Nový stolní počítač Dell XPS v sobě spojuje elegantní design a spolehlivý výkon

Praha, 11. listopadu 2021 – Společnost Dell Technologie přichází na trh s novým modelem stolního počítače řady XPS. Bude vybaven 12. generací procesorů Intel, lepším systémem chlazení a výkonnými grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX řady 30 nebo AMD Radeon RX.  Může se pochlubit také elegantním designem ve dvou barevných provedeních – Night Sky a Platinum Silver.

Dell XPS je jednou z nejvyhledávanějších značek v oboru osobních počítačů, která se vyznačuje dokonalým spojením elegantního designu a špičkové technologie – ale v zařízení XPS se vždy skrývá víc, než se na první pohled zdá. Nový model, který je téměř o 42 % větší než jeho předchůdce (27 l oproti 19 l), přináší rozsáhlou sadu výkonných technologií nové generace a robustnější architekturu chlazení. 

Nejnovější XPS jsou vybaveny procesory Intel Core 12. generace (až i9), grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX řady 30 (až 3090) nebo AMD Radeon RX (až 6900 XT) a pamětí DDR5 nové generace, která podporuje až o 50 % vyšší taktovací frekvencí než DDR4. Takový výkon snadno zvládne kreativní projekty i hraní her.

Výraznou změnou prošla i tepelná architektura zařízení, která díky zlepšení proudění vzduchu maximalizuje výkon a snižuje hlučnost. Nový XPS Desktop je až o 21 % chladnější v zátěži (při použití 125W chlazení), nebo až o 18 % chladnější v zátěži s kapalinovým chlazením (ve srovnání s novým 125W chlazením). A nové ventilátory s vysokými otáčkami (až 5 000 otáček za minutu) pracují efektivněji při nižších otáčkách, což přispívá k tiššímu chodu systému. Celkově je nový stolní počítač v zátěži o více než 50 % tišší oproti předchozím generacím.

Design je elegantně a promyšleně navržen tak, aby bez problémů zapadl do jakéhokoli prostředí, stejně jako zbytek rodiny XPS. Dodává se ve dvou stylových barevných variantách – světlé celohliníkové (Platinum Silver) a tmavé (Night Sky).

Dostupnost a ceny 

Počítač Dell XPS Desktop bude k dispozici koncem letošního podzimu a dodáván s operačním systémem Windows 11.

O společnosti Dell Technologies
Dell Technologies pomáhá organizacím a jednotlivcům budovat svoji digitální budoucnost, transformovat způsob, jakým pracují, žijí a hrají. Společnost poskytuje a dodává zákazníkům nejkomplexnější a nejinovativnější portfolio technologií a služeb, aby dokázali úspěšně konkurovat v dnešní éře dat.