Huawei nova 9: Vlajková loď za cenu střední třídy

Pravidlo čím větší, tím lepší u telefonů neplatí. Mít velkou obrazovku sice přináší některé zajímavé benefity, například u sledování videa, ale ale realitou je, že telefony už dosáhly svého maxima a lidem se nevejdou do ruky. A tak vznikla nova 9, telefon, který se pohodlně drží a ovládá.

Žádný kompromis v rámci obrazovky

Huawei nova 9 patří mezi menší a tenčí telefony a přesto se pyšní velkým displejem. Celá její přední strana se pyšní dotykovou obrazovkou, a díky zaobleným hranám se zdá, že je displej nekonečný. Navzdory obrazovce, která se pyšní 6.57 palci, zvládla nova 9 měřit 73,77 mm, mít tloušťku 7,77 mm a vážit pouze 175 g. Díky jedinečné konstrukci Huawei se nádherný OLED panel jemně zakřivuje, aby hladce zapadl do hliníkové konstrukce a vytvořil telefon, který působí jako drahokam – hladký, elegantní a lesklý.

Ani zadní strana nezůstala zkrátka

Zadní sklo, které má nova 9 je obohaceno o mnoho malých ale důležitých detailů a je k dostání ve dvou barevných provedeních. Pastelový zadní kryt, který nese název Starry Blue se pod světlem nádherně třpytí a leskne a okouzlí každého, kdo na něj pohlédne. Pro ty, kteří si zakládají na klasickém elegantním vzhledu, je nova 9 k dostání i v černé barvě.

Kromě dvou barevných provedeních, navíc na zadní straně nezůstávají žádné otisky prstů a jeho matný vzhled nepůsobí kluzkým dojmem. Toho je dosaženo prostřednictvím nového procesu, který vyžadoval stovky experimentů, než vzniklo Huawei Starry Flash AG Glass.  

Neokouzlí pouze zevnějškem

Nejen přední či zadní strana přitahuje zraky. Velkou pozornost také přitahuje fotoaparát, jelikož jde o jeden z nejunikátnějších modulů fotoaparátu, jaký kdy byl do smartphonu vložen. Dva symetrické kruhy jsou uspořádány do dokonale svislého fotoaparátu, který se nachází na levé zadní straně telefonu. Nenajdete zde žádný nudný čtvercový ostrůvek.

Huawei nova 9 přináší vlajkovou loď s fotoaparátem, který kombinuje silný hardware s inovativními softwarovými objevy Huawei pro bezkonkurenční výkon fotoaparátu v této cenové kategorii. Systém čtyř kamer obsahuje 50 megapixelový fotoaparát „Ultra Vision“, který využívá technologii slučování pixelů k vytvoření brilantního 12,5 megapixelového snímku plného digitálních informací. Tento výkonný fotoaparát doprovází 8 megapixelový ultraširokoúhlý objektiv, který usnadňuje zachycení rozsáhlých krajin nebo velkých skupinových snímků. Nakonec tento všestranný systém vyplňuje dvojice senzorů pro zachycení hloubkových informací a makrofotografie. Zkombinujte tento hardware s předním výpočetním fotografickým enginem XD Fusion a získáte dynamické, dobře vyvážené snímky za všech světelných podmínek. Pokud se rádi fotíte, nova 9 potěší i vás. Přední 32 megapixelový fotoaparát zachytí jasné a živé selfie. Díky špičkovému softwarovému zpracování můžete mít skvěle vypadající autoportréty při každé příležitosti.

Fotografie a videa, které jste pořídili, si budete chtít užít také přímo na obrazovce svého telefonu nova 9, jelikož jde o živý, téměř bezrámečkový OLED displej, který dokáže zobrazit více než miliardu barev. Obnovovací frekvence 120Hz umožňuje rychlejší stahování animací a díky tomu nebudete chtít telefon ani na moment odložit.

Nezklame ani výdrž

Navzdory své štíhlé konstrukci nabízí nova 9 celodenní výdrž. Ukrývá v sobě baterii 4 300 mAh, kterou byl Huawei schopen uschovat do malého balení. Pokud potřebujete ušetřit čas při dobíjení, nova 9 podporuje technologii Huawei SuperCharge. Díky tomu polovina vaší baterie bude nabitá za pouhých 15 minut, plné nabití zvládne za krásných 38 minut.

Víte co všechno váš telefon potřebuje? Nádherný a elegantní detail? Prémiový a pohodlný pocit v ruce? Kvalitní fotoaparát? Rychlý výkon a dlouhou výdrž baterie? Bez ohledu na to, co od smartphonu hledáte, nova 9 vám nabídne vše. 

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 34letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.