloudových sítí a využívat nové obchodní příležitosti na okrajích sítě.

Kvůli prudkému nárůstu objemu dat, který se očekává s rozmachem technologií 5G, přesouvají poskytovatelé komunikačních služeb výpočetní infrastrukturu na okraj sítě a snaží se propojit široký ekosystém poskytovatelů softwaru kvůli novým obchodním příležitostem. Nové technologie jako Open RAN (ORAN) nabízí poskytovatelům komunikačních služeb širší možnosti implementace síťové infrastruktury na podporu budoucího růstu. Tento trend však vede ke vzniku rozsáhlých, geograficky rozptýlených otevřených výpočetních implementací, které může být složité zprovoznit a spravovat.

„V souvislosti s šířením serverových technologií do stále otevřenějších telekomunikačních sítí firmy pociťují okamžitou a sílící potřebu mít možnost na dálku řídit životní cyklus vysoce distribuované výpočetní infrastruktury,“ říká Dennis Hoffman, viceprezident a generální ředitel divize telekomunikačních systémů společnosti Dell Technologies. „Bare Metal Orchestrator nabízí poskytovatelům komunikačních služeb jednodušší, levnější a časově méně náročný způsob zavádění a správy otevřené síťové infrastruktury. Díky tomu se mohou soustředit na poskytování nových služeb zákazníkům, kterými se odliší od konkurence.“

Nový software Dell Technologies modernizuje implementaci a správu sítí

Telekomunikační software Dell Technologies Bare Metal Orchestrator dokáže automatizovat nasazení a správu stovek tisíc geograficky rozptýlených serverů na podporu implementací ORAN a 5G. První softwarem, který je výsledkem iniciativy Projekt Metalweaver, je Bare Metal Orchestrator. Ten dává poskytovatelům komunikačních služeb nástroje k vyhledávání a inventarizaci serverů, jejich zprovozňování a instalaci softwaru, bez ohledu na jejich umístění v síti. Bare Metal Orchestrator na základě deklarativní automatizace instruuje cílový server, co má provádět, takže úkony a procesy – jako je instalace softwaru a nasazování pracovních zátěží – mohou proběhnout rychle a efektivně bez lidského zásahu. Software spojuje technologie založené na otevřených standardech s duševním vlastnictvím Dell Technologies.

S pomocí řešení Bare Metal Orchestrator mohou poskytovatelé komunikačních služeb při zprovozňování síťového hardware ušetřit dny až týdny práce. To zkracuje dobu nutnou k tomu, aby otevřená síť mohla ve velkém rozsahu začít poskytovat diferencované ziskové služby. Software dokáže postupně snižovat provozní náklady díky koordinovanému řízení životního cyklu serverů, minimalizaci chyb a nutnosti zásahů ze strany IT. ACG Research odhaduje, že díky nasazení řešení Bare Metal Orchestrator ve svých sítích mohou poskytovatelé komunikačních služeb dosáhnout až 57% úspor provozních nákladů.

Nová telekomunikační řešení zjednodušují síťové implementace a nabízí lepší zkušenost

Dell Technologies neustále rozšiřuje svůj otevřený partnerský ekosystém zaváděním nových telekomunikačních řešení, referenčních architektur a služeb k urychlení implementací ORAN a edge řešení a zlepšení podpory sítí poskytovatelů komunikačních služeb:

·         Ověřené řešení Dell Technologies pro Mavenir Open vRAN a platformu VMware Telco Cloud spojuje řadu předních partnerů RAN v rámci ověřeného hardwarového a softwarového řešení, které pomáhá urychlit transformaci poskytovatelů komunikačních služeb na technologie ORAN.

·         Referenční architektura Dell Technologies pro Wind River Studio dokáže zjednodušit a zlevnit implementaci nativně cloudové okrajové sítě a zároveň zlepšuje výkon sítě.

·         Služba Dell Technologies Respond and Restore pro telekomunikace poskytuje zákazníkům podporu s garantovanými parametry služeb (SLA) s cílem maximalizovat dobu nepřetržitého provozu, omezit výpadky a zajišťovat kontinuitu. Zákazníci mají nepřetržitý přístup k expertům Dell Technologies, kteří poskytují kompletní podporu infrastruktury Dell Technologies, na níž běží jejich sítě. Součástí služby je i ucelený soubor aktivních, prediktivních i reaktivních schopností.