Zumtobel přináší světlo do škol 

Praha, Česká republika – S ubývajícím denním světlem je důležité správné osvětlení školních tříd, aby si děti při čtení a psaní zbytečně nenamáhaly oči. Zumtobel Group má ve svém portfoliu svítidla, vhodná pro prostorové osvětlení tříd, nasvícení školních tabulí a rovněž i úsporné a bezpečné osvětlení chodeb. Pro použití v tělocvičnách jsou navíc k dispozici také speciální odolná svítidla. Aktuálně byla svítidla Zumtobel instalována v Základní škole Slezská Ostrava, Bohumínská 72.

„Výkonem dostatečné a současně příjemné osvětlení je bezpochyby jedním z faktorů, který pomáhá k dosažení zdravého a přívětivého prostředí pro děti i učitele ve školách. Zumtobel má za tímto účelem v nabídce svítidla, která splňují normy i další technické předpoklady a současně umožňují velmi flexibilní možnosti instalací. Právě taková svítidla jsme dodali i Základní škole Bohumínská, kde ale naše spolupráce ještě neskončila. Žáci školy se těší i na rekonstrukci tělocvičny, kde budou rovněž instalována výkonná a odolná svítidla Zumtobel,“ říká Jan Vacek výkonný ředitel ZG Lighting Czech Republic s.r.o., české pobočky nadnárodní společnosti Zumtobel Group.

Základem osvětlení ve třídách ostravské základní školy jsou stropní svítidla MIREL značky Zumtobel s čočkovou optikou a viditelnými světelnými body. Tato úsporná LED svítidla vydávají příjemné rozložené světlo s teplotou 4 000 K a světelným tokem 3 750 lm. S příkonem pouhých 25,7 W a světelným výkonem 146 lm/W se jedná o vysoce efektivní zdroje světla, vhodná nejen pro školní třídy, ale typicky i kancelářské prostory.

Pro osvětlení tabulí byla ve třídách základní školy instalována svítidla MIRAL FAW značky Zumtobel. Tato vertikálně svítící LED svítidla s teplotou světla 4 000 K dosahují světelného toku až 4 400 lm. Díky regulaci intenzity umožňují svítidla MIRAL FAW dosáhnout vždy správné úrovně osvětlení tabulí, bez oslňování a s výbornou viditelností ze všech stran. 

Součástí kompletní rekonstrukce osvětlení školní budovy byla rovněž instalace svítidel PERLUCE O LED značky Zumtobel. Tato úsporná stropní svítidla slouží k bezpečnému osvětlení chodeb základní školy. Nezbytná byla rovněž instalace nouzového osvětlení, vyřešená s pomocí svítidel RESCLITE značky Zumtobel s centrálním bateriovým systémem a ovládáním prostřednictvím Ethernetu. V případě výpadku primárního napájení z elektrické sítě zajišťují baterie nouzové osvětlení a navigaci k východům po dobu jedné hodiny. 

Základní škola Slezská Ostrava, Bohumínská 72 poskytuje všestranný rozvoj žáků v přátelské atmosféře již od roku 1965. Při výuce kladou pedagogové důraz na kreativní a moderní metody, s akcentem na individuální přístup k žákům a jejich potřebám. Školu navštěvuje 498 žáků ve 23 třídách 1. a 2. stupně a výuku zabezpečuje 30 pedagogů a 6 jejich asistentů ve spolupráci se Školním poradenským pracovištěm. 

O skupině Zumtobel Group:

Skupina Zumtobel Group je mezinárodní hráč na poli světelného průmyslu a vedoucí dodavatel inovativních světelných řešení, komponent a souvisejících služeb. Se širokým portfoliem vysoce kvalitních svítidel poskytuje rakouská značka Zumtobel, specialista na osvětlení, nejlepší světelné řešení pro využití ve dne i v noci. Jako lídr v oblasti inovací Zumtobel svým přístupem neustále posouvá hranice při hledání jedinečného a nadčasového designu svítidel. Je mezinárodním dodavatelem integrovaného světelného řešení, který vyvíjí nové generace svítidel postavených na odkaze rodinné firmy s cílem zlepšovat kvalitu života prostřednictvím světla. Skupina sídlí v Dornbirnu v rakouské spolkové zemi Vorarlberg.

Na českém trhu ZG Lighting Czech Republic s.r.o., člen skupiny Zumtobel Group, nabízí profesionální osvětlení značek Thorn, acdc a Zumtobel. Pro další informace prosím navštivte: www.zumtobel.cz.