Jedinečný český startup Tabidoo představuje unikátní nástroj na digitalizaci provozu malých a středních firem.

Český startup Tabidoo.cloud, který získává zákazníky po celém světě, přináší na trh další zajímavou aplikaci. Je jí Digitální firma – komplexní nástroj pro digitalizaci provozu malých a středních firem. Tato aplikace pomáhá firmám uspořádat si své provozní evidence a data, které firmy stále často vedou na papíře, šanonu či v nepřehledné excelové tabulce. I přes viditelné limity těchto nástrojů si firmy nemohou dovolit drahá specializovaná řešení. Digitální firma však umožňuje provozovat veškeré firemní agendy na jednom místě a současně je finančně přívětivá pro malé a střední podniky. 

“Mám velkou radost, že digitalizace a zjednodušení chodu malých a středních společností je díky naší aplikaci Digitální firma opět o něco jednodušší. Malé a střední firmy se změn často bojí a nechtějí opustit zažité stereotypy, jako jsou řízení firmy přes papíry a excelové tabulky. 

Navíc na trhu existují desítky specializovaných řešení, které umí řešit jen jednu agendu v chodu společnosti, což s  sebou nese nutnost platit několik různých licencí či pronájmů. Časem začnou narážet na nutnost propojení dílčích aplikací, které znamená vynaložení nemalých finančních prostředků na takové propojení”. Uvádí Adam Bárta, Obchodní ředitel společnosti Tabidoo.

Tabidoo je jednoduché cloudové řešení, která umožňuje firmám vytvářet vlastní aplikace bez nutnosti znalosti programování nebo psaní softwaru tzv. na zelené louce. Firmám tak odpadají náklady spojené s vývojem softwaru a řešení tak mají připravené za zlomek času. 

“Díky naším dlouholetým zkušenostem se nám podařilo vytvořit řešení, které skutečně reflektuje potřeby firem a je okamžitě připravené k jejich použití. Stačí stávající excelové tabulky importovat do Tabidoo a začít si užívat přehledu a pořádku ve firmě. Díky našim zahraničním partnerům máme produkt připravený i v dalších jazykových mutacích a je tak lokalizován pro potřeby evropského trhu.”  Dále uvádí Bárta.

Digitální firma se skládá ze základních 5 pilířů. Každá malá a střední firma totiž při svém provozu řeší pět základních oblastí, kterými jsou personalistika, obchod, majetek, dokumenty a provoz firmy. Každý tento pilíř neboli modul obsahuje připravené struktury se znalostí daných agend. Firma si tak jednoduše zpracuje evidenci zaměstnanců, zakázek nebo firemního majetku a jakákoliv data propojí mezi sebou a ohlídá důležité termíny. Majitel či majitelka firmy má díky tomu dokonalý přehled o chodu celé společnosti v jednom systému. 

Firmy často mají problém s denními agendami, jako je vydávání hesel, klíčů či jakéhokoliv firemního majetku. Na to Digitální firma rovněž pamatuje a umožňuje tak zákazníkům nejenom informace jednoduše vést a spravovat, ale například i tisknout jakékoliv předávací protokoly, které jsou nutnou součástí firemních procesů. 

“Důvodů, proč by firma měla opustit řízení podniku přes excelové tabulky je hned několik. Excel neumožňuje bezpečně řídit přístupy k datům, tedy kdo co může  vidět a jak s tím dále pracovat. Tabulky v excelu je pro firmy složité propojit mezi sebou a následný zásah jednoho zaměstnance může rozbít celý systém. V neposlední řadě excel neumožňuje efektivně hlídat důležité termíny, jako jsou například konce platnosti smluv, revize, kontroly nebo i narozeniny zaměstnanců. Navíc díky našemu workflow-automation se řízení firmy dostává na efektivní úroveň”. Uvádí Jan Zedník Pozice, Co-Founder společnosti Tabidoo

Tabidoo je skutečně jedinečná firemní platforma, která je unikátní z hlediska možností přizpůsobení se jakémukoliv businessu. Řešení má skvěle zpracované integrace pomocí API nebo platforem jako je Integromat nebo Zapier, což umožňuje řešení jednoduše integrovat do stávajícího ekosystému firmy a pokrýt agendy, které nejsou vedeny efektivně a přehledně. V tomto roce byla rovněž dokončena funkcionalita workflow, tedy automatizací firemních procesů.

Cena za pronájem řešení není postavena na počtu uživatelů, ale rozsahu používání a navíc Tabidoo nemá žádné 30 denní testování zdarma (tak, jak je zvykem u ostatních). Proto dochází k jednoduššímu testování a implementaci ve firmách.