Společnost Panasonic představuje nové lehké a kompaktní LCD projektory

Praha, 18. listopadu 2021 – Společnost Panasonic představila svou nejnovější řadu LCD projektorů, které splňují nové potřeby vzdělávání a firemního využití z hlediska spolupráce a jasného a živého obrazu. Řada PT-VMZ71 se čtyřmi modely s rozlišením WUXGA v rozsahu 5200–7000 lm a vysokým kontrastem 3 000 000:1 je ideální pro dobře osvětlené učebny a hybridní výuková prostředí i pro nové pracovní prostory a zasedací místnosti, kde usnadní spolupráci v týmech. Nová řada, která bude k dispozici od února 2022, nahradí současnou řadu PT-VMZ60 a nabídne vyšší světelný výkon a vylepšené funkce, přičemž si zachová stejně lehké a kompaktní tělo. Špičkový projektor řady PT-VMZ71 bude nejlehčí ve své třídě s hmotností pouhých 7,2 kg.

Vzhledem k rostoucímu trendu menších zasedacích místností je tato řada navržena pro flexibilní instalaci. Řada disponuje vertikálním/horizontálním posunem objektivu a vertikální/horizontální korekcí lichoběžníkového zkreslení, novou funkcí 6bodové korekce obrazu, která pomáhá lépe využívat prostor v učebnách a kancelářích. Kromě toho mají projektory novou užitečnou funkci Digital Zoom Extender, která při výměně starších projektorů eliminuje nutnost přesouvat stávající stropní držáky projektorů. Pokud poloha držáku přesahuje rozsah optického zoomu, umožní prodloužit projekční vzdálenost projektoru.

Řada je navržena pro hladkou a efektivní komunikaci. Podporuje vstupní signály 4K, má flexibilní 1,6x optický zoom, konektory HDMI kompatibilní s příkazovými signály CEC pro snadné použití s jedním dálkovým ovladačem pro všechna kompatibilní AV zařízení a širokou škálu možností spolupráce, včetně bezdrátového modulu a napájecího portu USB pro snadné sdílení různých médií na velkém plátně.

Pro snížení provozních nákladů a zvýšení spolehlivosti je řada PT-VMZ71 vybavena laserovým zdrojem světla SOLID SHINE a ekologickým filtrem od společnosti Panasonic, které není třeba měnit po dobu 20 000 hodin. Ve srovnání s některými modely předchozí řady se také v režimu NORMAL snížila spotřeba energie přibližně o 15 %.

Další informace o nové řadě PT-VMZ71 naleznete na adrese: https://business.panasonic.cz/vizualni-systemy/pt-vmz71-series 

O společnosti Panasonic

Společnost Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji řady elektronických technologií a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, zařízení pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslavila 100 let od svého založení. Nyní provozuje 582 dceřiných společností, 87 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 62,5 miliard EUR za rok končící 31. března 2019. Společnost se napříč všemi divizemi snaží s použitím inovací vytvářet nové hodnoty. Díky svým technologiím chce vytvořit lepší svět a lepší život pro své zákazníky. Více o společnosti Panasonic najdete na: https://www.panasonic.com/global 

O společnosti Panasonic Connect Europe

Společnost Panasonic Connect Europe zahájila činnost 1. října 2021 a vytvořila novou agilní organizaci zaměřenou na B2B zákazníky. S více než 400 zaměstnanci bude stát v čele operací s novou významnou iniciativou B2B řešení nazvanou “Gemba Process Innovation”, kterou podporuje široká nabídka produktů pro podniky.

Společnost Panasonic Connect Europe bude mít sídlo ve Wiesbadenu a bude složen z následujících obchodních jednotek:

Mobile Solutions Business Division, která pomáhá mobilním pracovníkům zvyšovat produktivitu s řadou odolných notebooků, obchodních tabletů a kapesních počítačů Toughbook.

Media Entertainment Business Division zahrnující vizuální systémová řešení nabízející řadu vysoce jasných a spolehlivých projektorů i vysoce kvalitních displejů; a Broadcast & ProAV nabízející řešení Smart Live Production z komplexního portfolia skládajícího se z PTZ a systémových kamer, videokamer, platformy Kairos IT / IP, přepínačů a robotických řešení, která jsou široce používána pro snímání živých událostí, sportovní produkci, televizi a studia xR.

Business and Industry Solutions dodávající technologická řešení na míru zaměřená na maloobchod, logistiku a výrobu. Navrženo tak, aby zvýšilo provozní efektivitu a zlepšilo zákaznickou zkušenost a pomohlo podnikům podávat nejlepší výkony každý den.

Panasonic Factory Solutions Europe prodávající širokou škálu inteligentních továrních řešení včetně řešení pro výrobu elektroniky, robotických a svařovacích systémů a softwarových řešení.
Další informace naleznete na adrese: https://business.panasonic.cz/vizualni-systemy/