Facebook Protect dostupný už v i České republice

Facebook Protect je bezpečnostní program zaměřený na ochranu těch osob, u kterých může hrozit větší riziko napadení účtu. Do této skupiny patří ochránci lidských práv, novináři a volení činitelé. Společnost Meta původně tento program využívala v USA v roce 2019, nyní se však rozhodla Facebook Protect rozšířit i do dalších zemí světa.


V současné době dochází k rozšíření Facebook Protect v globálním měřítku, tedy i v České republice. Cílem programu je pomoci zabezpečit účty těm, u kterých může být vyšší riziko ohrožení účtu hackery. Lidé, kteří mohou být způsobilí pro Facebook Protect, uvidí na Facebooku výzvu, ve které se dozví další informace a případně se zaregistrují.

“Facebook Protect je bezpečnostní program zaměřený na ochranu těch osob, u nichž může hrozit větší riziko napadení účtu, jako jsou například ochránci lidských práv, novináři a volení činitelé. Po jejich registraci do programu budeme tyto účty monitorovat kvůli možným hackerským hrozbám a pomůžeme zavést silnější bezpečnostní ochranu účtu, jako je dvoufaktorové ověření, které je jedním z nejdůležitějších bezpečnostních prvků bránících záškodníkům v přístupu k chráněnému účtu na Facebooku z prohlížeče nebo mobilního zařízení, které neznáme. Neustále hledáme způsoby, jak zůstat o krok před záškodníky. Třebaže se nám nikdy nepodaří chytit každého z nich, tento program je jedním z několika kroků, které podnikáme, abychom minimalizovali možná napadení účtů,” říká Jacob Turowski, Head of Public Policy pro region střední a východní Evropy ve společnosti Meta.
Více o programu: https://www.facebook.com/gpa/facebook-protect