Jarla ovládl Vodafone MČR v počítačových hrách. Soutěž pokračuje titulem League of Legends už tento víkend

Česko zná prvního letošního mistra v počítačových hrách. Hearthstone turnaj v rámci Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách ovládl jeden z favoritů – Jaromír „Jarla“ Vyskočil. Stal se tak historicky prvním hráčem, který dokázal turnaj vyhrát dvakrát. Navázal tak na svůj úspěch z roku 2018. Jarla od začátku platil za největšího favorita. V současnosti totiž drží titul vicemistra světa. Soutěž pokračuje turnajem Guseppe MČR v League of Legends, který mohou diváci sledovat už tento víkend.

Jarla v turnaji nenechal nikoho na pochybách o tom, kdo je v Česku a na Slovensku nejsilnějším hráčem Hearthstone. Po čisté jízdě, kdy neztratil ani jeden zápas, se může zaslouženě radovat z titulu mistra ČR. Ve finále zdolal poměrem 3:1 Michala „JoŽo“ Jozefka, který se mohl stát vůbec první slovenským vítězem turnaje. Bronz pro sebe urval mladý hráč Jan „BlizzconJan“ Smutný. Tomu je sice pouhých 14 let, ale už několik roků patří mezi nejznámější české tváře Heartstone. Posledním semifinalistou se stal Jiří „Naruto“ Klíma. Obhájce titulu Petr „En1gma“ Balcar se s turnajem rozloučil ve druhé skupinové fázi poté, co nestačil na oba budoucí finalisty. 

Guseppe MČR v League of Legends už tento víkend

Turnaje v rámci Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách pokračují i tento víkend. Tentokrát se proti sobě postaví nejlepší české a slovenské týmy ve hře League of Legends. Největším favoritem je eSuba, kterou budou chtít v boji o titul vyzvat hráči SINNERS. Všechny důležité zápasy budou k vidění na Twitch kanále PLAYzoneCZ, facebookovém profilu Prima COOL a na HbbTV televizních stanic Prima. 

Vrchol Vodafone MČR v počítačových hrách proběhne od 24. do 28. listopadu, kdy se na BVV Brněnském výstavišti v rámci festivalu Life! uskuteční závěrečná fáze ve hře Counter Strike: Global Offensive. Posledního šampiona pak v prosinci pozná battle royale titul PUBG, čímž symbolicky uzavře český esportový rok 2021. 

Program finále Vodafone MČR v počítačových 

DatumHerní titulFormát
12. 11. až 14. 11.League of Legendsonline
24. 11. až 28. 11.CS:GOživě v Brně
11. a 12. 12. PUBGonline

Strategickým partnerem se pro letošní Vodafone MČR v počítačových hrách opět stal operátor Vodafone, titulárním partnerem turnaje v League of Legends pak Dr. Oetker. Generálními partnery jsou sázková kancelář Tipsport a výrobce počítačů HAL3000, výrobce hardwaru AORUS a výrobce monitorů AOC. Hlavními partnery soutěže jsou výrobci herního příslušenství HyperX, Predator a DEV1S. Mediálním partnerem turnaje je herní magazín Score a hip-hopové rádio Spin. Oficiální podporu poskytlo Vodafone MČR v počítačových hrách statutární město Brno.

O PLAYzone

Agentura PLAYzone se zaměřuje na pořádání herních eventů, online marketing v herní komunitě, profesionální živé přenosy z herních i neherních akcí a také každoroční pořádaní Mistrovství České republiky v počítačových hrách a Mistrovství České republiky v mobilních hrách, která jsou považována za vrcholné esportové akce roku. Velkou aktivitou je také portál PLAYzone.cz, jenž je nejnavštěvovanějším herním portálem na českém internetu a jehož náplní je každodenní pořádání turnajů a zpravodajství z domácího i zahraničního světa progamingu, společně s celou řadou komunitních aktivit. V roce 2019 se strategicky spojila se stanicí Prima COOL. Cílem tohoto spojení je rozvoj esportu a dále pak zatraktivnění televizního a online vysílání na Prima COOL.

O Vodafone MČR v počítačových hrách 

Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách je vrcholná akce profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) České i Slovenské republiky. Turnaj s dlouholetou tradicí byl obnoven po tříleté pauze v roce 2011 společností PLAYzone, která se stala jeho novým pořadatelem. Více informací naleznete na oficiálních webových stránkách: https://www.mcrpc.cz/.