Pipedrive otevírá novou pobočku v Berlíně, na tamním trhu chce startup dosáhnout dvojnásobného růstu

Praha 30. listopadu 2021 – Startup Pipedrive, který vyvíjí komplexní CRM platformu pro zvyšování prodejů, nově otevřel kanceláře v Berlíně. Estonský jednorožec již provozuje ve Frankfurtu nad Mohanem své datacentrum, otevření v pořadí již desáté pobočky tak bylo logickým krokem s cílem maximálně navýšit počet zaměstnanců během příštího roku a zároveň i zdvojnásobit zdejší byznys. V samém centru Berlína nyní pracuje 25 zaměstnanců. Pipedrive již letos překonal milník 900 zaměstnanců a ještě během letošního roku plánuje překročit tisícovku. Nové posily rovněž nabírá i blízká pražská pobočka, která má nyní 43 specialistů. 

„V současnosti patří Německo mezi naše největší a nejrychleji rostoucí trhy. Meziročně jsme zde dosáhli růstu o 60 % a pomáháme téměř 10 000 týmů z malých a středních firem, aby dosáhly svých obchodních cílů,“ říká Dominic Allon, CEO Pipedrive. 

Berlínské kanceláře skýtají zázemí globálnímu marketingovému oddělení, stejně jako designérským, obchodním, podpůrným a vývojářským týmům. Pobočku vede Julia Denike, která je v Pipedrive zároveň ředitelkou pro globální trhy. Před nástupem do estonského startupu zastávala šest let manažerskou pozici v konzultační společnosti McKinsey a byla zodpovědná za nastavování strategie pro růst digitálních firem či jejich vstup na nové trhy.

„V Německu se nám podařilo vybudovat silnou uživatelskou základnu mezi malými a středními firmami, které využívají Pipedrive pro zvýšení prodejů. Stále však vidím na trhu CRM řešení, jehož objem činí 200 milionů eur (zhruba 5 miliard korun), obrovský potenciál pro růst. Chceme se proto zaměřit na perspektivní oblasti, jako jsou velkoobchod, retail, výroba a profesionální služby. Vedle toho chceme posílit povědomí o Pipedrive jako značce, která pomůže firmám zlepšit zákaznickou zkušenost napříč celým prodejním cyklem,“ říká Julia Denike, ředitelka pro globální trhy v Pipedrive.

Pipedrive chce přilákat talenty z různých koutů světa

Pipedrive do svých kanceláří láká talenty nejen z lokalit, kde má vlastní kanceláře, ale stahuje k sobě lidi z různých koutů světa. Například do pražské pobočky přilákal nové posily z východní Evropy, Spojených států nebo třeba Brazílie. Startup rovněž díky své firemní kultuře tribes & missions (kmeny a mise) dává jednotlivým vývojářům svobodu, z které kanceláře chtějí pracovat, a případně mohou místo svého působení měnit. To pomáhá upevnit vztahy mezi týmy, které se samy na utváření tvůrčí atmosféry aktivně podílejí. 

„Pipedrive i nadále posiluje svou přítomnost v Evropě jakožto technologickém epicentru, kde se dá stále najít spousta talentů. Navíc naše firemní kultura podporuje mimo jiné fluktuaci mezi jednotlivými kancelářemi, a tím i vzájemné předávání zkušeností. Těší mě, že se novou lokalitou stal právě Berlín, což nám díky poměrně krátké vzdálenosti otevírá skvělou možnost navazování vztahů i vzájemné spolupráce,“ dodává k tomu Michal Smetana, vedoucí české pobočky startupu Pipedrive. 

Více o Pipedrive

Pipedrive je přední nástroj pro řízení prodejů a první platforma, která je orientovaná na obchodníka. Pomáhá mu držet pracovní postup a soustředit se na aktivity, které jsou pro něj důležité. Byl založen v roce 2010 v Estonsku a pobočky má v Tallinnu, Tartu, Lisabonu, Londýně, New Yorku, Praze, Tampě/St. Petersburgu, Dublinu, díky akvizici Mailigenu v Rize a v Berlíně. Pipedrive ke svojí práci využívají obchodní týmy z více než 95 000 firem po celém světě. V České republice má tým 43 lidí, z toho 28 vývojářů a dalších IT specialistů.