HMD Global, výrobce telefonů Nokia, dnes slaví své páté narozeniny dortem Nokia 3310

společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, dnes slaví své páté narozeniny. Při této příležitosti nechal upéct dort ve tvaru reinkarnace legendárního telefonu Nokia 3310, který nejenže vyniká vysokou odolností oproti svým konkurentům z cukrárny, ale je téměř k nerozeznání od originálu.

Za uplynulé roky společnost HMD Global ušla velký kus cesty nejen na poli mobilních telefonů, ze kterých si vybral téměř každý fanoušek. Ať už se jedná o prémiový a netradiční model Nokia 8 Sirocco, elegantní a dostupná Nokia 7 Plus nebo reinkarnace právě zmiňované Nokie 3310. Tyto produkty vždy patřily ke špičkovým zařízením s příkladným zpracováním a dlouhou podporou. Výjimkou není například ani současná odolná Nokia XR20, která má příslib tří let hlavních aktualizací a čtyř let bezpečnostních aktualizací. Velmi silnou doménou jsou i dostupné chytré telefony s cenovkou do 5 000 Kč, které si taktéž zachovávají dlouhou podporu aktualizací, což v této cenové hladině nebývá vždy zvykem. Většina chytrých telefonů Nokia se navíc může pochlubit zařazením do programu Android Enterprise Recommended, což ocení zejména firemní zákazníci.

Kromě samotných zařízení, se HMD Global zaměřuje i na služby zejména v B2B. Vyzdvihnout můžeme například HMD Connect Pro, které je určené pro podnikové využití nebo HMD Connect pro koncové zákazníky.