Thein dodal ČVUT rozšíření superpočítače v hodnotě 30 milionů korun

Společnost Síť, přední český dodavatel ICT infrastruktury spadající pod investiční skupinu Thein Tomáše Budníka, úspěšně dokončila zakázku Fakulty elektrotechnické ČVUT v rámci projektu Výzkumné centrum informatiky (RCI) financovaného z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Předmětem zakázky v hodnotě 30 milionů korun bylo rozšíření superpočítače využívaného převážně k výzkumu umělé inteligence. 

Veřejná zakázka pražské univerzity, jejímž předmětem bylo rozšíření klastru Výzkumného centra informatiky (RCI), byla dokončena v srpnu letošního roku.  RCI spojuje vědce z  Fakulty elektrotechnické, Fakulty informačních technologií a Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské. Superpočítač se již dva roky využívá k výzkumu umělé inteligence, řešení úloh počítačového vidění, výpočetní robotiky, počítačové grafiky, zpracování velkých dat, strojového učení a paralelních výpočtů. 

“V obou parametrech, tedy výkonu nabízených procesorů a kapacitě lokálních NVMe disků, byla nabídka naší společnosti vyhodnocena ve férové veřejné soutěži  jako ta nejvýhodnější. Jsme rádi, že Fakulta elektrotechnická ČVUT je s naší dodávkou spokojena a my jsme zvědaví, jaké další projekty díky superpočítači v budoucnu vzniknou,” dodává k úspěšné zakázce CEO společnosti Síť Martin Hanc.